Tonton filem Sesuatu Di Antara | Kisah Cinta Anti-Mainstream!

Ingin menonton filem kisah cinta remaja sekolah menengah berjudul Something In Between? Anda boleh menontonnya di sini yang anda tahu! (Filem penuh)

Seringkali digandingkan dalam sebilangan filem genre drama romantis, Jefri Nichol dan Amanda Rawles kini bersatu kembali menerusi filem berjudul Something In Between .

Walaupun filem dengan tema cinta romantik seperti ini sangat biasa, tetapi pasangan pelakon filem Dear Nathan Hello Salma mampu memberikan kesegaran melalui kemampuan lakonan kedua-duanya, geng.

Lalu, bagaimana kisah cinta bermula? Ayuh, lihat sinopsis berikut, geng.

 • Fakta Menarik Filem Sesuatu Di Antara
 • Tonton filem Sesuatu Di Antara
 • Sinopsis filem Sesuatu Di Antara

  Menaikkan kisah percintaan antara remaja, filem berjudul Something In Between dibintangi oleh pelakon dan pelakon muda berbakat, Jefri Nichol dan Amanda Rawles, geng.

  Filem itu sendiri mengisahkan seorang remaja sekolah menengah bernama Gema (Jefri Nichol) yang cuba meluahkan perasaannya terhadap seorang gadis yang disukainya, Maya (Amanda Rawles).

  Maya, yang pada awalnya melihat Gema sebagai lelaki normal dan tidak dapat dicapai, perlahan-lahan mula mencair dan melihat keseriusan Gema.

  Namun, cinta antara keduanya diuji dengan kehadiran orang ketiga bernama Raka (Naufal Samudra) yang juga menyukai Maya.

  Dengan semua tingkah lakunya yang konyol dan unik, Gema terus berjuang mendapatkan cinta Maya.

  Dia dibantu oleh rakan baiknya Surya (Junior Liem) dan Pak Maman (Yaya Unru) pengasuh sekolah yang menjadi rakannya untuk dikongsi bersama.

  Lama kelamaan, Gema dan Maya semakin dekat dan akhirnya mereka menyatukan janji untuk sama-sama melanjutkan pelajaran di London, England.

  Sebaliknya, kisah cinta Gema dan Maya sebenarnya membawa kepada impian seorang lelaki bernama Abi (Jefri Nichol).

  Melalui beberapa lakaran, Abi melukis wajah Gema dan Maya yang hadir dalam mimpinya dan berusaha mencarinya di dunia nyata.

  Fakta Menarik Filem Sesuatu Di Antara

  Mempunyai jalan cerita yang cukup unik, filem genre drama ini juga pasti mempunyai beberapa fakta menarik di sebalik proses produksi, geng.

  Nah, berikut adalah beberapa fakta menarik mengenai filem Something In Between yang harus anda ketahui sebelum menontonnya.

  • Something In Between menjadi kesekian kalinya filem ini menampilkan duet lakonan antara Jefri Nichol dan Amanda Rawles.

  • Filem Something In Between mengambil watak sebagai kanak-kanak sekolah menengah pada tahun 2000-an.

  • Amanda dan Jefri melakonkan dua watak pada masa yang sama dalam filem ini.

  • Filem Something In Between dimeriahkan oleh pemain senior seperti Surya Saputra, Djenar Maesa Ayu, Yaya Unru, kepada Slamet Rahardjo.

  • Tiga pemain dalam filem Something In Between iaitu Jefri, Amanda, dan Naufal telah bermain bersama dalam sebuah filem seram berjudul Jailangkung 2.

  Tonton filem Sesuatu Di Antara

  MaklumatSesuatu Di Antara
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8.3 (75)
  Jangka masa 1 jam 40 minit
  Genre Drama
  Tarikh Tayangan 28 September 2018
  Pengarah Asep Kusdinar
  Pemain Jefri Nichol


  Naufal Samudra Weichert

  Walaupun temanya sangat umum, jalan cerita yang dipaparkan dalam filem ini cukup unik dan layak menjadi pilihan untuk anda tonton di masa lapang, geng.

  Nah, bagi anda yang ingin tahu kisah penuh filem ini, anda boleh menonton filem Preman Pension The Movie di sini .

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai filem kisah cinta remaja sekolah menengah berjudul Something In Between, geng.

  Apa lagi filem menarik yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan