Cara Mengedit Foto Wajah Anda Menggunakan Badan Artis di Android

Bagaimana rasanya jika foto artis diganti dengan wajah kita? Pasti lucu untuk berkongsi di Instagram atau Path. Mari edit gambar artis di Android! Ia sangat mudah!

Siapa yang tidak suka bergambar dengan artis? Atau mempunyai penampilan seperti artis. Anda boleh mempamerkannya di Path atau Facebook dengan bangga, malah anda boleh memberi tag kepada artis secara langsung.

Sekiranya anda mahu tampil seperti artis atau dengan artis tetapi sibuk bekerja, jangan risau. Anda benar-benar dapat mengedit foto artis dengan wajah anda. Tanpa Photoshop, tidak ada komputer. Anda boleh mengedit foto artis agar foto anda mudah di Android .

BACA JUGA
  • Cara Mudah Membuat Foto 3D Tanpa Photoshop
  • Mahu kacak? Hanya Photoshop! Ini 5 Petua Mudah untuk Tampan Dengan Photoshop

Cara Memanipulasi Foto Artis dengan Mudah di Android

Adakah anda masih ingat tutorial Membuat Foto 3D Tanpa Phootoshop yang diberikan oleh Jaka? Anda boleh mendapatkan suntingan yang menarik tanpa perlu mempunyai kemampuan Photoshop kelas Tuhan menggunakan PicSay Pro . Sekarang, dengan aplikasi yang sama, anda dapat mengedit foto artis dengan mudah.

Shinycore DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

Cara Mengedit Foto Artis dengan PicSay Pro

Aplikasi PicSay Pro berbayar di Google Play Store. Untuk mendapatkannya secara percuma, anda boleh membaca Cara Dapatkan Aplikasi Berbayar secara percuma , atau membelinya. Lagipun, sekarang membeli aplikasi di Google Play Store boleh menggunakan kredit.

  • Setelah aplikasi PicSay Pro dipasang pada Android anda, buka aplikasi tersebut. Kemudian cari foto artis yang anda mahu edit atau ubah foto tersebut. Cari foto artis dengan resolusi tinggi.

  • Sekiranya anda merasakan fotonya terlalu putih atau terang, anda boleh menyesuaikan foto dengan memilih menu Boost atau Brightness untuk menghasilkan warna yang lebih sesuai.

  • Seterusnya buat saman foto anda. Anda melakukannya dengan memilih menu Insert Picture pada tab Effect , kemudian pilih foto anda.

  • Sila sesuaikan kedudukan wajah di foto anda dengan foto artis yang anda sediakan sebelumnya. Anda melakukannya dengan bermain dengan nombor Transparency , juga meluncurkan kedudukan foto agar sesuai. Sekiranya terasa betul, kembalikan nombor Transparency ke 100%, dan tekan tanda semak di sudut kanan atas.

  • Lakukan penghapusan kawasan gambar yang tidak digunakan, kecuali wajah. Nanti bahagian wajah ini akan disesuaikan dengan wajah artis. Anda boleh menghapus bahagian wajah anda yang dianggap tidak sesuai digantikan oleh bahagian foto artis, seperti alis.

  • Jangan teragak-agak untuk bermain dengan nombor Ketelusan di bahagian Pemadam . Jadilah kreatif sehingga penghapusan yang lebih lancar dihasilkan.

  • Setelah difikirkan sesuai, langkah seterusnya adalah menyesuaikan warna foto anda dengan warna kulit artis. Anda melakukan ini dengan menyesuaikan Kecerahan, Kontras, dan lain-lain .

  • Setelah semuanya sesuai, pilih tanda semak hijau di sudut kanan atas. Kemudian pilih tab Eksport dan lokasi penyimpanan.

Selesai. Seberapa mudah mengedit foto artis ini? Berikut adalah contoh suntingan yang dibuat untuk tujuan hiburan.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan