20 Permainan PC Percuma 2019 Terbaik di Steam | Tidak Kalah dengan Bayaran!

Permainan percuma di Steam mempunyai kualiti yang buruk? Sebenarnya, selain Dota 2 dan CS: GO, ini adalah senarai permainan PC percuma terbaik yang boleh anda dapatkan di Steam (kemas kini 2019).

Mungkin apa yang terlintas di fikiran anda ketika bercakap mengenai Steam pasti merupakan platform membeli-belah permainan.

Memang benar, Steam seperti Play Store di Android yang juga mempunyai banyak permainan percuma atau Free to Play .

Perbezaannya dengan Google Play Store, permainan Free to Play di Steam kurang menonjol daripada permainan berbayar.

Tetapi sebenarnya ada banyak, anda tahu, permainan Steam percuma yang mempunyai kualiti keren seperti permainan berbayar. Sebilangan daripada mereka mempunyai kualiti yang lebih baik.

Ingin tahu? Oleh itu, mari kita lihat!

 • Benteng Pasukan 2
 • Paladin
 • Tidak berjaya
 • Kerangka Perang
 • Perang Guruh
 • RINGKAS
 • Wira Clicker
 • Wira & Jeneral
 • Brawlhalla
 • Percuma Terbaik untuk Main Permainan di Steam Lain ...
 • Koleksi Permainan Percuma untuk Main Terbaik di Steam Platform 2019

  1. DOTA 2

  Siapa yang tidak tahu permainan ini? Permainan Steam percuma ini bukan sahaja menjadi raja permainan MOBA , tetapi juga semua permainan di dunia.

  Malah DOTA 2 adalah permainan paling berprestij di kejuaraan eSports dunia . Walaupun permainan ini hebat dan popular, DOTA 2 boleh dimuat turun secara percuma di Steam.

  Inilah yang menjadikan permainan yang satu ini tidak pernah kehilangan peminatnya.

  Permainan Strategi Injap DOWNLOAD

  2. Pasukan Benteng 2

  Bangkit dari kubur. Ya, anda boleh mengatakan seperti itu, kerana populariti yang telah meredam, permainan Steam percuma ini berjaya mendapatkan kembali popularitinya.

  Team Fortress 2 dengan mod FPS berbeza dengan permainan lain yang menggunakan mod yang serupa. Anda bukan sahaja diharuskan menggunakan senjata api, tetapi juga menggunakan senjata lain yang berbeza-beza mengikut kelas.

  Keseronokan permainan ini, anda benar-benar boleh bergantung pada kemahiran anda. Jadi, walaupun anda membeli senjata tunai yang terdapat dalam permainan, tidak semestinya anda boleh menjadi yang terbaik kerana semua senjata dibuat seimbang.

  DOWNLOAD Permainan

  3. Paladin

  Ingin tahu bagaimana jika permainan FPS digabungkan dengan elemen MOBA yang bergantung pada kemahiran yang dimiliki oleh setiap peranan? Paladins menjawab!

  Sama dengan Team Fortress 2 , di sini Anda tidak hanya menggunakan senapang sebagai senjata, selain itu watak anda juga mempunyai kemahiran yang dapat anda gunakan dalam permainan.

  Yang menarik adalah Kad Kustom , di mana anda dapat menyesuaikan kemahiran watak anda dengan menggabungkan beberapa kad yang anda dapat dalam permainan.

  4. Tidak berjaya

  Pernahkah anda membayangkan permainan Survival Horror bertema zombie yang digabungkan dengan grafik gaya Minecraft ? Tidak berjaya adalah jawapannya.

  Anda akan diminta untuk bertahan selama mungkin dari serangan zombie, dahaga dan kelaparan.

  Walaupun seram, grafik yang membawa gaya Minecraft , ia menjadikan permainan Android percuma ini begitu menarik dan tidak menakutkan.

  Dalam permainan ini, anda juga harus melalui perumahan ke hutan untuk mencari barang yang anda perlukan.

  5. Kerangka Perang

  Pengembaraan Ninja di angkasa. Ia agak terputus tetapi percayalah permainan Steam Warframe percuma ini akan membuat anda ketagih.

  Anda akan memainkan peranan sebagai ninja angkasawan yang berperang dan membunuh Grineers, perlumbaan humanoid dengan kemampuan ketenteraan.

  Dengan mod TPS , anda akan menembak, memotong dan menendang musuh. Oleh itu, jangan lupa bahawa anda adalah ninja, di mana anda boleh melakukan larian dinding, slaid power, roll dan juga serangan siluman.

  Permainan Pengembaraan Ekstrem Digital MUAT TURUN

  6. Perang Guruh

  Sekiranya anda menyukai permainan percuma Steam seperti Flight Simulator, sudah tentu anda akan menyukai permainan yang satu ini.

  Ditetapkan dalam Perang Dunia Kedua, anda akan memainkan peranan sebagai tentera udara yang bertempur menggunakan pesawat jet klasik dalam gaya Perang Dunia 2.

  Anda akan melakukan manuver, menembak, dan juga bertembung di antara pesawat.

  Bukan hanya menembak pesawat musuh, di War Thunder anda juga harus menembak musuh di darat dan laut seperti perang dunia nyata.

  7. RINGKAS

  Kembali ke genre MOBA , jika di DOTA 2 anda berjuang dalam pertempuran antara pahlawan, dalam permainan SMITE , anda akan merasakan pertempuran antara para dewa.

  Dewa-dewa yang anda gunakan di sini sangat pelbagai dan berasal dari mitologi di seluruh dunia.

  Sekiranya DOTA 2 mengambil sudut pandangan dari atas, di SMITE anda akan merasa seperti bermain permainan TPS kerana sudutnya rata.

  8. Wira Clicker

  Sekiranya anda mengatakan permainan FPS adalah permainan pemusnah tetikus, cubalah permainan yang satu ini. Clicker Heroes , permainan yang serupa dengan Tap Titans di Android.

  Ya, memang betul tugas anda hanya dengan mengklik monster yang muncul secara berterusan dan melihat sejauh mana anda dapat menggunakan otot jari anda.

  Setiap kali anda mengalahkan raksasa, anda akan bergerak, tentu saja di setiap kawasan ada bos yang mesti anda kalahkan dengan had waktu tertentu.

  Anda juga boleh merekrut watak tambahan untuk membantu anda menyerang monster.

  9. Wira & Jeneral

  Sekiranya War Thunder hanya menggunakan pesawat untuk bertempur, dalam permainan Steam percuma ini, anda boleh berjalan, memandu kereta, menaiki tangki, menerbangkan kapal terbang, dan juga menunggang basikal.

  Heroes & Generals , adalah permainan FPS yang ditetapkan dalam Perang Dunia II. Di sini anda boleh memilih untuk menjadi salah satu daripada 3 puak yang ada, ada Rusia, Amerika dan Jerman.

  Dalam permainan ini, anda akan merasakan ketegangan untuk menjadi salah seorang pahlawan di medan perang.

  Anda diminta bekerjasama untuk memperjuangkan kemenangan faks anda dengan pemain lain.

  10. Brawlhalla

  Adakah anda pernah bermain permainan Digimon Rumble Arena atau Super Smash Bros? Sekiranya demikian, anda akan biasa dengan permainan yang satu ini.

  Brawlhalla adalah permainan tema pertempuran yang membawa grafik 2D. Di sini anda akan memainkan banyak watak yang tersedia dengan pelbagai senjata.

  Anda bukan sahaja bertarung dengan senjata, tetapi anda juga dapat memasang perangkap dan melemparkan bahan seperti bom. Dalam permainan ini anda boleh bertarung sebagai satu pasukan dari 2 hingga 4 pemain.

  DOWNLOAD Permainan

  Percuma Terbaik untuk Main Permainan di Steam Lain ...

  11. Berbayang secara bayangan

  Dari genre Card Battle , ada permainan yang dibuat oleh pembangun Jepun, Cygames.Inc , yang merupakan Shadowverse .

  Permainan Steam percuma ini yang berasal dari Tanah Sakura membawa tema fantasi dengan watak anime tetapi kali ini digabungkan dengan permainan kad gaya Heartstone.

  Di sini anda akan menyusun dek dengan kad mengikut strategi yang anda mahukan. Permainan ini semakin menarik dan menambah minat bermain kerana dibalut dengan grafik halus dan mewah.

  12. Bergerak

  Bukan hanya genre permainan Survival Horror yang menggunakan grafik gaya Minecraft, ada juga permainan genre MMO .

  Kerana permainan dengan grafik seperti Minecraft mudah disukai oleh para pemain.

  Walaupun begitu, kelebihan permainan Trove bukanlah grafik kubik, tetapi kerana tidak ada elemen Pay to Win, yang menjadikan permainan ini tempat yang istimewa di hati para pemain.

  Kerana permainan MMO biasanya dilabel jelek dengan gambar yang selalu terkesan "Ada wang dan barang".

  RPG Trion World Games DOWNLOAD

  13. Perang

  Percuma untuk bermain permainan dengan menghadirkan visualisasi yang mampu menggunakan CryEngine 3 ? Sudah tentu ada, iaitu Warface , permainan yang dibuat oleh pemaju Crytek yang membawa mod FPS dalam talian.

  Permainan ini akan memanjakan anda peminat permainan menembak dengan grafik dan kesan realistik yang menawan.

  Anda juga menjalankan pelbagai misi berbilang pemain yang kompetitif dan bekerjasama. Dan satu perkara lagi yang perlu diingat, permainan ini adalah percuma.

  14. Harimau Ksatria

  Permainan MMO yang satu ini membawa tema kolosal dengan mod Tempur Taktikal . Anda akan bertempur dengan beberapa Kavaleri atau pasukan berkuda yang dari masa ke masa akan ada peningkatan jumlah pasukan.

  Matlamat anda di sini bukan hanya untuk memenangi pertempuran, tetapi anda mesti mengatur strategi dan memenuhi syarat tertentu untuk menduduki kawasan.

  Tentu tidak seperti biasa, anda akan mengambil masa lebih lama untuk menyelesaikan permainan ini, malah memerlukan masa 30 minit untuk disiapkan.

  Namun, itulah yang menjadikan permainan Steam PC percuma ini lebih menarik, terutama bertarung dengan kuda.

  15. Robocraft

  Kemudian ada permainan Robocraft yang termasuk dalam permainan Creative Building and Vehicle Shooter .

  Pemain dikehendaki memasang dan merancang enjin tempur masing-masing, yang kemudian akan digunakan melawan pemain lain.

  Kemudian, anda juga akan membuat pelbagai kenderaan berfungsi di garaj yang dimiliki oleh setiap pemain. Uniknya, robot dan kenderaan yang anda bina diperbuat daripada batu seperti mainan LEGO .

  Kesan pemusnahannya cukup menarik kerana kemudian kiub akan dilepaskan jika dihidupkan.

  16. Counter-Strike: Serangan Global

  Berita baik untuk anda peminat permainan FPS, geng. Kerana, salah satu permainan FPS yang paling popular di dunia kini percuma di Steam.

  Counter-Strike: Anda kini dapat menikmati Serangan Global secara percuma. Cuma ada versi berbayar yang pastinya mempunyai lebih banyak kandungan.

  Bagi anda yang sudah membeli permainan ini, versi permainan anda akan ditingkatkan secara automatik menjadi CS: GO Prime yang tentunya mempunyai lebih banyak kelebihan.

  DOWNLOAD Permainan

  17. Takdir 2

  Selain Counter-Strike: Global Offensive, ada juga permainan lain yang pada awalnya dibayar tetapi kini dapat dinikmati secara percuma di Steam.

  Destiny 2 adalah permainan FPS yang boleh anda mainkan bersama, pemain tunggal atau berbilang pemain. Grafik permainan satu ini sangat bagus, anda tahu!

  Anda harus menyelesaikan misi sukar dalam permainan. Anda juga perlu memilih kelas yang sesuai dengan gaya permainan anda.

  DOWNLOAD Permainan

  18. Raja Salib II

  Bermain aksi dan menembak permainan tidak menarik minat anda? Tenanglah, jika anda menyukai permainan yang memerlukan anda berfikir dan menyusun strategi, anda mesti bermain Crusader Kings II .

  Permainan yang ditetapkan pada Abad Pertengahan memiliki permainan yang sangat mirip dengan permainan strategi Peradaban dan Perang Total .

  Anda mesti menghadapi semua raja atau membentuk pakatan dengan kerajaan lain untuk menyatukan mereka di bawah kerajaan yang anda kuasai.

  19. DCS World Steam Edition

  Ingin merasakan ketegangan ketika mengendalikan pejuang? Tidak perlu pergi jauh untuk bergabung dengan sekolah juruterbang tentera, geng.

  Anda benar-benar boleh mencuba permainan percuma di Steam yang disebut DCS World Steam Edition , geng. Dengan grafik dan permainan yang realistik, anda dijamin ketagihan.

  Anda juga akan belajar tentang strategi perang di udara yang ternyata bukan hanya dari menembak dan pengeboman, anda tahu.

  20. Dunia Kapal Perang

  Permainan Steam PC percuma terbaik terakhir adalah World of Warships . Tidak seperti permainan sebelumnya, kali ini anda akan bertarung menggunakan kapal perang.

  Anda akan merasakan pengalaman bertempur di laut lepas yang mempunyai fasa yang perlahan tetapi masih tegang. Disokong dengan grafik dan suara yang keren, dijamin anda akan menyukainya.

  Anda boleh bertarung satu lawan satu dengan musuh anda. Untuk menang, anda memerlukan strategi terbaik dan mengetahui kelemahan mata lawan.

  Ternyata banyak permainan PC percuma di Steam menyeronokkan dan tidak kalah dengan permainan berbayar.

  Sekiranya terdapat permainan PC percuma terbaik di Steam yang belum anda sebutkan, anda boleh menulisnya di ruangan komen, ok?

  Jumpa anda dalam artikel menarik Jaka yang lain!

  Artikel Berkaitan