5 Aplikasi Baca Berita Terbaik Kemas Kini Terkini Acara

Adakah anda memerlukan kemas kini berita terkini? Cukup pasangkan cadangan aplikasi, baca berita Android terbaik berikut. Dijamin tidak ketinggalan maklumat!

Setiap orang akan memerlukan maklumat dalam bentuk berita agar tidak terlepas kemas kini yang berlaku setiap hari. Mungkin, untuk mengetahui apa yang berlaku, anda mesti membeli surat khabar.

Sekarang, dengan perkembangan teknologi, anda dapat membaca berita terkini melalui telefon pintar Android.

Betul, apa sahaja yang anda mahukan sudah dapat dilakukan hanya dengan menggunakan telefon Android. Yang mesti anda buat ialah memuat turun aplikasi untuk membaca berita yang anda mahukan, maka ya! Anda boleh membaca berita terkini dengan mudah.

Lalu, apakah aplikasi berita terbaru yang harus anda muat turun? Tenang, Jaka mempunyai koleksi aplikasi berita terkini yang boleh anda muat turun di Android.

 • Talian Hari Ini
 • Detikcom
 • Kompascom
 • Berpisah
 • Daftar untuk Membaca Aplikasi Berita Terkini yang Membuat Anda Tidak 'Kudet'

  1. BaBe - Baca Berita

  BaBe adalah aplikasi berita terbaru yang menyediakan berbagai berita dari berbagai laman media popular, dan hanya dikemas dalam satu aplikasi. Aplikasi membaca berita yang satu ini adalah mustahak untuk anda muat turun kerana semua berita yang dikemas kini dan berlaku semuanya lengkap di sini.

  Cara menggunakannya mudah, anda hanya perlu membuka aplikasi berita BaBe terbaru maka semua berita akan dipaparkan di halaman utama.

  Sekiranya anda ingin mencari berita yang anda mahukan secara terperinci, anda hanya perlu memasukkan kata kunci dan mencari di bar carian.

  Mendengar aplikasi BaBe juga telah memasukkan teknologi Artificial Intelligence atau AI dalam menyampaikan berita.

  Hebat sekali lagi Aplikasi Pembacaan Berita ini mempunyai penilaian tertinggi di Play Store.

  Datang secara langsung memuat turun aplikasi BaBe berikut:

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Mainspring

  2. Garis Hari Ini

  Adakah anda tahu, ada aplikasi berita terkini yang disajikan pada aplikasi sembang? Ya, itu adalah Line Today . Aplikasi sembang yang disebut Line mempunyai ciri menarik untuk menyampaikan berbagai informasi dan berita, yang dikemas dalam satu paket.

  Untuk menggunakannya, anda hanya perlu mempunyai dan memuat turun aplikasi Line terlebih dahulu. Kemudian, anda pergi ke menu Garis Masa , dan di kedudukan teratas akan ada paparan Line Today.

  Oh ya, jika anda ingin mengetahui cara membuka Line Today di komputer, anda boleh membaca tentang Cara Mengakses LINE Today di Komputer.

  DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

  3. Detikcom

  Aplikasi berita baru-baru ini ialah Detikcom . Aplikasi tersebut adalah aplikasi membaca berita yang memaparkan semua berita di dalam dan luar negara yang berasal dari hasil laporan wartawan Detik.

  Dengan cara ini, anda tidak perlu bersusah payah membuka penyemak imbas untuk pergi ke laman detik.com .

  Cara menggunakannya sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Detikcom , kemudian anda dapati kategori yang anda mahukan.

  Terdapat sukan, politik, sosial, infografik, dan banyak lagi. Adakah anda suka aplikasi membaca berita ini?

  Muat turun aplikasi di sini:

  Produktiviti Aplikasi PT. Agranet Multicitra Siberkom MUAT TURUN

  4. Kompascom

  Terus ke aplikasi berita terkini yang lain. Kali ini ada Kompascom . Tidak jauh bezanya dengan Detikcom, aplikasi membaca berita Kompascom juga menyajikan pelbagai berita yang berasal dari dalam dan luar negara, demikian hasil laporan wartawan Kompas.

  Dengan memuat turun aplikasi Kompascom, anda tidak perlu rumit untuk membuka penyemak imbas terlebih dahulu hanya untuk membaca berita terkini.

  Menggunakan aplikasi Kompascom tidak sukar. Apabila anda membuka aplikasi ini, anda sudah dapat melihat berita yang ada di tajuk utama.

  Kemudian, anda juga boleh memilih kategori berita yang anda suka, dan anda dapat memilihnya secara terperinci dalam carian bar bantuan.

  Anda boleh memuat turun aplikasi di bawah di sini:

  Aplikasi Produktiviti Kompas.com MUAT TURUN

  5. Berpisah

  Bosan dengan membaca? Jadi, supaya anda dapat mengemas kini berita terkini tanpa perlu membaca caranya? Mudah, anda boleh memuat turun aplikasi Disvid .

  Apakah aplikasi Disvid? Disvid adalah aplikasi yang menyajikan berita terkini dalam format video.

  Selain berita, aplikasi ini juga menyajikan pelbagai petua yang dapat bermanfaat. Sekiranya anda berpendapat bahawa video yang disajikan mempunyai jangka masa yang panjang, dengan tenang Disvid mengemas semua video dengan cara yang pendek dan ringkas.

  Ayuh, muat turun aplikasi Disvid !

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio Tidak Berpisah

  Itulah koleksi aplikasi membaca berita terbaik yang boleh anda akses pada telefon pintar Android anda. Adakah anda mempunyai salah satu daripadanya? Sekiranya anda meneka, anda mesti memasang BaBe atau Line, kerana kedua-dua aplikasi ini adalah yang paling digemari antara aplikasi berita terkini.

  Kongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah.

  Artikel Berkaitan