Dari Pembunuhan hingga Rogol! 5 Permainan Buatan Jepun Paling Kontroversi Ini

Tidak semua permainan buatan Jepun mendapat sambutan hangat dari para pemain. Nah, 5 permainan berikut membawa kontroversi kerana permainan dianggap menyimpang dan tidak layak dimainkan.

Jepun terkenal sebagai salah satu negara yang telah banyak menyumbang kepada industri permainan. Permainan yang dibuat di Jepun cukup popular dengan pemain dari seluruh dunia. Tidak hairanlah, pemaju dari Negeri Sakura sering melancarkan permainan dengan semua keunikannya. Bagus untuk PC, mudah alih dan konsol permainan lain.

Namun, tidak semua permainan yang dibuat di Jepun mendapat sambutan hangat dari para pemain. Tidak sedikit permainan yang dianggap buruk, malah mengundang kontroversi . Seperti 5 permainan berikut yang menimbulkan kontroversi kerana permainan dianggap menyimpang dan tidak layak dimainkan.

BACA JUGA
  • 7 Permainan Android HD Bersaiz Kecil dengan Konsol Permainan Grafik Canggih
  • Selain Hebat, 5 Permainan Ini Boleh Menjadi Sumber Pendapatan, Inilah Caranya ...
  • 8 Wira Terkuat dalam Mobile Legends, Mana Yang Terbaik?

5 Permainan Buatan Jepun Paling Bercanggah

1. Simulator Yandere

Permainan dari pemaju YandereDev telah menimbulkan kontroversi sebelum dilancarkan secara rasmi dan masih dalam pembangunan. Macam mana boleh jadi? Permainan simulasi PC ini mempunyai permainan dan jalan cerita yang mengajar perkara buruk . Dalam permainan ini, pemain memainkan peranan wanita yang mempunyai hati untuk melakukan penculikan dan pembunuhan untuk mendapatkan lelaki yang mereka sukai.

Perbuatan pembunuhan yang dilakukan juga sangat sadis , di mana pemain menjadikan orang yang dibunuhnya seolah-olah membunuh diri. Selain itu, permainan ini juga dikemas dalam nuansa anak-anak sekolah dengan animasi gaya anime yang membuat anak-anak tertarik untuk memainkannya.

2. Senran Kagura

Senran Kagura mungkin sudah biasa bagi kebanyakan pemain. Permainan visualisasi gaya anime comel ini kontroversial kerana watak berpakaian bikini dan badan seksi . Walaupun mengundang kontroversi, pemaju Senran Kagura nampaknya tidak peduli dengan pandangan orang.

Dibuktikan dengan pelancaran pelbagai siri permainan ini. Sebenarnya, dalam siri terbaru para pembangun ingin mensimulasikan sensasi memegang dada wanita dengan kayu bedik. Ini tentu menjadikan permainan ini lebih sesuai untuk disebut permainan paling kontroversial yang dibuat di Jepun.

3. Makhluk Untuk Koi Shiyo

Creature To Koi Shiyo mengundang kontroversi dengan jalan cerita yang sangat pelik dan kandungan sensitif. Permainan ini yang tidak boleh dimainkan oleh kanak-kanak di bawah umur menjadikan pemain watak lelaki yang jatuh cinta dengan kriket .

Kriket itu seukuran manusia dan mempunyai lekuk yang serupa dengan wanita seksi. Tokoh kriket wanita semakin kontroversi dengan gayanya yang sangat menggoda dan terlalu lucah. Beberapa pemandangan dalam permainan ini dianggap tidak sesuai terutama jika dimainkan oleh kanak-kanak.

4. Rapelay

Rapelay adalah permainan kontroversial yang telah dilarang di pelbagai negara. Permainan simulator ini sangat mengelirukan kerana menjadikan pemain memainkan peranan sebagai lelaki yang bebas merogol wanita. Grafik yang realistik menjadikan watak-watak dalam permainan ini sangat nyata sehingga membuat pemain kelihatan seperti mereka sebenarnya melakukan penyalahgunaan.

5. Kolam Manis

Sweet Pool adalah genre permainan novel visual yang menampilkan watak-watak tampan dan terbina dengan baik. Sepatutnya, permainan ini boleh menjadi salah satu permainan kegemaran pemain kerana visual yang menarik.

Namun, Sweet Pool sebenarnya mengundang kontroversi dengan jalan cerita yang mengandungi perkara negatif . Bukan hanya kandungan yang tidak layak untuk dipaparkan, tetapi juga kisah cinta sesama jenis yang sangat lucah . Salah satu watak permainan ini juga membuat kontroversi dengan pemandangan di mana dia mengalami haid. Di samping itu, pemain juga mesti menentukan cara menjadikan watak yang dilakonkan mati dengan cara tertentu .

Itulah 5 permainan buatan Jepun yang paling kontroversial . Apa pendapat kamu? Adakah anda berminat bermain permainan tersebut? Jangan biarkan anda memilih permainan yang membawa perkara negatif seperti 5 permainan di atas, ya!

Artikel Berkaitan