4 LINE Chatbot Terbaik yang Menjadikan Aktiviti Sembang Lebih Menarik

LINE sendiri memang terkenal sebagai portal pintar, hampir semua terdapat dalam satu platform. Sebelum LINE berjaya menangkap 399 pembangun tempatan, LINE juga berjaya menyaring 12 pemenang LINE Developer Challenge 2017.

Chatbot adalah salah satu teknologi yang diprediksi akan menjadi trend pada tahun 2017. Sejumlah aplikasi pesanan segera yang popular telah berbondong-bondong ke chatbots, mulai dari Facebook Messenger, BlackBerry Messenger (BBM), hingga LINE.

LINE sendiri memang terkenal sebagai portal pintar, hampir semua terdapat dalam satu platform. Sebelum LINE berjaya menangkap 399 pembangun tempatan, LINE juga berjaya menyaring 12 pemenang LINE Developer Challenge 2017.

BACA JUGA
  • Kenalin dan Nadia, Chatbot yang mempunyai 'jiwa manusia'
  • Dapatkan Ratusan Juta Wang Tunai, Pembangun Ini Berjaya Memenangi Cabaran Pembangun LINE 2017
  • Lebih Canggih dan Berbeza, BBM Kini Mempunyai API Chatbot

4 LINE Chatbot Terbaik yang Anda Harus Berkawan

Terdapat tiga kategori yang tersedia, iaitu utiliti untuk bot yang menjadikan tugas seharian lebih mudah. Kemudian, ada bot kategori permainan yang sangat interaktif dan dapat mendekatkan pengguna lebih dekat. Juga, kategori pelajar membantu pelajar belajar dengan cara yang menyeronokkan.

Segera, berikut adalah 4 chatbots peringkat pertama yang mesti anda tambahkan ke LINE anda.

1. Hai Yuri @hiyuripem

Hai Yuri adalah juara utama Cabaran Pembangun LINE 2017. Dengan chatbot ini, anda boleh melakukan pelbagai aktiviti lucu dengan gambar, seperti selebriti dan pasangan anda.

Anda juga boleh bermain permainan hangman, kuiz, analisis keperibadian dan banyak lagi. Sangat menarik.

2. Dapatkan Diskaun @getdiskon

Siapa yang tidak mahu diskaun? Ya, chatbot Dapatkan Diskaun ini membantu anda mencari promo terbaik. Menariknya, anda boleh mencari mengikut pusat membeli-belah, lokasi, jenama, kad kredit, dan lain-lain.

LIHAT ARTIKEL

3. Pablow @pablow

Pablow chatbot ini, yang Kece ribut. Anda boleh memainkan pelbagai kuiz yang menyeronokkan, tetapi jawapannya agak aneh. Terus mencuba kemahiran anda untuk bermain tekaan meme atau keterangan foto.

4. Portal Qiwi

Sekiranya status anda masih pelajar, anda mesti menambahkan rakan chatbot Portal Qiwi ini . Anda boleh berbual secara interaktif, menggunakan bahasa Inggeris supaya anda dapat belajar.

Anda juga boleh menambah jadual, tugas, mencari maklumat yang berkaitan dengan biasiswa, magang dan banyak lagi.

Itulah 4 bot sembang terbaik yang harus anda tambahkan kepada rakan LINE anda sekarang. Oh ya, dalam kategori permainan yang menang terdapat Pablow (1), Othello (2), LoveGet! (3). Sementara itu, kategori Utiliti adalah Dapatkan Diskaun (1), Hello Yuu (2), Masak! (3).

Manakala kategori Pelajar adalah Qiwi Portal (1), Tanya Jalan (2), LibraryPedia (3). Dan juara utama adalah Hi Yuri. Cubalah sendiri, sama dengan cara anda menambah rakan di menu LINE dengan mengklik " Tambah rakan ".

Baca juga artikel mengenai LINE atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan