Aplikasi Pembesar Suara, Jadikan Pembesar Suara Telefon Bimbit Anda

Bagi anda yang mementingkan kualiti pembesar suara Android, anda boleh mencuba aplikasi pembesar suara berikut. Anda dijamin akan menendang pembesar suara Android anda!

Bagi sesetengah orang, muzik sangat penting. Kualiti suara yang baik dan jelas menjadi perhatian utama mereka, termasuk ketika memilih telefon Android. Kebanyakan pembesar suara Android yang murah mempunyai kualiti audio standard.

Tetapi, kali ini Jaka ingin memberi anda trik untuk meningkatkan kualiti audio pembesar suara Android menggunakan aplikasi, dan tanpa root.

Untuk meningkatkan kualiti pembesar suara Android anda, terdapat pelbagai cara. Salah satunya menggunakan aplikasi Android bernama Noozxoide EIZO-rewire PRO .

Betapa rumit namanya? Tetapi aplikasi Android ini sangat keren dan dapat meningkatkan kualiti pembesar suara Android anda tanpa root. Aplikasi pembesar suara ini malah menjadikan pembesar suara Android anda menjadi BUNUH seperti 5 juta telefon bimbit! Dengarkan dengan teliti bagaimana.

Cara menjadikan pembesar suara Android anda menjadi BUNUH

Langkah 1 - Muat turun aplikasi PRO Noozxoide EIZO-rewire

 • Muat turun dahulu aplikasi Noozxoide EIZO-rewire PRO di bawah, kemudian pasang pada telefon Android anda.

Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah ini di sini

Aplikasi & Video dogbark MUAT TURUN

Langkah 2 - Mainkan lagu yang anda suka

 • Mainkan lagu yang anda suka dengan pemain muzik di telefon Android anda.

Langkah 3 - Buka aplikasi Noozxoide

 • Kemudian buka aplikasi Noozxoide .

Langkah 4 - Pilih pilihan

 • Anda akan menghadapi tiga pilihan. Beratur jika anda mahu menggunakan fon kepala atau pembesar suara yang menggunakan kabel. Built-in untuk menggunakan pembesar suara bawaan yang terdapat pada telefon Android, dan Wayarles semasa menggunakan pembesar suara atau fon kepala dengan sambungan Bluetooth. Klik pada salah satu daripadanya.

Langkah 5 - Cuba satu persatu pratetap mengikut telinga anda

 • Periksa kata-kata Menyampaikan tahap suara semula jadi yang seimbang dan bass premium . Kemudian klik pilihan Pratetap Digital .
 • Cuba satu persatu pilihan yang ada. Pilih yang paling sesuai dengan telinga anda.
 • Periksa juga bahagian VE-Engine (Peningkatan Volume) . Kemudian klik pilihan Select Effect Strength .
 • Cuba satu persatu pilihan yang ada. Pilih yang paling sesuai dengan telinga anda.
 • Periksa juga Tingkatkan ukuran monitor dengan bahagian psiko-akustik tambahan . Kemudian klik pilihan Select Effect Strength .
 • Cuba satu persatu pilihan yang ada. Pilih yang paling sesuai dengan telinga anda.
 • Lihat juga bahagian Buat VSUR pada monitor praktikal dan luaskan suaranya . Kemudian klik pilihan Buat Ukuran Bilik .
 • Cuba satu persatu pilihan yang ada. Pilih yang paling sesuai dengan telinga anda.

Sebenarnya, anda tidak perlu menyemak semua pilihan di atas. Sekiranya telinga dan perasaan anda baik, setiap pilihan pasti akan merasakan perbezaan suara. Sesuaikan sahaja nada suara yang membuatkan anda selesa untuk mendengar.

Itulah cara untuk meningkatkan kualiti pembesar suara Android anda tanpa root. Dengan aplikasi ini, Pembesar suara Android anda menjadi BUNUH seperti 5 Juta Telefon bimbit. Sekiranya anda sudah mempunyai tetapan yang betul, ia pasti akan kelihatan hebat.

Sekiranya anda mempunyai maklumat lain mengenai audio di telefon Android, sila tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan