Cara Membuat Akaun Twitter Baru di Telefon Android

Sekarang trend kembali ke Twitter kembali meningkat, anda belum mempunyai akaun dan berminat untuk turut serta? Sangat mudah, inilah cara membuat akaun Twitter baru.

Twitter adalah salah satu media sosial yang telah lama muncul. Jauh sebelum Instagram, Snapchat dan WhatsAap menjadi popular, Twitter sudah terkenal. Walaupun sudah lama, namun Twitter mampu bertahan .

Malah kini trend kembali ke Twitter mula dirasakan. Ciri-ciri ringkasnya atau bahkan 'begitu sahaja' hanya merindui pengguna lama. Sekiranya anda belum pernah menggunakan Twitter dan ingin mencuba, berikut adalah cara membuat akaun Twitter baru .

BACA JUGA
  • Inilah 5 sebab mengapa Twitter menjadi media sosial terbaik pada tahun 2018
  • 11 Twitter Twitter Paling Bersejarah di Dunia Teknologi
  • 14 Jenis Twitter Yang Malesin Benar-benar Twitter

Inilah Cara Membuat Akaun Twitter Baru

Sekiranya anda belum pernah membuat akaun Twitter dan ingin mencubanya, sekarang adalah masa yang tepat. Twitter mempunyai banyak sebab mengapa ia adalah media sosial yang mesti digunakan, tidak percaya? Baca sahaja ini. Kali ini di Jaka akan memberitahu anda cara mendaftar Twitter dengan mudah.

Aplikasi Sosial & Pemesejan Twitter DOWNLOAD

Mula-mula anda harus memuat turun aplikasi Twitter. Jaka meletakkan pautan di atas, anda boleh memuat turunnya secara percuma. Sekiranya sudah terpasang, pertimbangkan sekarang bagaimana membuat akaun Twitter baru di bawah:

  • Kali pertama anda membuka aplikasi Twitter, anda akan pergi ke halaman permulaan, cukup ketuk Bermula . Selepas itu anda akan diminta memasukkan nama pengguna atau nama akaun . Anda juga perlu memasukkan nombor telefon atau alamat e-mel, kali ini Jaka akan menggunakan nombor telefon bimbit. Sekiranya anda sudah mengetuk Seterusnya .
  • Langkah seterusnya untuk membuat akaun Twitter adalah dengan bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan . Sekiranya anda selesai membacanya, ketik Daftar . Selepas itu Twitter akan menghantar kod OTP untuk pengesahan ke nombor telefon bimbit anda, ketuk OK .
  • Setelah menerima kod OTP, segera masukkan kod di lajur OTP. Sekiranya anda baru ketuk Next untuk meneruskan proses bagaimana membuat akaun Twitter baru.
  • Seterusnya anda akan diminta membuat kata laluan . Buat kata laluan yang kuat, dan elakkan kata laluan berbahaya seperti 25 kata laluan ini. Sekiranya anda mengetuk Seterusnya , maka anda akan diminta untuk menyegerakkan kenalan. Anda boleh melangkau dengan memilih Bukan Sekarang .
  • Cara seterusnya untuk membuat akaun Twitter baru adalah dengan mencari minat anda. Pilih akaun Twitter dari orang yang anda suka. Sekiranya anda pilih Teruskan .
  • Kini akaun Twitter baru anda telah menjadi lelaki. Anda boleh menambah foto profil , menambah bio, menukar nama pengguna anda, dan tentu saja mula membuat tweet dan kemudian berbual dengan banyak tweet lain. Mudah betul bagaimana membuat akaun Twitter baru ini?

Itulah petua bagaimana membuat akaun Twiter baru dari Jaka. Cara mendaftar akaun Twitter baru tidak hanya dapat dilakukan melalui aplikasi, tetapi melalui penyemak imbas juga dapat. Langkahnya sama, semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Twitter atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan