7 Pelakon Bersedia Melakukan Perkara Gila & Larangan dalam Filem, Untuk Wang?

Demi mempersembahkan persembahan yang baik dan berkualiti, pelakon berikut sanggup melakukan sesuatu yang tidak masuk akal kerana peranan mereka dalam filem yang anda tahu!

Mampu mempersembahkan karya filem yang baik tentunya bukan hanya diharapkan oleh pembuat filem, tetapi juga para pelakon yang bermain di dalamnya.

Tidak sedikit dari mereka yang pasti melakukan berbagai adegan sukar hingga berbahaya, untuk menghasilkan hasil terbaik dan memenuhi harapan penonton.

Menariknya, bahkan terdapat banyak pelakon yang sanggup melakukan pelbagai perkara yang tidak wajar dan tidak masuk akal untuk peranan yang mereka mainkan, geng!

Ingin tahu siapa pelakon yang melakukan karut untuk peranan itu ? Berikut adalah perbincangan penuh.

 • Syiah LaBeouf
 • Dwayne Johnson (Batu)
 • Joaquin Phoenix
 • Ryan Gosling dan Michelle Williams
 • Leonardo DiCaprio
 • Tom cruise
 • Pelakon yang melakukan perkara tidak masuk akal untuk peranannya

  Keseluruhan tentu merupakan salah satu perkara penting yang mesti diberikan oleh pelakon filem agar dapat mempersembahkan persembahan yang menarik dan berkualiti.

  Tetapi lebih daripada itu, beberapa pelakon berikut bahkan sanggup melakukan perkara yang tidak masuk akal untuk peranan yang dimainkannya.

  1. Robert Pattinson

  Pertama, ada pelakon Robert Pattinson yang semakin dikenali orang ramai setelah melakonkan watak Edward Cullen dalam siri filem Twilight.

  Sekiranya pelakon biasanya menggambarkan adegan cinta dengan pasangannya dalam filem itu, maka ia berbeza dengan apa yang dilakukan oleh Robert Pattinson dalam filem biografi berjudul Little Ashes pada tahun 2008 yang lalu.

  Dalam satu adegan filem ketika Robert Pattinson diminta untuk melakukan adegan syahwat, dia melakukannya dengan nyata menggunakan jari-jarinya sendiri yang anda tahu, geng.

  2. Syiah LaBeouf

  Tambahan pula, ada salah satu pelakon Hollywood yang paling kontroversial, Shia LaBeouf yang tidak masuk akal ketika melakonkan watak Jerome dalam filem nymphomaniac: Vol .

  Menurut jalan cerita yang ditulis dalam skrip filem itu, Shia dan rakannya bersama Stacy Martin diharuskan melakukan adegan seks yang harus diganti dengan beregu badan.

  Bukan itu sahaja, vagina yang dipaparkan mestilah palsu dan merupakan hasil dari kesan CGI. Namun, kerana dianggap terlalu sukar, Shia dan Stacy akhirnya memilih untuk melakukannya secara nyata.

  3. Dwayne Johnson (Batu)

  Bermain dalam filem aksi 2014 Hercules , Dwayne Johnson aka Hercules adalah pelakon yang melakukan perkara tidak masuk akal seterusnya untuk peranan dalam filem ini.

  Dalam adegan di mana pelakon itu cuba melepaskan diri dari rantai yang melilit tangannya, The Rock juga meminta kru untuk menggunakan rantai logam sebenar agar perjuangannya lebih kelihatan.

  Hasilnya, adegan berjaya dibuat malah membuat pelakon pengsan lapan kali di tempat kejadian.

  4. Joaquin Phoenix

  Menjadi salah satu pelakon yang berjaya memainkan watak Joker, Joaquin Phoenix adalah pelakon seterusnya yang melakukan sesuatu yang tidak masuk akal kerana peranannya dalam filem, geng.

  Muncul untuk bermain sebagai veteran Perang Dunia II bernama Freddy Quell dalam filem The Master pada tahun 2012, Joaquin Phoenix nampaknya benar-benar adalah keseluruhan untuk memerankan watak itu.

  Sebenarnya, dilaporkan Joaquin juga mengupah doktor gigi untuk meletakkan pendakap dan getah di giginya sehingga rahangnya tetap tertutup, anda tahu.

  5. Ryan Gosling dan Michelle Williams

  Seterusnya ada pelakon Ryan Gosling dan Michelle Williams yang harus melakukan perkara yang tidak wajar kerana peranannya dalam filem romantis berjudul Blue Valentine .

  Muncul sebagai pasangan suami isteri dalam filem itu, Ryan Gosling dan Michelle Williams nampaknya sangat berperanan.

  Tidak berpuas hati, untuk mewujudkan kimia dan kemesraan antara mereka berdua, Ryan dan Michelle bahkan memutuskan untuk tinggal bersama selama satu bulan anda tahu, geng.

  6. Leonardo DiCaprio

  Telah membintangi banyak tajuk filem Hollywood dan menjadi salah satu pelakon teratas di dunia, nampaknya itu tidak semestinya membuat Leonardo DiCaprio tidak peduli dengan kerjanya sebagai pelakon.

  Bahkan ketika dia terlibat dalam sebuah filem berjudul The Revenant, pelakon yang pernah menolak peranan dalam filem popular ini juga menjadi total dalam memainkan wataknya sebagai Hugh Glass .

  Salah satu bukti yang tidak masuk akal yang dia lakukan untuk berperanan dalam filem ini ialah makan daging bison mentah, geng.

  Bukan itu sahaja, pelakon itu juga sanggup tidur dalam sekumpulan mayat kerana peranan yang anda tahu.

  7. Tom Cruise

  Akhirnya ada pelakon Tom Cruise yang sanggup melakukan perkara tidak wajar kerana peranannya dalam filem jenayah berjudul Collateral .

  Mendapat peranan sebagai pembunuh terlatih, Tom Cruise nampaknya tidak mahu main-main dengan peranannya. Dia bahkan mengikuti latihan senjata untuk tampil dengan optimum dalam filem ini.

  Lebih menarik lagi, dalam kehidupan nyata Tom Cruise malah berlatih keluar rumah secara sembunyi-sembunyi dan mencuba agar tidak ada yang menyedari bahawa dia adalah seorang bintang terkenal.

  Semua omong kosong yang dia sanggup lakukan hanya demi peranannya dalam filem itu. Benar-benar keseluruhan, bukan?

  Nah, bahawa dalam beberapa pelakon yang bersedia melakukan sesuatu tidak masuk akal untuk peranan mereka dalam filem, geng.

  Demi dapat memberikan hasil yang memuaskan, para pelakon di atas benar-benar total dalam melakukan setiap adegan dalam filem itu walaupun membahayakan diri mereka sendiri. Sangat sejuk, bukan?

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan