Cara Menghapus Semua Rakan Facebook dengan 1 Klik!

Cara menghapus semua rakan di Facebook berguna jika anda bosan atau merasa terlalu banyak rakan di FB.

Pasti anda sudah biasa dengan laman sosial Facebook? Nah kali ini JalanTikus akan memberikan kaedah mudah untuk menghapus semua rakan Facebook anda tanpa perlu memadam rakan satu persatu.

Cara menghapus semua rakan anda di Facebook sangat berguna jika anda bosan atau merasakan bahawa terdapat terlalu banyak rakan di Facebook, lebih-lebih lagi daripada rakan yang dikenali. Mungkin anda boleh membuat Facebook baru tetapi malangnya dengan semua foto, video dan nota yang telah anda simpan di sana?

Sekarang daripada bersusah payah memadamkan semua rakan anda di FB dan menambah semula rakan yang anda anggap penting. Sayangnya Facebook tidak membenarkan anda memadam semua rakan anda secara langsung, tetapi jangan risau JalanTikus ada jalannya. Dengar ya!

BACA JUGA
  • 5 Sebab Penting Mengapa Anda Perlu Memadamkan Rakan di Facebook
  • Bagaimana untuk mengetahui siapa yang mengubah permintaan rakan kami di Facebook
  • Bagaimana untuk mengetahui siapa yang menghapuskan anda dari rakan Facebook

Cara Menghapus Semua Rakan Facebook dengan 1 Klik!

  1. Anda mesti menggunakan penyemak imbas Google Chrome untuk menghapus semua rakan anda di Facebook. Kerana alat ini hanya tersedia sebagai pelanjutan di Google Chrome sahaja.

  2. Muat turun pelanjutan Toolkit For Facebook di sini dan ia akan dipasang secara automatik di sebelah kanan penyemak imbas Chrome anda.

  3. Log masuk di Facebook anda dan klik pada Toolkit untuk Facebook. Untuk versi percuma, anda boleh mencuba banyak ciri di dalamnya seperti menjemput rakan anda atau memuat turun semua video di Facebook. Sekarang untuk sekarang anda boleh memilih tab Alat Pembuangan .

  4. Pilih Tidak Berkawan Semua Rakan Facebook untuk menghapus semua rakan anda di Facebook. Fikirkan dengan teliti sebelum memilih ini kerana semua rakan anda akan hilang. Anda juga boleh memilih Berhenti Ikut Semua Rakan jika anda ingin terus berkawan tetapi tidak mahu melihat kemas kini status rakan anda.

  5. Tunggu sebentar sehingga proses pengekstrakan Toolkit For Facebook berfungsi. Pemberitahuan akan muncul di sebelah kanan jumlah rakan yang anda hapus.

  6. Selesai dan tahniah anda berjaya memadamkan semua rakan FB anda! Sekarang anda boleh menambahkan semula rakan anda di FB jika anda mahu. Saya tidak mempunyai cukup kerja setelah dipadam dan kemudian ditambahkan. Ha ha ha ..

Penyemak Imbas Apl Google Inc. MUAT TURUN

Itulah cara untuk menghapus semua rakan Facebook anda dengan hanya satu klik. Baca juga artikel menarik lain mengenai Facebook di JalanTikus. Jangan lupa berkongsi dan memberi komen sekiranya anda berjaya!

Artikel Berkaitan