8 Aplikasi Pencari Kerja Yang Dipercayai & Terbaik, Setiap Hari Mempunyai Loker!

Perlukan cadangan permohonan carian kerja yang dipercayai? Mari lihat sebilangan aplikasi pekerjaan terbaik dan paling dipercayai untuk anda gunakan (2020).

Adakah anda lulusan baru atau orang berpengalaman yang mencari pekerjaan? Perlu maklumat loker tetapi tidak tahu di mana mencarinya?

Pada zaman teknologi, anda sebenarnya cukup senang melakukan pelbagai perkara termasuk mencari pekerjaan.

Sekiranya mungkin anda mesti pergi ke syarikat yang ingin anda lamar satu persatu, sekarang anda hanya mempunyai telefon pintar dan sambungan internet untuk memuat turun aplikasi pencarian pekerjaan.

Tetapi, jenis aplikasi miring yang berfungsi, yang terbaik dan paling dipercayai untuk digunakan? Mari, lihat maklumat lengkap berikut!

 • Jalan Kerja
 • Kalibrr
 • jobsDB
 • Permohonan Pencari Kerja Lain ...
 • Permohonan Pencari Kerja

  Walaupun terdapat banyak aplikasi pencarian pekerjaan yang tersedia di Play Store atau App Store, tetapi tentu saja tidak semuanya memberikan maklumat loker yang lengkap dan boleh dipercayai.

  Maklumat mengenai jawatan kosong benar-benar perlu disaring dengan baik, agar anda tidak dibohongi ketika mencari maklumat mengenai pekerjaan yang paling sesuai.

  Oleh itu, berikut adalah beberapa cadangan permohonan carian pekerjaan terbaik yang boleh anda gunakan sekarang.

  1. LinkedIn

  Bukan hanya menyediakan banyak maklumat loker, aplikasi LinkedIn juga merupakan media yang sering digunakan untuk mengembangkan rangkaian pengguna profesional.

  Sudah tentu ia tidak dapat dipisahkan dari banyak industri dan syarikat yang digabungkan dalam aplikasi ini, geng. LinkedIn sudah terkenal sebagai platform pencarian pekerjaan di seluruh dunia .

  Selain itu, melalui aplikasi ini pengguna juga dapat menunjukkan resume profesional yang dapat berfungsi untuk menjenamakan diri anda secara profesional.

  Dengan pelbagai kelebihan yang ditawarkannya, anda dapat mengatakan bahawa produk syarikat yang diketuai oleh salah seorang CEO terbaik adalah aplikasi pekerjaan 2020 terbaik yang sangat sesuai untuk anda gunakan.

  PerincianLinkedIn
  Pemaju LinkedIn
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 63MB
  Muat turunnya 500,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi LinkedIn di sini!

  Apl Sosial & Pemesejan Linkedin Corporation DOWNLOAD

  2. JobStreet

  Bagi anda graduan baru yang baru memasuki tenaga kerja, JobStreet mungkin merupakan salah satu jawatan kosong yang paling dipercayai yang boleh anda pilih dan gunakan.

  Terdapat lebih daripada 230 ribu syarikat dari pelbagai negara seperti Singapura, Malaysia, Filipina, Indonesia dan Vietnam yang digabungkan dalam aplikasi ini.

  Dengan cara itu, pengguna tidak hanya berhadapan dengan pelbagai pilihan industri pekerjaan yang sesuai dengan minat mereka tetapi juga dapat memilih negara impian tempat anda bekerja.

  Bukan hanya itu, aplikasi ini juga mempunyai User Interface (UI) yang cukup mudah dan senang digunakan.

  PerincianJalan Kerja
  Pemaju JobStreet.com Private Limited
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 25MB
  Muat turunnya 5,000,000+
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi JobStreet di sini!

  DOWNLOAD Perisian Aplikasi

  3. Penentukuran

  Tidak hanya memberikan maklumat loker, aplikasi Kalibrr juga diklaim dapat mengesyorkan pekerjaan dan syarikat terbaik berdasarkan kemampuan, pengalaman, dan minat penggunanya.

  Dengan bantuan aplikasi loker ini, anda hanya perlu menjadikan CV dalam talian sebagai peruntukan untuk promosi diri. Di sini anda juga boleh mengikuti pelbagai ujian kemahiran , hasilnya akan dipaparkan di profil anda.

  Sebagai tambahan, jika pengguna masih belum menemui loker yang sesuai dengan pilihan mereka, kemudian aplikasi ini juga akan memberikan pemberitahuan mengenai maklumat loker yang tersedia.

  PerincianKalibrr
  Pemaju Kalibrr
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 16MB
  Muat turunnya 500,000+
  Penarafan 4.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi Kalibrr di sini!

  MUAT TURUN Apl

  4. jobsDB

  Mengklaim dirinya sebagai portal pengambilan pekerja terbesar di Asia, aplikasi jobsDB memberikan lebih daripada 120,000 maklumat jawatan kosong setiap bulan.

  Beberapa ciri yang ditawarkan oleh aplikasi ini sendiri termasuk mencari berdasarkan kata kunci dan fungsi pekerjaan, memilih beberapa lokasi pekerjaan, menyaring berdasarkan fungsi pekerjaan, lokasi pekerjaan, dan juga gaji.

  Mengenai operasi, aplikasi pekerjaan yang dipercayai ini agak mudah digunakan berkat penampilannya yang sederhana sehingga tidak membingungkan pengguna.

  Selain itu, walaupun memiliki ukuran yang agak besar tetapi aplikasi ini tidak akan mengurangkan prestasi telefon Android anda.

  PerincianjobsDB
  Pemaju jobsDB
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 25MB
  Muat turunnya 1,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi jobsDB di sini!

  Perisian JobsDB DOWNLOAD Apps

  Permohonan Pencari Kerja Lain ...

  5. Sesungguhnya Pencarian Kerja

  Diklaim sebagai laman carian pekerjaan nombor satu di dunia, aplikasi Pencarian Pekerjaan Sesungguhnya dapat membantu anda mencari loker maklumat di lebih dari 60 negara dan 28 bahasa.

  Hanya dalam satu carian, aplikasi Pencarian Pekerjaan Sesungguhnya menawarkan akses percuma ke jutaan peluang pekerjaan dari ribuan laman web syarikat dan laman web pekerjaan.

  Menariknya, aplikasi pekerjaan yang dipercayai ini bukan sahaja memberikan maklumat pekerjaan sepenuh masa tetapi juga sambilan, kontrak, pekerja bebas, hingga magang.

  Oleh itu, Sesungguhnya, mungkin merupakan salah satu pilihan tepat bagi anda yang sedang mencari aplikasi mencari pekerjaan sambilan, geng.

  PerincianMemang Cari Kerja
  Pemaju Memang Pekerjaan
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000+
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi Cari Kerja Sesungguhnya di sini!

  Aplikasi Produktiviti Glassdoor Inc. MUAT TURUN

  6. Jora

  Cadangan permohonan mencari pekerjaan terbaik seterusnya yang akan dibincangkan oleh Jaka kali ini adalah Jora , geng. Aplikasi ini telah dimuat turun lebih dari 1 juta kali di Play Store.

  Memaparkan banyak iklan pekerjaan dari pelbagai laman web loker, kerjaya, dan sejenisnya, aplikasi Jora membantu pengguna mencari maklumat loker hanya dengan satu aplikasi.

  Di samping itu, aplikasi ini juga memberikan maklumat kekosongan kerja untuk sambilan, sepenuh masa, magang, pekerja bebas, dan sebagainya.

  PerincianJora
  Pemaju Pencari Kerja Pty Ltd
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 5.4MB
  Muat turunnya 1,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi Jora di sini!

  MUAT TURUN Apl

  7. Kerjaya Teratas

  Mempunyai visi dan misi untuk membantu anak muda Indonesia memiliki kerjaya yang lebih baik, aplikasi TopKarir memberikan maklumat mengenai kerjaya paling lengkap yang dapat anda akses dengan mudah.

  Menariknya, bukan hanya peluang pekerjaan tetapi aplikasi ini juga memberikan maklumat mengenai magang, biasiswa, latihan & pensijilan, dan juga keusahawanan .

  Maklumat seperti ini jarang dijumpai di aplikasi pencarian pekerjaan lain, menjadikan TopKarir sebagai aplikasi loker yang unik daripada yang lain.

  Ciri lain yang turut disediakan dalam aplikasi ini ialah Klinik TopKarir yang ada di sini untuk membantu pengguna mengembangkan kerjaya dan memberikan penyelesaian yang tepat dan tepat.

  PerincianKerjaya Teratas
  Pemaju PT. Kerjaya Teratas di Indonesia
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 15MB
  Muat turunnya 100,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi Kerjaya Teratas di sini!

  MUAT TURUN Apl

  8. Pencarian Kerja Glassdoor

  Cadangan terakhir untuk aplikasi pencarian pekerjaan adalah Glassdoor Job Search yang menawarkan beberapa ciri yang sangat baik di dalamnya.

  Selain memberikan maklumat mengenai kekosongan jawatan, aplikasi ini juga menyediakan pelbagai maklumat penting lain seperti ulasan syarikat yang dilamar, pertanyaan & ulasan temu ramah , dan banyak lagi.

  Sayangnya, aplikasi yang tersedia untuk Android dan iOS tidak menyediakan tetapan bahasa Indonesia di dalamnya, geng.

  PerincianPencarian Kerja Glassdoor
  Pemaju Glassdoor Inc.
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 17MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun Aplikasi Cari Kerja Glassdoor di sini!

  MUAT TURUN Apl

  Itulah beberapa cadangan aplikasi carian pekerjaan terbaik yang boleh anda gunakan sekarang, geng.

  Dengan bantuan aplikasi di atas, anda tidak perlu lagi datang ke pelbagai syarikat untuk melamar pekerjaan.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini berguna untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel menarik seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan