10 Permainan Kereta Trak Paling Realistik di Android, Keliling Bandar!

Adakah anda suka bermain permainan simulator trak? Berikut adalah 10 cadangan permainan trak kereta terbaik dan paling realistik di Android!

Genre permainan hari ini semakin pelbagai, geng. Walaupun genre MOBA & Battle Royale kini mendominasi, namun permainan genre simulasi juga masih mendapat permintaan tinggi.

Sebelum ini, Jaka telah mengesyorkan permainan simulator bas terbaik. Nah, pada kesempatan ini Jaka akan memberi anda cadangan mengenai 10 permainan kereta trak terbaik di Android.

Dalam permainan ini, anda dapat merasakan sensasi memandu trak, geng. Ingin tahu? Jadi, teruskan menonton artikel Jaka berikut, ya!

 • Simulator Lori IDBS Indonesia
 • Evolusi Lori Euro (Simulator)
 • Simulator Lori Besar
 • Truck Simulator 2018: Eropah
 • Permainan Kereta Trak Realistik Lain ...
 • 10 Permainan Kereta Trak Paling Realistik di Android

  Bukan sekadar suka-suka, geng. Permainan simulator trak ini juga akan memberi anda pengalaman memandu trak yang realistik.

  Agar anda tidak bosan, anda juga dapat menyelesaikan misi dalam permainan untuk mendapatkan wang. Anda boleh menggunakan wang itu untuk mengubahsuai trak anda sehingga anda lebih kecil.

  Sebenarnya, terdapat banyak permainan simulasi kereta lori yang boleh anda mainkan di Android. Walau bagaimanapun, Jaka telah membantu memilih 10 permainan terbaik supaya anda tidak peduli, geng.

  Berikut adalah 10 permainan kereta trak paling realistik yang terdapat di Android . Lihatlah!

  1. Simulator Lori: Eropah 2

  DOWNLOAD Permainan

  Permainan kereta trak yang disyorkan pertama dari Jaka ialah Truck Simulator: Europe 2 . Permainan ini mempunyai grafik HD yang akan merosakkan mata anda, geng.

  Anda boleh mengunjungi bandar-bandar besar di Eropah seperti Berlin, Venice, Madrid, Milan, Prague, dan lain-lain. Pemandangan yang unik tidak akan membosankan anda walaupun anda memandu lama.

  Terdapat 7 trak dan 12 treler yang boleh anda gunakan. Kumpulkan wang dari misi maka anda boleh mengubah suai trak seperti yang anda mahukan.

  MaklumatSimulator Lori: Eropah 2
  Pemaju WandA
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (72,792)
  Saiz 48MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  2. IDBS Indonesia Truck Simulator

  DOWNLOAD Permainan

  Sekiranya ini adalah penciptaan sebuah negara, geng. IDBS Indonesia Truck Simulator adalah permainan kereta trak fuso Indonesia pertama.

  Anda akan memandu trak semasa berkeliling bandar di pulau Jawa yang dilengkapi dengan GPS dan peta sehingga anda tidak perlu takut tersesat.

  Jangan sibuk dengan pemanduan sehingga lupa kandungan BBM, ya geng. Wang yang anda dapat dari kerja anda juga harus membeli bahan bakar.

  MaklumatSimulator Lori IDBS Indonesia
  Pemaju Studio IDBS
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.8 (49,990)
  Saiz 53MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 4.1

  3. Evolusi Lori Euro (Simulator)

  DOWNLOAD Permainan

  Tambahan pula, Euro Truck Evolution (Simulator) adalah permainan yang akan memberi anda pengalaman seperti pemandu trak sebenar.

  Permainan ini mempunyai tetapan yang serupa dengan permainan Truck Simulator: Europe 2, tetapi permainan yang satu ini menyediakan lebih banyak varian jenama trak untuk anda pilih.

  Bukan hanya seorang pemain, anda juga boleh mencabar rakan anda untuk bermain permainan ini dalam kumpulan berbilang pemain. Oh, ya, permainan ini juga menggunakan sistem cuaca, anda tahu.

  MaklumatEvolusi Lori Euro (Simulator)
  Pemaju Pop Ovidiu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (987,598)
  Saiz 52MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  4. Simulator Lori Besar

  DOWNLOAD Permainan

  Untuk nombor 4, Jaka mengesyorkan permainan trak realistik yang disebut Grand Truck Simulator . Permainan ini akan melatih anda untuk berfikir dan bertindak seperti pemandu trak sebenar.

  Selain grafik, permainan ini mempunyai pergerakan yang realistik. Penggunaan bahan bakar hampir sama dengan geng asal.

  Sama seperti permainan lain, anda boleh mengubah suai trak anda. Namun, berhati-hatilah kerana trak kegemaran anda boleh musnah semasa ia melanggar, geng.

  MaklumatSimulator Lori Besar
  Pemaju Gamesoft Pulsar
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (660,965)
  Saiz 50MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 3.0

  5. Simulator Lori 2018: Eropah

  DOWNLOAD Permainan

  Truck Simulator 2018: Eropah adalah permainan yang akan memberi anda pengalaman memandu trak yang realistik dan menyeronokkan.

  Anda akan dijemput untuk menjelajah lebih dari 60 bandar semasa menjalankan misi dalam permainan. Anda juga dapat melihat bahagian dalam trak yang sejuk.

  Memandu trak dalam permainan ini agak mudah kerana kawalan dan kamera yang baik dari pelbagai sudut. Terdapat juga 250 stesen radio yang tersedia di luar talian.

  MaklumatTruck Simulator 2018: Eropah
  Pemaju Permainan Zuuks
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (335,493)
  Saiz 32MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  Permainan Kereta Trak Realistik Lain ...

  6. Truck Simulator USA

  DOWNLOAD Permainan

  Sekiranya sebelum ini permainan ini ditetapkan di Eropah, Truck Simulator USA ditetapkan di Amerika Syarikat, geng. Permainan ini dikembangkan oleh Ovidiu Pop.

  Permainan ini memberi anda pilihan untuk mencuba trak tayar biasa dengan 18 tayar di Amerika Syarikat. Pengendalian permainan ini juga cukup mudah dan realistik, anda tahu.

  MaklumatTruck Simulator Amerika Syarikat
  Pemaju Pop Ovidiu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (304,114)
  Saiz 27MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 4.1

  7. Simulator Lori Sampah

  DOWNLOAD Permainan

  Ingin mencuba memandu trak sampah? Tidak perlu bersusah payah meminjam, anda hanya cuba bermain permainan Trash Truck Simulator , geng.

  Permainan kereta satu trak ini mempunyai bunyi yang realistik, anda tahu. Di samping itu, anda tidak akan menemui skrin pemuatan dalam permainan kerana permainan ini mempunyai sistem dunia terbuka.

  MaklumatSimulator Lori Sampah
  Pemaju SkisoSoft
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (45,709)
  Saiz 36MB
  Pasang 5M +
  Android Minimum 4.1

  8. Simulator Lori Berat

  DOWNLOAD Permainan

  Sekiranya anda mencari cabaran yang lebih sukar, cubalah bermain Heavy Truck Simulator . Permainan kereta trak besar ini mempunyai tahap kesukaran yang lebih tinggi.

  Dari segi saiz, trak kontena sememangnya lebih besar daripada trak kargo. Semakin besar saiz trak, memandu juga akan menjadi semakin sukar. Tetapi masih menyeronokkan, geng!

  MaklumatSimulator Lori Berat
  Pemaju Dynamic Games Entretenimento Ltda
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (622.805)
  Saiz 26MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 2.3

  9. Pemandu Lori Euro 2018

  DOWNLOAD Permainan

  Satu lagi permainan permainan trak Ovidiu Pop, geng. Pemandu Lori Euro 2018 mempunyai kualiti grafik yang baik dan bunyi enjin asli.

  Bukan itu sahaja, anda boleh memilih untuk bermain mod kerjaya dalam mod pemain tunggal atau berbilang pemain untuk bermain dengan rakan anda.

  MaklumatPemandu Lori Euro 2018
  Pemaju Pop Ovidiu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (58,857)
  Saiz 28MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 4.1

  10. Trak Simulator 3D

  Racing Games 302 Studio MUAT TURUN

  Truck Simulator 3D adalah permainan kereta trak yang menyajikan grafik 3 dimensi yang menjadikan visual lebih menarik.

  Dalam permainan ini, anda dapat menjelajah 11 bandar utama di Amerika Syarikat dengan pilihan 8 trak yang pasti hebat. Muat turun secara langsung permainan kereta satu trak ini ya, geng!

  MaklumatLori Simulator 3D
  Pemaju Pop Ovidiu
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (672,432)
  Saiz 46MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 2.2

  Itulah artikel Jaka mengenai 10 permainan kereta trak paling realistik yang boleh anda mainkan pada telefon pintar Android anda. Permainan mana yang menjadi kegemaran anda, geng?

  Tulis pendapat anda di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Simulasi Permainan atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan