10 Alat dengar permainan murah terbaik pada tahun 2020, hanya Rp90 ribu!

Anda tidak dapat membeli alat dengar permainan ROG yang mempunyai harga selangit? Cadangan berikut untuk alat dengar permainan murah 2020 terbaik yang boleh menjadi alternatif!

Headset adalah salah satu alat wajib untuk pemain. Dengan menggunakan objek yang satu ini, pengalaman bermain permainan akan menjadi lebih mantap.

Tetapi, seperti monitor permainan terbaik, kebanyakan alat dengar permainan juga dijual dengan harga yang tidak mesra di dalam saku, geng.

Baiklah, bagi anda pemain baru yang ingin memiliki alat dengar permainan tetapi dibatasi oleh anggaran, harap tenang!

Alat dengar permainan berkualiti tidak begitu mahal. Inilah Jaka, berikan senarai cadangan untuk alat dengar permainan murah 2020 terbaik .

 • Sades T-Power SA-701
 • Robot RH-G10
 • Rexus Vonix F22
 • Armaggeddon Pulse 7
 • Cadangan Alat Permainan Murah Terbaik yang Lain ...
 • Alat dengar permainan murah terbaik 2020 yang disyorkan

  Walaupun harganya cukup berpatutan, tetapi sebenarnya tidak semua alat dengar permainan murah mempunyai kualiti yang murah, anda tahu!

  Terdapat sebilangan dari mereka yang sebenarnya menawarkan suara bombastik seperti alat dengar permainan terbaik. Daripada hanya bertanya-tanya, lihat senarai cadangan berikut!

  Oh ya, harga yang ditunjukkan Jaka adalah harga purata , geng. Ia boleh berbeza bergantung pada kedai di mana anda membelinya.

  1. NYK Parrot HS-P09

  Sumber foto: NYK Nemesis (Tidak dapat membeli alat dengar permainan ROG yang mahal? NYK Parrot HS-P09 mungkin menjadi alternatif).

  Cadangan alat dengar permainan murah pertama adalah NYK Parrot HS-P09 yang menawarkan prestasi yang tidak murah.

  Alat dengar ini mempunyai kualiti bunyi yang baik dengan sokongan Suara Surround 7.1 yang menjadikan pengalaman bermain anda lebih menarik. Untuk kualiti bahan dan model tidak kalah dengan alat dengar permainan yang mahal.

  Anda akan mendapat pencahayaan LED hijau di sisi alat dengar. Selain itu, bahan earcup yang terbuat dari kulit tiruan juga cukup selesa dan boleh digunakan dalam jangka masa panjang.

  Untuk bermain game battle royale seperti PUBG selama berjam-jam, alat dengar permainan ini akan sangat selesa, geng!

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.195.000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 105dB 3dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  2. Sades T-Power SA-701

  Seterusnya adalah alat dengar permainan murah dari Sades T-Power SA-701 . Alat dengar permainan dengan berat dan kualiti suara yang sesuai untuk permainan.

  Headset ini mempunyai 9 lapisan rel kepala yang menjadikannya kukuh, dan dapat diubah ukurannya sehingga dapat disesuaikan dengan kepala Anda.

  Di samping itu, terima kasih kepada pemandu pembesar suara 40mm, anda akan merasakan bunyi stereo yang besar dan melambung tinggi.

  Tahap kepekaannya yang mencapai 106dB juga membolehkan anda mendengar jejak kaki ketika bermain permainan FPS seperti CS: GO.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.135.000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 106dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  3. Robot RH-G10

  Sumber foto: Tokopedia (RH-G10 adalah salah satu alat dengar permainan Robot murah yang menawarkan kualiti baik-baik saja).

  Cadangan alat dengar permainan murah terbaik seterusnya adalah Robot RH-G10 yang dilengkapi dengan aksen LED 7 warna dan pemacu 50mm untuk menyokong kualiti audio maksimum.

  Membawa reka bentuk ergonomis yang dibalut dengan kombinasi hitam dan merah yang membuatnya kelihatan menakutkan, alat dengar permainan Robot ini mempunyai tahap kepekaan 38dB dan tindak balas frekuensi 20Hz-20KHz.

  Bagi anda yang tidak mampu membeli alat dengar permainan ROG dan mencari penggantinya, alat dengar permainan RH-G10 Robot adalah salah satu pilihan terbaik.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga IDR 125,000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 38dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  4. Rexus Vonix F22

  Sumber foto: Blibli (Mencari alat dengar permainan yang murah di bawah 100 ribu? Alat dengar permainan Rexys Vonix F22 adalah salah satu pilihan terbaik).

  Bagi anda yang mencari alat dengar permainan murah di bawah 100 ribu, Rexus Vonix F22 mungkin menjadi pilihan alternatif, geng.

  Dipaparkan dengan sengaja untuk anda yang ingin memiliki alat dengar berkualiti dengan prestasi yang baik dan harga yang berpatutan, Rexus Vonix F22 mempunyai tahap kepekaan 95dB sehingga dapat menghasilkan suara yang jernih.

  Bukan hanya itu, alat dengar permainan Rexus juga dilaporkan dirancang untuk peminat permainan komputer 3D FPS dengan bahan yang terbuat dari bahan terpilih sehingga senang digunakan.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.99,900
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 95dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  5. Armaggeddon Pulse 7

  Dari reka bentuknya, Armageddon Pulse 7 tidak kelihatan seperti alat dengar permainan yang murah. Sebenarnya, alat dengar ini berharga sekitar Rp 150 ribu hanya dalam beberapa aplikasi perdagangan dalam talian.

  Pelapik pada ikat kepala dan telinga juga sangat tebal dan selesa digunakan. Dan yang paling penting ialah sokongan mikrofon dengan frekuensi 20-16KHz.

  Untuk menambah paparan kecil, siri Armageddon juga dilengkapi dengan 7 lampu LED yang boleh berubah.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.156.000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 120 + -3dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  Cadangan Alat Permainan Murah Terbaik yang Lain ...

  6. Rexus Vonix F19

  Seterusnya adalah alat dengar permainan Rexus Vonix F19 , yang menggunakan reka bentuk elegan berkat corak logo dan pencahayaan LED di sisi.

  Kualiti bunyi yang dihasilkan cukup bagus untuk kelas permainan headset 100 ribu pada tahun 2020, geng.

  Walaupun harganya berpatutan, tetapi bahan yang digunakan oleh alat dengar permainan ini tidak kelihatan murah. Busa pad telinga juga tidak mudah kempis, dan lapisan kabelnya tebal dan tidak mudah pecah.

  Ya, walaupun memang dibandingkan dengan alat dengar permainan Razer, Rexus Vonix F19 pastinya masih di bawahnya. Tetapi cukup untuk disambungkan ke komputer riba permainan anda dan merasakan pengalaman permainan yang lebih menarik.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga IDR 165,000
  Kesalinghubungan USB
  Kepekaan 58dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  7. Komando Imperion HS-G75

  Tidak dapat membeli alat dengar permainan ROG yang sangat mahal? Mungkin Imperion HS-G75 Commando dengan sokongan untuk 7.1 Surround Sound boleh menjadi alternatif.

  Mengadopsi unit pemacu 50mm dengan tahap impedansi 22 Ohm, Imperion HS-G75 mampu menghasilkan kualiti suara yang cukup baik yang diperlukan oleh alat dengar permainan.

  Menariknya, terdapat juga ciri-ciri kawalan LED di mana anda dapat menyesuaikan lampu LED yang terletak di sisi untuk berselera.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.270.000
  Kesalinghubungan USB
  Kepekaan 108dB + - 3db
  Tindak Balas Kekerapan -

  8. NYK Phantom HS-NO7

  Nah, jika NYK Phantom HS-NO7 adalah alat dengar permainan berkualiti rendah 2020 dengan sistem audio 2.0 yang dilengkapi dengan bunyi surround digital.

  Kualiti audio yang dihasilkan cukup terperinci dan memukau kesan letupan pada permainan. Model ini tidak kalah dengan alat dengar permainan ROG yang sangat mahal, dan diperbuat daripada bahan berkualiti premium.

  Anda juga akan menemui lampu LED yang boleh diubah menjadi 7 pilihan warna. Alat dengar ini sesuai untuk anda gunakan dalam jangka masa panjang. Bagus!

  SpesifikasiMaklumat
  Harga IDR 160,000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 103dB + - 3dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  9. Perikatan Digital TITAN X

  Seterusnya ialah set kepala perjudian utama Jaka, apa lagi kalau bukan Digital Alliance TITAN X . Alat dengar berkualiti dengan model yang hebat dan menyokong Suara Keliling Saluran Maya 7.1.

  Anda akan mendapat bunyi 3D terperinci yang tidak hanya sesuai untuk permainan tetapi juga untuk menonton filem 3D.

  Tidak kurang dengan alat dengar permainan Razer yang harganya agak mahal, Digital Alliance TITAN X juga membawa pencahayaan LED RGB di sisi alat dengar yang menjadikannya kelihatan lebih mewah.

  Bagi kesambungan menggunakan USB, sangat sesuai digunakan pada PC. Malangnya untuk digunakan pada telefon pintar, anda perlu membeli kabel USB OTG tambahan.

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.399.000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 108dB 3dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  10. Logitech G231 Prodigy

  Sumber foto: Logitech (Ingin mencari alat dengar permainan Logitech termurah? Logitech G231 Prodigy adalah pilihan terbaik).

  Mencari alat dengar permainan Logitech yang berpatutan? Logitech G231 Prodigy adalah salah satu pilihan terbaik, geng!

  Jenama pengeluar peralatan komputer ini terkenal dengan produk berkualiti, mulai dari tikus permainan, kamera web, termasuk alat dengar permainan.

  Logitech G231 Prodigy sendiri membawa pemandu 40mm dengan frekuensi mencapai 20 Hz hingga 20 KHz, serta kepekaan 90dB yang mampu menghasilkan audio yang berkualiti.

  Berbanding dengan alat dengar permainan rendah sebelumnya, Logitech G231 Prodigy memang sedikit lebih mahal dengan harga sekitar Rp.599.000 .

  SpesifikasiMaklumat
  Harga Rp.599.000
  Kesalinghubungan Stereo 3.5mm
  Kepekaan 90dB
  Tindak Balas Kekerapan 20 - 20,000 Hz

  Itulah senarai cadangan untuk 10 alat dengar permainan kos rendah terbaik dalam versi Jaka 2020. Mahu memiliki peralatan permainan tidak semestinya mahal, geng.

  Ya, walaupun tentu saja kualiti dan prestasi tidak dapat dibandingkan dengan alat dengar permainan ROG atau Razer, ya!

  Set kepala mana yang anda fikir paling baik? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Gaming Headset atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan