5 Aplikasi WhatsApp Terlarang Super Canggih yang Selamat Digunakan

Ingin mempunyai WhatsApp canggih yang lebih sejuk daripada versi asal? Jaka mempunyai cadangan aplikasi tambahan untuk WhatsApp terbaik pada tahun 2020.

WhatsApp (WA) adalah aplikasi sembang yang sebenarnya digunakan untuk mengirim mesej antara satu sama lain secara peribadi, dan dalam bentuk kumpulan dengan pelbagai ciri menarik yang ditawarkan.

Walaupun begitu, masih banyak orang yang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan oleh penyedia aplikasi ini. Ramai yang mencari aplikasi tambahan untuk WhatsApp dengan pelbagai ciri menarik.

Bagi anda yang bosan dengan ciri WhatsApp, kali ini Jaka akan membincangkan aplikasi WhatsApp haram untuk anda semua.

 • Apa Penjejak
 • WhatsApp Plus Retak
 • OGWhatsApp
 • WhatsBox - Alat untuk WhatsApp
 • 5 Aplikasi Terlarang Yang Boleh Membuat WhatsApp Lebih Canggih

  Apa yang Jaka maksudkan dengan aplikasi WA haram adalah deretan aplikasi yang tidak terdapat di Play Store, bukan aplikasi terlarang yang boleh menjadikan telefon bimbit menjadi rosak dan seumpamanya.

  Play Store sememangnya terkenal kerana mempunyai dasar yang ketat mengenai aplikasi yang membolehkannya dipasang di sana, tetapi itu tidak bermaksud aplikasi di luar Play Store selalu buruk ya, geng.

  Banyak aplikasi dilarang di Play Store kerana pelbagai minat, dan ada di antaranya adalah 5 aplikasi WhatsApp haram yang disarankan oleh Jaka di bawah.

  1. WhatsApp Tweaker

  WhatsApp Tweaker atau WhatsApp Tweaks adalah aplikasi yang membolehkan anda pengguna WhatsApp membuka tetapan rahsia pada aplikasi sembang ini.

  Tetapan rahsia yang dapat dibuka termasuk indeks vCards, mengaktifkan lokasi langsung, dan pin sembang. Walaupun belum tersedia di Play Store, aplikasi yang satu ini telah disatukan dengan WhatsApp rasmi yang anda tahu!

  Dengan menu tetapan yang lebih bervariasi ini, pengalaman anda dalam menggunakan WhatsApp akan lebih bervariasi dan pastinya lebih percuma.

  MaklumatTweaker WhatsApp
  Pemaju Alessandro Paluzzi
  Kaji semula 4.0
  Saiz 6MB
  Pasang -
  Android Minimum 4.0.3

  Muat turun Aplikasi WhatsApp Tweaker di sini!

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  2. Whats Tracker

  Anda yang sering merasa tidak selamat dan ingin tahu yang sering menarik akaun WhatsApp anda , aplikasi yang satu ini sangat wajib untuk anda pasang.

  Seperti namanya, Whats Tracker membolehkan pengguna mengetahui siapa yang menonton dan mengunjungi akaun WhatsApp mereka.

  Bukan hanya mengetahui siapa yang melihat dan mengunjungi akaun WhatsApp anda, aplikasi ini juga dapat memberikan maklumat terperinci termasuk nombor telefon bimbit pelawat.

  MaklumatApa Penjejak
  Pemaju Apa Penjejak
  Kaji semula 4.0
  Saiz 4MB
  Pasang -
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi Whats Tracker di sini!

  MUAT TURUN Apl

  3. WhatsApp Plus Retak

  WhatsApp Plus Cracked adalah salah satu aplikasi 'terlarang' yang dapat menjadikan WA anda lebih canggih . Anda yang bosan dengan rupa atau tema WhatsApp, tidak akan merasa seperti itu lagi.

  Dengan aplikasi ini, anda boleh mengubah tema WhatsApp mengikut citarasa anda. WhatsApp Plus juga masih mempunyai pelbagai ciri lain yang menjadikan WA lebih canggih.

  Ciri canggih ini tidak akan anda perolehi ketika menggunakan aplikasi WhatsApp versi biasa. Oleh itu, aplikasi ini ditarik dari Play Store dan dilabel sebagai WhatsApp haram.

  MaklumatWhatsApp Plus Retak
  Pemaju WhatsApp Plus
  Kaji semula 4.1
  Saiz 51MB
  Pasang -
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi WhatsApp Plus Retak di sini!

  Aplikasi Sosial & Pemesejan JalanTikus MUAT TURUN

  4. OGWhatsApp

  Adakah anda mahu menggunakan dua akaun WhatsApp pada satu masa yang sama pada satu telefon pintar atau peranti Android?

  Maka aplikasi OGWhatsApp adalah aplikasi yang anda perlukan. Hebatnya, aplikasi ini tidak memerlukan anda melakukan root pada telefon bimbit anda agar dapat menggunakan dua akaun WhatsApp pada masa yang sama.

  Ciri lain yang tidak kurang menarik daripada WhatsApp canggih ini ialah anda boleh membaca sembang tanpa diketahui , jadi anda boleh berbual dengan orang tetapi masih membaca isi sembang mereka.

  MaklumatOG WhatsApp
  Pemaju OG WhatsApp
  Kaji semula 4.3
  Saiz 51MB
  Pasang -
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi WhatsApp OG di sini!

  OsamaGhareeb MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  5. WhatsBox - Alat untuk WhatsApp

  Aplikasi ini boleh dikatakan sebagai aplikasi tambahan yang paling lengkap untuk WhatsApp . Pelbagai ciri menarik tersedia dalam aplikasi ini, dan semuanya dapat anda nikmati dengan hanya satu muat turun.

  Pelbagai fitur canggih yang dapat diterapkan ke WhatsApp Anda melalui aplikasi WhatsApp lanjutan ini dari mengirim obrolan tanpa perlu menyimpan nomor telefon bimbit, hingga membaca pesan tanpa tertangkap.

  Alat pembangun WhatsApp yang canggih ini menjaga privasi dan keselamatan penggunanya. Dengan aplikasi ini anda dapat mengesan sesiapa sahaja yang menunjukkan anda semasa mematikan status dalam talian anda.

  MaklumatWhatsBox
  Pemaju Jurguen Brenes
  Kaji semula 4
  Saiz 4MB
  Pasang -
  Android Minimum 4.1

  Muat turun Aplikasi WhatsBox di sini!

  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  Itulah lima aplikasi WhatsApp terlarang yang boleh menjadikan WA anda lebih canggih dan sejuk. Anda boleh mendapatkan pelbagai ciri tambahan di WhatsApp melalui serangkaian cadangan kali ini.

  Walaupun mempunyai fungsi yang menyeronokkan dan canggih, Jaka mengesyorkan agar anda tidak menggunakan aplikasi di atas untuk perkara negatif, terutama kejahatan.

  Semoga artikel Jaka kali ini dapat memberikan maklumat berguna untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan