10 Permainan Pengembaraan Android Percuma Terbaik

Salah satu genre permainan yang paling menarik adalah pengulangan permainan. Jaka seterusnya akan memberitahu anda mengenai permainan pengembaraan terbaik di telefon bimbit Android (percuma).

Bermain permainan pengembaraan memang mengasyikkan dan dapat menghabiskan masa anda. Apatah lagi jika permainan mempunyai jalan cerita yang menarik sehingga kita tidak sabar apa yang akan berlaku kemudian dalam cerita.

Dia menangis lagi, jika permainan ini dapat dimainkan di telefon bimbit Android anda.

Pasti anda tidak akan terpisah dari telefon bimbit anda, walaupun telefon bimbit anda sedang dicas kerana keseronokan bermain permainan pengembaraan di Android.

Berikut adalah senarai permainan yang menarik ini.

 • Rayman Adventures
 • Pirate Assassin's Creed
 • Assassin's Creed Unity
 • Kesan Mati 2
 • Permainan Pengembaraan Seterusnya di Android
 • Permainan Pengembaraan Android Percuma Terbaik

  Sekiranya anda seorang gamer mudah alih dan mencari permainan pengembaraan di telefon bimbit anda, kali ini JT telah menyediakan 10 senarai permainan pengembaraan Android percuma dan paling menarik untuk dimainkan.

  1. Batman: Musuh Dalam

  Apabila kita bercakap tentang pahlawan super, sudah pasti apa yang ada di kepala kita adalah Bat Man atau yang biasa disebut Batman. Wira super Gatham City akhirnya mempunyai permainannya sendiri untuk telefon pintar kami.

  Telltale adalah pembangun di sebalik permainan terkenal yang mengusahakan permainan pengembaraan. Apa yang menarik mengenai permainan ini ialah cara memainkannya tidak seperti permainan pengembaraan biasa.

  Anda diminta untuk memilih keputusan dalam cerita yang kemudiannya akan memberi kesan kepada cerita dalam permainan.

  2. Rayman Adventures

  Bagi anda pemain dari era PS1, anda pasti sudah biasa dengan watak yang satu ini. Kali ini, watak Rayman kembali pada peranti mudah alih anda.

  Permainan Rayman Adventure ini mempunyai tema platformer 2D dengan pengawal di skrin.

  Masih dibimbing oleh pemaju Ubisoft, Rayman Adventures mempunyai permainan petualangan di mana anda harus membantu Rayman untuk menyelamatkan rakan-rakannya.

  3. Lanun Akidah Assassin's

  Selain mencapai permainan PC dan konsol, Ubisoft juga telah meluncurkan beberapa permainan Assassin's Creed untuk versi mudah alih, salah satunya adalah Assassin's Creed Pirates. Permainan ini sendiri adalah hasil dari permainan dengan judul versi Assassin's Creed: Black Flag console.

  Berlainan dengan versi konsol, dalam permainan ini anda akan mengawal kapal lanun untuk mencari harta karun legenda dengan menyelesaikan misi.

  4. Perpaduan Akidah Assassin

  Selain permainan Assassin's Creed Pirates, Ubisoft juga memiliki versi permainan Assassin's Creed, yang diluncurkan di smartphone, berjudul Assassin's Creed Unity.

  Permainan ini adalah versi yang disesuaikan dari semua versi konsol dari permainan Assassin's Creed .

  Dalam Assassin's Creed Unity, anda diharuskan membuat persaudaraan pembunuh untuk menjalankan misi yang ada. Anda boleh menavigasi mereka melalui peta 3D.

  5. Kesan Mati 2

  Dead Effect 2 adalah permainan pengembaraan bertema sci-fi di mana anda harus memburu monster bermutasi. Karakter dalam permainan ini juga dapat bertambah kuat seiring dengan peningkatan level, keterampilan baru, dan peralatan baru yang dapat Anda tingkatkan.

  Permainan ini boleh dikatakan salah satu permainan pengembaraan terbaik di Android dengan grafik hebat dan jalan cerita 'gelap'.

  Memerlukan 20 jam untuk menyelesaikan mod kempen dalam permainan ini. Jadi, sediakan masa anda untuk bermain permainan ini.

  Permainan Pengembaraan Seterusnya di Android

  6. Seri Rusty Lake (Cube Escape)

  Bagi anda yang suka permainan pengembaraan misteri, Rusty Lake atau Cube Escape Series boleh menjadi pilihan anda. Dalam permainan Rusty Lake atau Cube Escape ini, anda diminta untuk menyelesaikan teka - teki dan mengetahui apa yang sebenarnya berlaku.

  Cara bermain permainan ini agak mudah dan setiap permainan mempunyai teka-teki untuk beralih ke kisah seterusnya. Yang menarik ialah permainan ini tidak mempunyai pembelian dalam aplikasi, jadi selain kualiti, permainan ini juga menjimatkan wang.

  7. Makam Pengembaraan Eden

  Anda boleh mengatakan permainan ini sama dengan permainan Tomb Rider yang popular sebagai permainan petualangan yang mencari harta karun. Dengan wira yang merupakan gadis seksi, ia pasti permainan yang popular di kalangan lelaki.

  Di sini anda mesti mencari jalan keluar dengan berhati-hati dan mesti mengelakkan penjenayah yang cuba membunuh anda. Dengan peta yang sukar dan sistem pemotretan yang satu ini, ini pasti membuatkan anda menambah keributan ketika bermain.

  8. Serigala Antara Kita

  Satu lagi permainan yang dibuat oleh Telltale yang dapat membuat anda terpegun ketika memainkannya. Jalan cerita permainan ini diambil dari buku komik dengan nama yang sama yang memenangi Anugerah Pemenang Eisner, berjudul Fables.

  Anda akan memainkan peranan sebagai Bigby Wolf, serigala jahat dari dunia dongen yang berusaha menjalani kehidupan baru di dunia manusia. Cerita yang rumit dan grafik gaya komik, pastinya membuat anda merasa seperti berada di rumah untuk bermain permainan pengembaraan ini.

  9. Serigala Lone Joe Dever

  Sebenarnya, permainan pengembaraan ini di Android hampir serupa dengan permainan Telltale, di mana anda dikehendaki membaca ceritanya terlebih dahulu. Setiap keputusan yang anda buat dalam permainan ini pasti akan mempengaruhi kisah seterusnya.

  Anda juga akan menemui beberapa saat di mana anda harus bertempur dengan musuh lain. Selain kisah mendalam, mod permainan ini juga cukup menarik untuk dimainkan.

  10. Angkasa Angkasa 2

  Siri kedua permainan Space Marshals tidak kurang hebatnya daripada siri pertama yang dikeluarkan oleh pembangun yang sama, iaitu Pixelbite. Anda akan memainkan peranan sebagai sheriff angkasa yang kapalnya dirampas oleh perampas angkasa.

  Kemudian, anda diminta untuk mencari semua anak kapal anda dengan menyelinap ke markas lawan. Di sinilah kegembiraan berlaku, di mana anda harus puas mencari lelaki anda.

  Itulah beberapa permainan pengembaraan terbaik di Android dengan harga percuma. Walau bagaimanapun, anda perlu mengetahui apakah beberapa permainan juga menawarkan pembelian dalam aplikasi untuk membuka ciri tambahan.

  Tetapi, walaupun begitu, wang yang anda belanjakan sebagai jaminan JT akan setanding dengan kualiti yang anda akan dapat.

  Artikel Berkaitan