5 Cara Mengatasi PUBG Mobile Lag pada Android (100% Berkesan!)

Cara mengatasi lag ketika bermain PUBG Mobile di telefon Android sangat mudah! Hanya dengan 5 langkah mudah, anda boleh memainkan permainan HD ini dengan lancar.

Ini betul-betul ampas! Mainkan permainan PUBG Mobile ketika hampir Makan Malam Ayam, tetapi ia hancur dan akhirnya gagal.

Adakah anda pernah mengalami pengalaman sedih seperti itu atau tidak?

Sebenarnya, untuk mengatasi keretakan ini, ada beberapa cara mudah untuk mengatasi kelewatan PUBG Mobile , terutamanya untuk telefon Android. Dijamin 100% berkesan!

 • Gunakan Rangkaian Internet yang Stabil (Mesti 4G LTE!)
 • Cara Lain untuk Mengatasi PUBG Mobile Lag ~
 • Video: 5 Kesalahan Maut Pemula Semasa Bermain PUBG Mobile!
 • Koleksi Kaedah Mudah untuk Mengatasi PUBG Mobile Lag pada Telefon Android

  Genre battle royale survival ini semakin meningkat kebelakangan ini. Tetapi dengan kemas kini yang semakin banyak, menjadikan permainan PUBG Mobile alias ketinggalan yang lebih lancar semasa bermain di beberapa jenis lelaki HP.

  Adakah telefon Android anda termasuk dalam kumpulan ini?

  Oleh itu, kali ini Jaka akan mengulas secara lengkap, cara untuk mengatasi PUBG Mobile lag pada telefon Android dengan mudah dan tentunya mudah untuk anda lakukan. Jumpa!

  1. Pastikan Spesifikasi Telefon Pintar mencukupi

  Kali pertama, sudah tentu anda harus memahami dan memastikan bahawa spesifikasi telefon pintar yang digunakan untuk memainkan PUBG Mobile mencukupi untuk memainkannya.

  Sebagai tambahan kepada telefon pintar anda, anda sudah menyokong rangkaian internet 4G LTE, pastikan juga spesifikasi lain seperti sistem operasi, chipset dan kapasiti RAM dan memori dalaman mencukupi.

  Berikut adalah spesifikasi minimum supaya anda dapat memainkan PUBG Mobile tanpa ketinggalan. Jaka mengesyorkan menggunakan spesifikasi yang lebih tinggi daripada perincian di bawah, ok?

  SpesifikasiAndroidiOS
  CPU Teras Quad Dual Core @ 1.3 GHz
  Sistem operasi Android 5.1.1 Lollipop iOS 9
  Ram 2GB 1GB
  Ingatan dalaman 1GB 1GB

  2. Gunakan Rangkaian Internet yang Stabil (Mesti 4G LTE!)

  Kerana ia adalah permainan berbilang pemain dalam talian, PUBG Mobile tentunya memerlukan rangkaian internet yang cepat dan stabil. Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan internet 4G LTE atau rangkaian WiFi jika anda mempunyai lelaki.

  Bukan hanya itu, untuk menyelesaikan kelewatan dalam permainan PUBG Mobile, anda juga boleh menukar pelayan Asia dengan ping hijau.

  Kerana dalam mod lalai, PUBG Mobile secara automatik akan menggunakan pelayan Amerika Utara yang mempunyai ping yang cukup buruk.

  Cara Lain untuk Mengatasi PUBG Mobile Lag ~

  3. Jangan Lupa Menyesuaikan Tetapan Grafik

  Perkara terpenting seterusnya adalah jangan lupa untuk menyesuaikan tetapan grafik terbaik untuk mendapatkan permainan yang anda mahukan.

  Anda dapat mengakses menu ini dengan menekan ikon roda gigi di sudut kanan atas skrin dan memilih Grafik .

  Di sini anda akan diberi pilihan Frame Rate dan Graphics. Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan tetapan Medium Frame Rate dengan tetapan Smooth Graphics untuk memainkan PUBG Mobile tanpa ketinggalan.

  Walaupun ada pilihan tetapan grafik yang lebih berkualiti, anda tidak perlu megah untuk mencubanya dan mengurangkan keselesaan ketika bermain game.

  4. Bersihkan RAM dan Aplikasi di Latar Belakang

  Mungkin anda tidak sedar bermain PUBG Mobile dengan RAM telefon pintar penuh sehingga permainan akan merasakan sedikit lag alias terhempas.

  Ini biasanya disebabkan oleh banyak aplikasi yang berjalan di latar belakang alias.

  Untuk mengatasinya, anda cukup tekan butang Aplikasi Terkini di bar navigasi, kemudian tekan ikon tong sampah atau salib untuk menutup semua aplikasi yang telah dijalankan sebelumnya untuk membersihkan RAM. Ia mudah?

  5. Gunakan Aplikasi Game Booster

  Langkah berikutnya yang dapat Anda coba adalah menggunakan aplikasi penggalak permainan untuk meningkatkan kinerja smartphone Android, terutama ketika digunakan untuk bermain game.

  Di sini Anda dapat menggunakan berbagai aplikasi, salah satunya adalah Game Booster Law .

  Anda boleh menggunakan PUBG Mobile dengan lancar pada telefon pintar Android dengan RAM 1 GB. Mari lihat bagaimana untuk menyelesaikannya dalam artikel ini!

  LIHAT ARTIKEL

  Video: 5 Kesalahan Maut Pemula Semasa Bermain PUBG Mobile!

  Nah, itulah cara mengatasi ketinggian PUBG Mobile dengan mudah dan pantas di telefon bimbit Android anda. Bagaimana, ia semakin lancar ketika bermain?

  Sekiranya anda juga mempunyai petua dan trik PUBG Mobile yang lain, jangan ragu untuk menulisnya di ruangan komen di bawah. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai PUBG Mobile atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Muat turun PUBG Mobile Terkini di sini: PUBG Mobile (PlayerUnknown's Battlegrounds)

  Permainan Menembak Tencent Mobile International Ltd. MUAT TURUN

  Artikel Berkaitan