10 Stealth Games yang menarik untuk PC yang HARAM jika anda terlepas

10 permainan stealth menangis untuk PC yang akan disayangkan jika anda merindukannya

Stealth adalah genre permainan yang sangat mencabar dan memerlukan taktik dan berhati-hati. Genre ini biasanya terdapat dalam permainan aksi-petualangan seperti Assassin's Creed walaupun bukan genre utama. Stealth Game menghendaki pemain menyelesaikan misi dengan sangat berhati-hati tanpa dikesan sedikitpun oleh musuh.

Selain Assassin's Creed, masih banyak permainan keren lain yang mempunyai genre Stealth. Nah, di sini Jaka mempunyai 10 permainan Stealth yang tidak kurang menariknya anda boleh bermain di PC. Sayang sekali sekiranya anda terlepas. Mari lihat!

BACA JUGA
  • Bukan Emulator! Berikut adalah 4 Permainan PS2 yang Boleh Anda Mainkan di Android
  • 5 Permainan Paling Diharapkan pada 2018
  • Insomnia Dijamin! Ini adalah 4 permainan PC yang paling menakutkan pada tahun 2017

10 Permainan Stealth yang Menarik Untuk PC Yang Sangat Disukai Sekiranya Anda Rindu

1. Tidak dihormati

Dishonored adalah salah satu daripada banyak francais permainan dari pemaju terkenal Bethesda . Permainan yang memberi peluang kepada para pemain untuk menjelajahi dunia steampunk eksotik telah berjaya menarik perhatian dunia sejak pertama kali dilancarkan. Sebagai permainan dengan genre Stealth yang tebal, pemain tidak hanya menyelinap untuk menyelesaikan misi, tetapi juga dilengkapi dengan kemampuan khusus yang membuat pertempuran lebih mengesankan.

2. Alien: Pengasingan

Alien: Isolation adalah permainan seram bertahan hidup dengan nuansa filem Alien 1979. Berdasarkan genrenya, permainan ini memerlukan pemain untuk bersembunyi dan bergerak dengan tenang tanpa diperhatikan oleh makhluk asing dan monster ganas yang memiliki bentuk yang mengerikan. Uniknya, dalam permainan ini pemain tidak akan mendapat senjata untuk bertarung dengan monster. Oleh itu, jika anda ingin bertahan, satu-satunya cara adalah melarikan diri dan bersembunyi.

3. Sel Splinter: Teori Kekacauan

Meneruskan siri sebelumnya, Splinter Cell: Chaos Theory hadir sebagai permainan dengan genre Stealth tebal di setiap adegan yang ditunjukkan. Menceritakan kisah pengembaraan ejen rahsia Sam Fisher dalam menyelesaikan semua misi dengan sangat mahir dan berhati-hati. Permainan yang mengambil latar masa depan dan mempunyai grafik yang realistik semakin menarik kerana suara watak utama, Sam Fisher adalah pelakon terkenal iaitu Michael Ironside.

4. Tidak kelihatan, Inc

Invisible Inc. adalah permainan Stealth yang kaya dengan aksi keren dan tegang dalam setiap adegan yang dipaparkan. Di sini, pemain tidak akan bertindak sebagai ejen rahsia melainkan menjadi pengawal atau pengendali ejen. Walaupun grafik yang ditawarkan tidak begitu istimewa, Invisible Inc. masih menarik untuk dimainkan berkat permainan dan jalan cerita yang mendebarkan.

5. Tanda Ninja

Klei Entertainment, yang sebelumnya sukses dengan permainan popular seperti Don t Starve dan Shank, sekali lagi menghadirkan permainan keren yang disebut Mark of the Ninja . Permainan Stealth yang satu ini meletakkan pemain sebagai ninja yang dihantar untuk menyelesaikan misi tertentu. Sebagai Ninja, pemain akan merasakan bagaimana menguasai dan mengawal teknik menyelinap dan melumpuhkan musuh secara diam-diam dengan sangat berkesan.

6. Hitman: Wang Darah

Permainan hitman terlaris dari IO Interactive menjadikan pembangun mengeluarkan pelbagai sekuel. Salah satunya ialah Hitman: Blood Money yang mempunyai genre aksi Stealth. Di sini, pemain akan bertindak sebagai ejen pembunuh yang ditugaskan untuk menyelesaikan misi pembunuhan. Walaupun mempunyai kawalan yang cukup sukar, permainan ini berjaya menarik perhatian para pemain berkat jalan cerita yang menarik plot akhir yang mengejutkan.

7. Deus Cth: Umat Manusia Terpisah

Deus Ex: Mankind Divided adalah sekuel Human Revolution yang dirilis pada tahun 2011. Tidak keterlaluan untuk menyebut permainan ini mempunyai grafik dan kesan pencahayaan yang luar biasa yang sangat futuristik. Permainan yang berlangsung di bandar Prague mempunyai siri misi utama dan sampingan yang akan membuat pemain benar-benar merasakan kesejukan menjadi ejen rahsia.

8. Pencuri II: Zaman Logam

Sebagai siri permainan Thief seterusnya, Thief II: The Metal Age mampu memberikan kepuasan tersendiri bagi para pemain yang menggemari genre Stealth. Pengalaman menyelesaikan misi rahsia dengan tindakan yang dilakukan secara rahsia dan berhati-hati menjadikan permainan ini layak disebut sebagai salah satu permainan aksi Stealth terbaik.

9. Metal Gear Solid V: Kesakitan Phantom

Big Boss perjalanan diteruskan dengan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain siri . Nasib Big Boss dalam siri sebelumnya yang dilanda ledakan besar akan ditunjukkan dalam siri ke-5 ini. Dengan jalan cerita yang semakin menarik dan menarik, para pemain pasti akan merasa puas bermain permainan yang satu ini. Banyak perkara baru akan berlaku dan kejutan yang membuat pemain penasaran dan tidak bersedia berhenti bermain.

10. Komando 2: Lelaki Berani

Ia tidak lengkap ketika membincangkan permainan Stealth tanpa siri Commandos yang satu ini. Ya, Commandos 2: Men of Courage adalah pilihan permainan aksi Stealth dengan reka bentuk yang licin dan penuh strategi. Menyelesaikan misi berbahaya adalah tugas pemain. Musuh yang mesti ditangani juga agak sukar untuk dilumpuhkan. Namun, dengan permainan yang menarik dan grafik yang meyakinkan, tidak ada yang dapat menahan pesona Commandos 2: Men of Courage.

Nah, itu adalah 10 permainan Stealth yang menyeronokkan untuk PC, sangat memalukan jika anda ketinggalan. Bagi anda yang ingin merasakan kesejukan dalam menjalankan misi berbahaya dan membunuh secara senyap seperti ejen rahsia, mari bermain permainan sekarang!

Artikel Berkaitan