7 Kedai Permainan Steam Alternatif untuk Membeli Permainan PC Lebih Murah

itu tidak bermaksud tidak ada alternatif untuk membeli permainan PC yang lebih murah. Berikut adalah 7 kedai permainan wap alternatif untuk membeli permainan PC yang murah.

Berbeza dengan permainan mudah alih, permainan untuk PC dan konsol pada umumnya harganya cukup tinggi. Tidak hairanlah, bermain permainan asli pastinya menjadi kebanggaan bagi para pemain di seluruh dunia.

Bercakap mengenai permainan PC, tentu saja yang terlintas di fikiran anda ialah Steam . Ya, Steam adalah platform pengedaran permainan digital terbesar untuk PC.

Walaupun begitu, itu tidak bermaksud tidak ada alternatif untuk membeli permainan PC yang lebih murah. Berikut adalah 7 kedai permainan wap alternatif untuk membeli permainan PC yang murah.

BACA JUGA
  • Jom main! Inilah 7 Permainan Playstation Popular yang Secara Rasmi Ada di Android
  • Tebus sekarang! Rp. 400 Ribu Anda Dapatkan 40+ Permainan Steam Harga Rp 8 Juta
  • Cara Mudah Mengisi Baki Dompet Steam Menggunakan Kredit

7 Kedai Permainan Steam Alternatif Untuk Membeli Permainan PC Murah

1. Permainan Manusia Hijau

Mungkin yang paling terkenal antara alternatif Steam adalah Green Man Gaming yang merupakan gedung permainan PC berasaskan web. Green Man Gaming juga menjual kunci digital untuk Steam, Origin, Uplay, Battle.net dan lain-lain.

Green Man Gaming menawarkan harga runcit standard pada kebanyakan tajuk permainan. Namun, anda akan mendapat potongan tambahan untuk pelanggan 'VIP' yang menggunakan program kesetiaan EXP.

2. GamersGate

GamersGate adalah perkhidmatan pengedaran digital yang menawarkan permainan utama, serta permainan bebas DRM. Anda akan mendapat kredit digital dalam bentuk syiling untuk setiap pembelian.

Untuk mendapatkan lebih banyak duit syiling, anda juga boleh mengambil bahagian dalam komuniti GamerGate. Contohnya menyiarkan ulasan permainan atau menjawab soalan bantuan. Kemudian, anda boleh menukar 'Blue Coin' untuk membeli permainan.

3. OnePlay

Selain menawarkan kunci permainan untuk hampir semua permainan PC, OnePlay juga mempunyai klien Windows khas yang menawarkan muat turun permainan langsung melalui sistem peer-to-peer syarikat.

Sekiranya anda membeli mahal, anda boleh menyewa permainan di OnePlay. Lebih murah dan anda boleh bermain mengikut isi hati anda dalam 30 hari.

4. GOG (Permainan Lama yang Baik)

GOG adalah singkatan dari Good Old Games . Seperti namanya, kedai permainan PC digital dalam talian ini menyediakan koleksi permainan sekolah lama yang mungkin sukar dicari sekarang.

Selain permainan sekolah lama, GOG tentunya menyediakan permainan baru dan berita baiknya adalah DRM 100% percuma. Ini bermakna anda boleh bermain dengan segera setelah memasang permainan dan tidak perlu log masuk ke perkhidmatan permainan yang berkaitan.

5. Direct2Drive

Direc2Drive seperti kedai permainan lain, anda membayar untuk bermain permainan dan memuat turun permainan mereka dengan segera. Direc2Drive juga menjual permainan popular terkini dengan pengaktifan DRM secara eksklusif di Steam, Origin, Uplay, dan sebagainya. Direct2Drive sering memberikan potongan permainan, sama ada secara individu atau dalam banyak promosi.

6. Kedai Humble

Bukan sahaja suka memberikan harga yang lebih rendah untuk permainan Steam, laman web ini juga sering berkongsi permainan Steam secara percuma. Malah baru-baru ini laman web ini telah berkongsi dua permainan Steam yang cukup popular, iaitu Dirt 3 dan Dirt Showdown.

7. Kedai Windows

Adakah anda tahu Windows 10 mempunyai gedung permainan terbina dalam sekarang? Adakah Kedai Windows, walaupun pemilihan permainan di gedung aplikasi resmi Microsoft tidak besar, tetapi ada beberapa judul permainan eksklusif yang tidak dapat dijumpai di kedai lain. Tambahan lain, terdapat beberapa tajuk permainan yang disatukan dengan konsol Xbox.

LIHAT ARTIKEL

Kini terdapat 7 kedai permainan Steam alternatif untuk membeli permainan PC yang lebih murah. Tetapi, selain murah, perkhidmatan yang dipercayai juga diperlukan. Apa pendapat kamu?

Baca juga artikel mengenai permainan atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan