Cara Paling Berkesan untuk Membuka Laman Web yang Disekat Kerajaan

Kerajaan sibuk menyekat banyak ciri, dari Netflik hingga Tumblr. Sekiranya anda terganggu dengan cara pemerintah, berikut adalah cara membukanya dengan mudah yang disekat.

Oleh kerana terdapat internet, ekspresi dan kreativiti lebih mudah dan percuma. Walaupun bebas, norma sosial hampir tidak berlaku di internet. Tetapi di Indonesia, kebebasan di internet mulai disekat oleh pemerintah. Bermula dari menyekat laman web penyedia kandungan cetak rompak, diikuti oleh laman web radikal, maka yang masih hangat adalah menyekat Netflix.

Adakah anda terganggu dengan pemblokiran laman web pemerintah atau penyekat aplikasi khas? Sekiranya demikian, Jaka mempunyai aplikasi keren yang dapat anda gunakan untuk membuka laman web yang disekat pemerintah.

BACA JUGA
  • Cara mengakses laman web yang disekat oleh pemerintah Indonesia
  • Netflix Tidak Boleh Dibuka? Sebab Ini & Cara Mudah Menanganinya

Permohonan Untuk Membuka Laman yang Disekat

Banyak laman web yang mengandungi pornografi, intoleransi perkauman, cetak rompak, dan juga radikal disekat oleh kerajaan. Walaupun Tumblr rancangan untuk disekat, walaupun terdapat banyak manfaat yang boleh diambil di Tumblr. Oleh itu, agar anda dapat membuka laman web yang disekat oleh pemerintah, sangat wajib menggunakan aplikasi keren dari Jaka.

1. Perisai Hotspot

Sekiranya anda pengguna PC yang secara aktif mencuba kandungan 'terlarang', anda mesti biasa dengan perisian ini. Kerana telah diuji ketangguhan, Hotspot Shield juga tersedia untuk telefon pintar Android dengan ciri yang sama dengan versi PC. Dengan menggunakan Hotspot Shield, anda dapat dengan mudah melayari laman web atau aplikasi yang disekat oleh pemerintah, seperti Pornhub, Netflik, YouTube Music, memuat turun aplikasi 'terlarang' di Google Play Store, dan lain-lain.

Aplikasi Networking AnchorFree GmbH DOWNLOAD Pango DOWNLOAD Aplikasi Antivirus & Keselamatan

Tidak hanya membuka akses ke laman web dan aplikasi yang disekat oleh pemerintah, Hotspot Shield juga memungkinkan Anda melindungi data pribadi Anda ketika menggunakan sambungan WiFi umum. Anda bahkan dapat mengunci aplikasi yang dipasang di Android anda dengan Hotspot Shield. Hebat, bukan?

Sekiranya anda menggunakan versi penuh Hotspot Shield, anda boleh mengakses banyak laman web dan aplikasi yang disekat tanpa iklan. Dan anda juga dapat dengan mudah menentukan lokasi IP maya yang anda gunakan. Semasa dalam versi Percuma, anda tidak dapat menentukan lokasi IP maya dan akan diperlakukan dengan iklan.

2. VPN Percuma Hola

Tidak berbeza dengan Hotspot Shield, Hola Free VPN juga dapat digunakan untuk membuka laman web yang disekat. Perbezaannya adalah kemampuannya untuk dapat menentukan lokasi IP maya anda walaupun menggunakan versi Percuma. Cara membuka laman web seperti Spotify dengan Hola Free VPN cukup mudah, cukup nyatakan laman web yang ingin anda buka. Jangan lupa, anda juga boleh menetapkan aplikasi apa yang ingin anda nyahsekat.

Selain membuka situs atau aplikasi yang disekat yang belum mendukung di Indonesia, Hola Free VPN juga akan membantu menyimpan kuota data anda. Dengan membuka web yang anda kunjungi dari penyemak imbas Hola VPN, setiap penggunaan data yang masuk akan dikompres terlebih dahulu. Internet menjadi lebih pantas kerana ciri pemampatan data yang ditawarkannya.

Rangkaian Aplikasi DOWNLOAD

3. SuperVPN Percuma

Sekiranya di Hotspot Shield dan Hola Free VPN anda memerlukan beberapa tetapan sebelum menggunakannya, ini tidak berlaku dengan SuperVPN Free . Dengan menggunakan aplikasi ini, anda dapat dengan mudah membuka laman web yang disekat dan aplikasi 'dilarang' sekaligus. Cukup sambungkan ke SuperVPN, maka anda boleh segera membuka laman web seperti Pornhub dengan lancar. Oh ya, dengan SuperVPN anda juga boleh menentukan lokasi maya. Anda boleh membuka aplikasi Pornhub, Netflix, YouTube Music, Spotify, dan lain-lain.

Kelemahan SuperVPN adalah jumlah iklan yang berkeliaran di aplikasi paparan. Dan juga dalam versi percuma, anda hanya akan mendapat akses VPN dengan kelajuan tanpa had selama 20 hari. Anda boleh menghapusnya dengan membeli VIP, sambil juga menghilangkan had masa untuk menggunakan VPN.

DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian

4. Psiphon

Masih ingat helah internet percuma menggunakan Psiphon yang disediakan Jaka? Walaupun sekarang trik internet percuma dengan Psiphon tidak lagi dapat digunakan, tetapi anda masih boleh menggunakan Psiphon untuk membuka laman web yang disekat. Cukup sambungkan telefon pintar anda dengan Psiphon's VPN, maka anda boleh melayari aplikasi atau laman web yang disekat oleh kerajaan secara langsung.

Rangkaian Aplikasi Psiphon Inc. MUAT TURUN

5. VPN Roket

Ingin membuka laman web yang disekat tanpa gangguan dan iklan percuma? VPN Roket adalah jawapannya. Dengan Rocket VPN, anda juga dapat membuka aplikasi yang mempunyai akses yang disekat, seperti Netflix; atau belum tersedia di Indonesia, seperti YouTube Music. Anda boleh membuat jalan pintas cepat ke aplikasi yang ingin anda buka akses terus melalui Rocket VPN.

Aplikasi Produktiviti Liquidum Limited DOWNLOAD

Sekiranya anda merasakan kebebasan internet anda telah mula dirampas oleh pemerintah, cubalah menggunakan 5 aplikasi ini untuk membuka laman web yang disekat oleh kerajaan. Bukan hanya membuka laman web yang disekat, anda juga dapat menggunakan aplikasi untuk membuka aplikasi yang dibatasi! Semoga berjaya.

Artikel Berkaitan