Jadilah Canggih! Ini adalah 10 Tema 3D Android Terbaik pada tahun 2017

Ingin menjadikan Android kelihatan lebih canggih? Berikut adalah 10 tema 3D Android 2017 terbaik yang sesuai untuk menjadi Pelancar Android anda.

Bukan hanya spesifikasi yang boleh dipercayai, pengguna telefon pintar tentunya juga mahukan skrin paparan yang menarik. Selain kertas dinding, tema juga biasanya menjadi salah satu tarikan bagi pengguna telefon pintar. Terutama jika tema boleh membuat layar terasa hidup.

Bagi anda yang suka menukar tema (pelancar) paparan skrin Android. Adakah anda pernah mencuba 10 tema Android 3D terbaik pada tahun 2017 ini? Tidak hanya memperindah paparan layar, 10 tema 3D ini juga dapat menjadikan skrin telefon pintar anda kelihatan benar-benar hidup.

BACA JUGA
  • 10 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik untuk Android 2020 | Buat Foto Sekarang!
  • 80 Aplikasi Android PALING Unik dan Menarik untuk 2017
  • 5 Aplikasi Terbaik yang Dapat Menyimpan Memori Dalaman Android anda

10 Tema 3D Android Terbaik 2017

1. Neon 3D

Tema Android 3D dari Nick Suthar ini telah dimuat turun lebih dari satu juta kali. Dengan ukuran hanya sekitar 5MB, anda boleh memuat turun tema ini di telefon pintar Samsung Galaxy J2, J5, J7, Sony, Motorola, Lenovo, dan HTC.

2. Naga Emas 3D

Tema 3D Android ini sesuai untuk anda yang menyukai warna emas mewah yang digabungkan dengan watak naga yang kelihatan seperti yang asli. Tema ini dapat digunakan untuk semua jenis ponsel Android.

3. Ikan Bertuah 3D KOI

Bagi mereka yang suka ikan, tema ini akan menjadikan Android anda seperti kolam yang indah dan meriah yang dipenuhi dengan ikan Koi yang berwarna-warni.

4. Rama-rama 3D

Tema kupu-kupu neon 3D 3D neon 3D ini mempunyai kertas dinding hidup dengan latar belakang merah jambu, skrin kunci bunga dan pek ikon berlian merah jambu. Tema indah ini direka khas untuk anda yang menggemari bunga dan berlian.

5. StreetArt 3D

Tema yang satu ini sungguh berwarna-warni yang kelihatan sangat meriah . Anda boleh menggabungkannya dengan koleksi kertas dinding yang tersedia.

6. Electric Thunder 3D

Awan gelap, bulan dan kilat yang memancar dari tema ini akan menjadikan telefon anda seperti langit dalam ribut . Muat turun tema Electric Thunder 3D sekarang!

7. Burung Hantu 3D yang comel

Sekiranya anda menyukai tema comel dan berwarna-warni, Cute Owl 3D boleh menjadi cadangan.

8. Glass Tech 3D

Tema 3D Glass Tech menawarkan pengalaman visual reflektif yang indah dan ikon aplikasi terapung di skrin utama, yang membolehkan anda melihat ikon dan pemalam dari sudut pandangan yang berbeza, dengan setiap sudut pandangan memberikan kesan visual yang berbeza.

9. Laut 3D

Tema Sea 3D adalah tema selular yang direka untuk menjadikan telefon anda lebih bergaya dalam beberapa langkah mudah. Muat turun Sea 3D Theme untuk menghiasi telefon anda dengan ikon dan wallpaper aplikasi HD yang indah. Dengan tema ini, skrin telefon bimbit anda akan kelihatan seperti lautan luas yang penuh dengan ikan .

10. Skull Death 3D

Tema ini meletakkan syaitan yang menakutkan sebagai latar belakang. Paparan HD menjadikan setan Death Skull benar-benar hidup. Tema ini boleh digunakan untuk semua jenama telefon Android.

Itulah 10 Tema 3D Android terbaik tahun 2017, anda boleh memuat turun laucher 3D secara percuma di Google Play Store. Mudah-mudahan dapat menjadi cadangan bagi anda untuk menghidupkan skrin mudah alih.

Artikel Berkaitan