6 Aplikasi Pemain Video Android VR Terbaik

Sekiranya anda suka menonton video VR, kami mempunyai 6 Aplikasi Pemain Video Android VR Terbaik. Mari lihat ulasannya!

Pasti kebelakangan ini anda sering mendengar istilah VR. Malah rakan anda akan sering mengajak anda melihat video VR atau bermain permainan VR. Sebelum ini, JalanTikus telah membincangkan apa itu VR dan telefon pintar apa yang menyokong alat dengar VR.

Realiti Maya (VR) dapat ditafsirkan sebagai teknologi yang membolehkan pengguna berinteraksi dengan persekitaran yang disimulasikan oleh komputer (persekitaran simulasi komputer), tetapi sebenarnya persekitaran yang ditiru hanya wujud dalam khayalan. Sekiranya anda suka menonton video VR, di sini Jaka memberi anda 6 Aplikasi Pemain Video Android VR Terbaik. Mari, lihat ulasannya!

BACA JUGA
 • Headset 5 VR (Realiti Maya) Harga Penjual Jalan dengan Kualiti Lima Bintang
 • Senarai 145+ Telefon Pintar yang Menyokong Headset VR (Realiti Maya)
 • PC Permainan Anda Sedia untuk VR? Lihat Resepi JalanTikus!

Aplikasi Pemain Video Android VR Terbaik

1. Pemain Video VR VaR

Aplikasi Pemain Video VR ini dibuat oleh pembangun After Breakdown Games. Pemain Video VR VaR ditujukan untuk anda menonton video 3D atau VR sambil memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan semasa menonton video VR. Beberapa ciri unggul VR Pemain Video VaR, termasuk:

 • Respons penjejakan kepala yang pantas sehingga anda akan merasa benar-benar berada di dalam filem ini.
 • Kawal semua parameter paparan seperti lensa mata, pembetulan lensa, zoom, kecerahan, ketepuan, kontras atau cari kedudukan video.
 • Menyokong semua mod termasuk stereoskopik bersebelahan, susun, 180 dan 360, panorama 180 atau 360, dan tentu saja video biasa.
 • Di penyemak imbas, aplikasi memaparkan gambar kecil video.
 • Boleh memainkan video dalam semua format termasuk video dengan format MP4 HD penuh.
 • Boleh memaparkan sari kata.
 • Boleh memainkan video melalui rangkaian LAN atau HTTP.
 • Boleh menetapkan semula tetapan.
 • Mod statik dan terapung untuk video bukan sfera.

Dengan begitu banyak kelebihan, adalah wajar jika penilaian aplikasi Pemain Video VR untuk Pemain Video VR Android VaR mendapat penarafan 4.2 di Kedai Android Play.

Pemacu Apl & Telefon Pintar Selepas Permainan DOWNLOAD

2. Pawagam VR

Aplikasi VR Cinema ini dibuat oleh pemaju Fibrum. VR Cinema ini menawarkan pengalaman menonton video VR seperti menonton gambar bergerak eksklusif. Tidak seperti aplikasi Android VR Video Player sebelumnya, jika anda tersambung ke Internet, anda boleh menonton koleksi video VR yang mereka sediakan secara dalam talian. Kelebihan aplikasi VR Cinema ini ialah ia kelihatan ringkas dan menyokong format video apa pun. Aplikasi ini mendapat penilaian 3.6 di Android Play Store.

Aplikasi Video & Audio Rangkaian Mobius DOWNLOAD

3. Pemain VR PERCUMA

Aplikasi VR Player PERCUMA dibuat oleh pemaju SpherePlay. Pemain VR PERCUMA ini mempunyai beberapa kelebihan, antaranya anda boleh memilih beberapa pilihan latar ketika menonton video VR, iaitu satah (latar rata), sfera (latar bola), kubah (latar belakang kubah), kubah penuh (latar belakang kubah penuh), kubus (latar belakang kubus), dan silinder (latar belakang tiub).

Selain itu anda juga boleh memilih format ketika menonton video. Format yang boleh anda pilih termasuk: 2D, 3D berdampingan, dan 3D di atas / bawah. Namun, sayangnya jika anda tersambung ke Internet, anda akan melihat iklan yang menjengkelkan semasa menonton video VR. Aplikasi PERCUMA VR Player ini mendapat penilaian 3.7 di Android Play Store.

Pemacu & Telefon Pintar InstaVR DOWNLOAD

4. VR Cinema untuk kadbod

Aplikasi VR Cinema for Cardboard ini dibuat oleh pembangun Mobius Networks. VR Cinema for Cardboard menjadikan setiap MP4 format video MP4 dalam mod main balik skrin split dan sangat sesuai digabungkan dengan alat dengar VR seperti Google Cardboard , OpenDive , Homido , dan sebagainya.

Selain itu, ciri unik Pemutar Video Android VR ini ialah ia dapat menggunakan kamera depan pada telefon pintar anda untuk menjadi kamera VR. Hebat, betul! Tetapi, jangan cuba menggunakannya semasa anda memandu kereta, boleh membahayakan. Seperti gadis ini yang menjadi gila kerana VR. Tetapi sayangnya, versi percuma hanya dapat memainkan video dengan format tertentu dan tidak dapat memperbesar video. Aplikasi VR Cinema for Cardboard mendapat penilaian 3.8 di Android Play Store.

Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN

5. Samsung VR

Pembangun Samsung Electronics America membawa Samsung VR yang malangnya hanya ditujukan untuk telefon pintar Samsung. Sememangnya, memang kerana yang membuatnya adalah pengeluar rasmi Samsung. Samsung VR adalah aplikasi pemain video Android 360.

Sekiranya anda tersambung ke Internet, anda boleh memuat naik, mencari, mencari, memuat turun dan memainkan video 360 secara langsung apabila anda tidak mempunyai Samsung Gear VR. Aplikasi Samsung VR ini mendapat penilaian 4.1 di Android Play Store.

6. AAA VR Cinema Cardboard 3D SBS

Pembangun InstaVR mengembangkan SBS AAA VR Cinema Cardboard 3D yang boleh dimuat turun secara percuma. Walaupun AAA VR Cinema Cardboard 3D SBS percuma mempunyai banyak kelebihan, termasuk tidak ada batasan dalam tempoh video yang akan dimainkan, ciri-cirinya cukup lengkap, ia boleh digunakan untuk alat dengar Google Cardboard VR atau jenama lain.

Ciri-ciri 3D SBS 3D VR Cinema Cardboard, termasuk:

 • Pembetulan saiz skrin automatik.
 • Tetapan kadbod automatik mengikut ukuran skrin.
 • Video akan memainkan video dari nama failnya secara automatik, sebagai contoh_180_sbs.mp4 . Kemudian, video akan dimainkan dengan mod bersebelahan 180.
 • Mod pusingan untuk mengesan kedudukan kepala.
 • Mod gyro tulen ditambahkan untuk mengesan kedudukan kepala.

Dengan kelebihan ini, aplikasi VR VR Player Android AAA VR Card Cardboard SBS 3D mendapat penilaian 4.0 di Android Play Store.

Oleh itu [6 aplikasi Pemain Video Android VR terbaik] (// jalantikus.com/tips/vr-video-player-android-best/) yang telah anda bincangkan satu persatu. Baiklah, sehingga anda mendapat pengalaman maksimum ketika menonton video VR dengan Pemutar Video Android VR ini dan tentu saja menggunakan vr telefon pintar, anda juga harus menggunakan alat dengar VR terbaik. Selamat menonton video VR! Langgan artikel ini untuk mendapatkan kemas kini terkini!

Artikel Berkaitan