Tonton Filem Headshot (2016) | Thriller Action Tense Iko Uwais

Suka filem aksi Indonesia? Tonton filem penuh Headshot (2016), yang dibintangi oleh Iko Uwais, Chelsea Islan, dan Sunny Pang, yang penuh dengan adegan aksi.

Panggung filem aksi Indonesia semakin panas setelah kejayaan The Raid, yang dibintangi oleh Iko Uwais.

Masih dengan bintang aksi yang sama, kali ini Mo Brothers (Timo Tjahjanto dan Kimo Stamboel) yang mengambil Iko Uwais menjadi peranan utama dalam Headshot pada tahun 2016.

Berkolaborasi dengan Julie Estelle, Sunny Pang dan Chelsea Islan, Iko Uwais memberikan perspektif baru mengenai filem aksi Iko Uwais dengan perasa thriller dalam filem Headshot.

Tidak hanya kaya dengan aksi, Headshot mempunyai premis misteri yang membuat anda penasaran hingga akhir.

 • Filem Headshot Fakta Menarik
 • Tonton Filem Headshot (2016)
 • Sinopsis Filem Headshot

  Iko Uwais memerankan Ishmael, seorang lelaki yang mengalami amnesia selama 2 bulan; tinggal bersama Ailin (Chelsea Islan) .

  Amnesia yang diderita oleh Ismael bersumber dari luka tembakan ke kepala; membuat Ishmael tidak dapat mengingat apa-apa, bahkan namanya sendiri.

  Nama Ishmael diberikan oleh Ailin yang memperlakukannya dengan sabar selama 2 bulan terakhir. Pada masa yang sama, Ishmael juga berusaha mengungkap masa lalunya.

  Misteri identiti Ishmael berakhir dengan kenyataan bahawa dia ternyata seorang lelaki mafia bernama Lee (Sunny Pang) yang terkenal kejam.

  Penyingkapan masa lalu kegelapan Ishmael memberi kesan negatif kepada Ailin yang diseret ke dalam cengkaman organisasi mafia Lee.

  Saksikan aksi Iko Uwais berjuang untuk membebaskan Chelsea Islan yang diculik oleh perusuh ganas di Headshot. Adakah berjaya?

  Filem Headshot Fakta Menarik

  • Persiapan untuk penerbitan filem Headshot hanya 3 minggu

  • Pelakon Julie Estelle tidak menggunakan stuntperson dalam filem Headshot.

  • Setelah cedera di pipi ketika mengambil tempat kejadian, Iko Uwais menggunakan jaring laba-laba sebagai pertolongan cemas untuk menutup luka.

  • Iko Uwais menjalani diet gula dan garam, dengan pengambilan protein utama dari dada ayam setiap hari untuk tampil hebat dalam filem Headshot.

  • Ditayangkan di 4 benua, filem Headshot dicalonkan untuk The Grand Prix Nouveau Genre Award di L'etrange Festival Paris 2016 untuk kategori International Feature Film, menjadikannya salah satu filem tempatan terbaik dengan anugerah antarabangsa.

  • Menamakan filem itu dengan Kesan Visual Terbaik di Festival Filem Indonesia 2016 .

  Tonton Filem Headshot (2016)

  MaklumatTembakan Kepala (2016)
  Ulasan (Bilangan pengulas) 6.3 / 10 (11,041)
  Jangka masa 1 jam 58 minit
  Genre Aksi, Drama, Ngeri
  Tarikh Tayangan 8 Disember 2016
  Pengarah Timo Tjahjanto, Kimo Stamboel
  Pemain Iko Uwais, Chelsea Islan, Sunny Pang

  Sekiranya anda adalah salah seorang peminat Iko Uwais yang ingin tahu tentang koreografi seni mempertahankan diri yang kejam, cepatlah menonton filem Headshot (2016) di bawah, geng.

  >> Tonton Filem Headshot (2016) Filem Penuh <<

  Itu adalah sinopsis dan siri filem Headshot (2016) fakta menarik yang membuat saya penasaran.

  Menunjukkan pemandangan penuh aksi kejam Iko Uwais, anda yang gemar filem aksi tempatan mesti menonton Headshot, geng.

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Tidar Sentausa .

  Artikel Berkaitan