Istimewa! Inilah Cara Membuat Foto Berkembar pada Telefon Pintar Android

Mahu membuat foto yang menonjol oleh klon sendiri. Di sini, Jaka, berikan tutorial foto berkembar pada telefon pintar Android. Mesti cuba.

Dalam dunia fotografi, kamera canggih tidak menjamin anda dapat menghasilkan foto yang menakjubkan. Kreativiti dan idea adalah dua elemen yang tidak dapat dipisahkan untuk menghasilkan foto yang unik.

Bagi anda yang merasa berminat dengan fotografi, jangan berhenti untuk menjadi kreatif. Jangan katakan anda tidak mempunyai kamera yang bagus, anda boleh menggunakan kamera telefon pintar Android untuk mengasah kemahiran fotografi anda. Contoh konsep fotografi yang menarik untuk mengasah kebolehan seperti pengangkatan foto , anda juga boleh bermain mengikut perspektif perspektif , tetapi apa yang akan dibincangkan Jaka kali ini adalah bagaimana memotret anak kembar di Android .

BACA JUGA
  • HEBAT! Kamera Poket Ini Dilengkapi Dengan Lensa Zum Ultra Tinggi yang Canggih
  • Trik Hebat Menggunakan Kamera Samsung Galaxy Note 5
  • Petua Mengambil Foto Menggunakan Kamera Telefon Pintar

Cara Membuat Foto Berkembar pada Telefon Pintar Android

Pasang Aplikasi Kamera Klon

Dalam tutorial foto berkembar ini di Android, Jaka menggunakan aplikasi Kamera Klon , yang boleh anda muat turun dan pasang secara percuma di Google Play Store. Dengan Kamera Klon, anda boleh menjadikan foto menonjol, dengan mengklon diri anda sendiri.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Peta-pandangan

Gunakan Tripod atau Stand

Tidak ada bingkai khas yang ditentukan, jadi anda boleh membayangkan bebas bergantung pada latar belakang. Untuk mendapatkan hasil yang sempurna, Jaka sangat mengesyorkan agar anda menggunakan tripod, pendirian atau landasan lain agar telefon pintar anda stabil. Kemudian anda boleh menggunakan fitur pemasa masa, bermula dari 5 saat, 10 saat hingga 60 saat, sesuaikan saja dengan gaya foto anda.

Jadilah bergaya dan ambil gambar sebanyak yang anda mahukan, tetapi hingga 4 foto. Kemudian ikuti garis panduan yang disediakan, sangat mudah hanya dengan menekan dan mencoret. Tekan pratonton untuk melihat hasil akhir, tidak terbatas pada Anda, Anda juga dapat memilih pelbagai penapis yang sejuk, menyesuaikan dengan pelbagai alat penyuntingan foto dan berkongsi.

Hasil akhir

Seberapa mudah bukan bagaimana memotret kembar Android ? Anda boleh menjadikan gambar lebih sejuk daripada yang ditunjukkan oleh Jaka. Tidak terhad pada foto berkembar, anda juga dapat menggunakan kesan levitasi menggunakan Clone Camera. Sekiranya anda ingin berkongsi di Instagram dan memerlukan rujukan gaya, anda boleh menggunakan hashtag #clonecamera atau #CloneCameraChoice untuk melihat foto kegemaran anda di dunia maya. Tidak mustahil, foto anda akan menjadi salah satu daripadanya.

Artikel Berkaitan