Tiada tipuan! 3 Cara Menonton YouTube Tanpa Kuota

Bagi anda penjimat kuota dan anda suka menonton video YouTube, mungkin anda memerlukan cara untuk menonton YouTube tanpa kuota ini.

YouTube sememangnya menjadi perkhidmatan perkongsian video terbesar di dunia sehingga kini. Sebenarnya, malah banyak pesaing yang tidak berniaga kerana mereka tidak dapat bersaing dengan salah satu anak syarikat Google yang satu ini.

Sekarang, jika anda suka streaming video di YouTube, dari kuota yang berguna hingga berguna tetapi masih menjimatkan, anda boleh menonton YouTube tanpa kuota . Bagaimana untuk?

BACA JUGA
  • 4 Petua Menyekat Iklan di Youtube
  • 5 Video dengan Jumlah Penonton Tertinggi di YouTube Sekarang
  • Inilah 10 Saluran YouTube Untuk Pencinta Gadget

Cara Menonton YouTube Tanpa Kuota

Bagi anda yang menyukai YouTube tetapi tidak mempunyai banyak kuota dan tidak tersambung ke rangkaian WiFi, anda masih boleh menstrimkan video tanpa perlu menggunakan kuota. Ayuh, lihat cara menonton YouTube dengan kuota percuma ini .

1. Tonton YouTube Tanpa Kuota dengan Menggunakan Ciri Luar Talian

Cara pertama ialah anda benar-benar memerlukan modal internet terlebih dahulu untuk dapat menonton video YouTube secara percuma. Kerana ciri ini memerlukan kuota untuk memuat turun video yang ingin anda tonton secara percuma.

Walau bagaimanapun, anda boleh mengalahkannya dengan menggunakan WiFi awam untuk memuat turun video. Atau jika anda ingin bersikap kejam, anda hanya meminta hotspot tethering dengan rakan anda, kemudian terus memuat turun video YouTube.

Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN

2. Tonton YouTube Tanpa Kuota dengan Aplikasi YouTube Go

Sama seperti cara pertama, aplikasi YouTube alternatif yang disebut YouTube Go sememangnya lebih ringan dan sesuai untuk anda yang menjimatkan kuota. Dalam aplikasi ini, anda boleh memuat turun video dan memilih berapa MB yang akan anda gunakan untuk memuat turun atau menonton video.

Kemudian, anda boleh mengakses video tanpa memerlukan sambungan internet sama sekali. Oleh itu, anda boleh menonton YouTube tanpa kuota untuk menjadi lebih cekap.

3. Tonton YouTube Tanpa Kuota dengan Membeli Kuota YouTube untuk Menonton YouTube

Akhirnya, anda boleh menggunakan pakej internet yang menyediakan bonus menonton video YouTube percuma, seperti pakej Combo XL Xtra . Pakej ini membolehkan anda menikmati menonton YouTube tanpa perlu bimbang kehabisan kuota.

Harga pakej juga murah, bermula dari Rp 59,000 dan anda boleh mendapatkan kuota biasa 2GB, kuota 4G 4GB, panggilan telefon 20 minit dan kuota YouTube 2GB selama 24 jam. Anda juga masih boleh menonton YouTube tanpa memotong kuota dengan bonus menonton YouTube tanpa had dari 01.00-06.00.

Itulah beberapa cara untuk menonton YouTube tanpa kuota internet . Betul-betul senang kan? Kini anda dapat menonton YouTube tanpa perlu bimbang kehabisan kuota.

Artikel Berkaitan