5 Aplikasi Terjemahan Bahasa Profesional dan Terbaik

Aplikasi terjemahan bahasa terbaik yang disyorkan di Android untuk memudahkan anda menerjemahkan bahasa.

Semasa dalam perjalanan, mengerjakan tugas atau mencari petikan yang hebat untuk kapsyen pos, anda tidak perlu lagi membawa kamus yang tebal seperti batu bata. Anda hanya bergantung pada telefon pintar dan memasang aplikasi terjemahan untuk mencari terjemahan dalam semua bahasa, bukan sahaja dari sumber teks tetapi dalam bentuk foto hingga suara.

Kali ini, Jaka mengesyorkan 5 aplikasi terjemahan bahasa terbaik yang boleh anda pasangkan pada telefon pintar Android anda. Ada apa-apa?

BACA JUGA
  • Hasil Terjemahan Terjemahan Google Sekarang Tidak Lagi Tidak Lagi
  • Cara Menggunakan Kamera Telefon Pintar untuk Menterjemahkan Bahasa Asing
  • Terjemahan Google vs Penterjemah Microsoft, Siapa yang Lebih Canggih?

Aplikasi Terjemahan Bahasa Terbaik

1. Terjemahan Google

Aplikasi terjemahan bahasa pertama ialah Google Translate. Bersepadu dengan aplikasi lain seperti WhatsApp, Facebook Messenger, Evernote, Google Chrome, dan Feedly, Google Translate adalah aplikasi terjemahan pelbagai fungsi yang menyokong 90 bahasa.

Menariknya, Terjemahan Google tidak hanya menyokong terjemahan berdasarkan teks, tetapi bunyi dan foto sehingga lebih mudah mengetahui makna panduan atau menu makanan di sebuah negara.

Anda juga boleh memuat turun pakej bahasa sehingga boleh berfungsi di luar talian, anda tahu!

Apl Produktiviti Google MUAT TURUN

2. Penterjemah Microsoft

Aplikasi terjemahan bahasa alternatif lain ialah Microsoft Translator. Tampil dengan UI yang lebih moden daripada Google Translate, aplikasi ini menyokong 42 bahasa, di mana setiap pakej bahasa boleh dimuat turun secara berasingan untuk kegunaan luar talian.

Semasa pertama kali membuka aplikasi, anda juga akan diberi butang untuk mengakses terjemahan pengesanan ucapan , terjemahan papan kekunci, atau terjemahan dua arah sehingga lebih cepat.

Apl Produktiviti Microsoft Corporation DOWNLOAD

3. Terjemahan Suara - Penterjemah

Seperti namanya, aplikasi terjemahan ini berfungsi secara khusus dengan menggunakan suara. Dengan aplikasi ini, anda yang berada dalam keadaan sukar untuk menaip telefon pintar boleh menggunakannya.

Yang tinggal hanyalah mengucapkan ayat dan memainkannya dengan kuat kepada orang lain. Sangat praktikal untuk anda gunakan semasa dalam perjalanan dan ingin bertanya sesuatu kepada orang tempatan!

4. Penterjemah Bahasa Mudah

Bagi anda yang mahukan aplikasi terjemahan dengan UI yang ringkas, Easy Language Translator sangat sesuai untuk pemasangan. Aplikasi terjemahan bahasa ini sesuai untuk semua usia, dilengkapi dengan sokongan untuk fungsi teks dan suara, mempunyai tetapan fon yang dapat anda tetapkan sesuka hati dengan fitur kamus, fonetik, dan pembetulan bahasa.

5. PON

Akhirnya, PONS mempunyai kemampuan untuk menerangkan kata-kata secara mendalam, yang membolehkan anda melihat pelbagai makna dalam satu perbendaharaan kata dengan penampilan yang sederhana.

Dengan aplikasi ini, pastinya anda yang menulis artikel berbahasa asing menjadi lebih mudah, dan dapat menggantikan fungsi kamus konvensional.

Itulah cadangan aplikasi terjemahan bahasa terbaik di Android. 5 aplikasi di atas siap untuk membantu anda mempelajari bahasa asing, dan juga memudahkan anda ketika dalam perjalanan atau melakukan tugas. Adakah anda pernah mencuba salah satu aplikasi ini? Kongsi di ruangan komen, ya!

Artikel Berkaitan