Cara Memulihkan Akaun Facebook HACK

Masih banyak pengguna Facebook, yang tidak menyimpan akaun Facebook mereka. Ini adalah cara memulihkan akaun Facebook yang telah diretas.

Facebook adalah alat sosial yang menghubungkan orang dengan rakan yang mereka kenali, tanpa sekatan jarak. Orang menggunakan Facebook untuk mengekalkan hubungan dengan rakan, berkongsi perasaan atau fikiran, berkongsi gambar, menghantar pautan dan video, dan mengetahui lebih banyak mengenai seseorang.

Perkhidmatan rangkaian sosial yang dilancarkan pada bulan Februari 2004 sememangnya sangat popular, Facebook bahkan mempunyai lebih dari satu bilion pengguna aktif. Malangnya masih banyak pengguna Facebook yang tidak menyimpan akaun Facebook mereka . Walaupun Facebook selalu menyediakan ciri untuk meningkatkan pilihan keselamatan, masih banyak pengguna yang tidak tahu.

BACA JUGA
  • Lakukan 5 cara ini agar anda tidak dapat Facebook Facebook HACK
  • MESTI TAU! Penggodam 5 Cara Ini Mencuri Data Dari Pengguna Facebook
  • 6 Ciri Facebook yang Tidak Anda Gunakan (Walaupun MANDATORI!)

Cara memulihkan akaun Facebook yang telah diretas

Mereka yang tidak mengaktifkan ciri keselamatan baru yang disediakan oleh Facebook telah menjadi sasaran mudah oleh penggodam yang tidak bertanggungjawab. Jadi bagaimana jika akaun Facebook anda telah diretas? Lebih teruk tanpa e-mel dan nombor telefon yang didaftarkan tidak lagi aktif. JalanTikus seterusnya memberi anda kaedah untuk memulihkan akaun Facebook yang digodam .

  • Buka Facebook, klik 'lupa kata laluan anda?' atau lupakan kata laluan anda.
  • Seterusnya anda harus mencari akaun anda, dengan memasukkan alamat e-mel lama, nombor telefon, nama pengguna atau nama penuh di akaun Facebook anda.
  • Setelah anda menemui akaun Facebook anda, kedudukan anda di sini adalah bahawa alamat e-mel lama tidak lagi digunakan atau terlupa kata laluan, nombor telefon lama yang disenaraikan tidak lagi aktif. Kemudian pilih ' tidak lagi mempunyai akses ke ini? 'atau tidak mempunyai akses lagi.
  • Masukkan nombor telefon baru anda atau alamat e-mel baru yang sah.
  • Langkah seterusnya anda diminta untuk menjawab soalan keselamatan, yang pernah anda buat semasa mendaftar Facebook.
  • Sekiranya sesuai, anda akan diberi akses untuk membuat kata laluan baru.
  • Selesai.

Ketika pasukan JalanTikus mempraktikkannya, kami harus menunggu 24 jam sebelum dapat mengakses akaun Facebook yang berjaya dipulihkan. Dengan cara ini anda akan dapat memulihkan akaun Facebook anda yang telah diretas atau dapat membantu memulihkan akaun Facebook rakan yang diretas. Apa pendapat kamu? Sekiranya ada tambahan, masukkan ke ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Facebook atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan