Selain Go-Food, Berikut adalah 7 Aplikasi Penghantaran Makanan Terbaik untuk Android!

Dalam era yang serba canggih seperti sekarang, memesan makanan melalui telefon pintar tidaklah sukar.

Dalam era yang serba canggih seperti sekarang, memesan makanan melalui telefon pintar tidaklah sukar. Memang terdapat banyak restoran atau tempat makan di luar sana yang tidak menyediakan cara untuk membeli melalui penghantaran, menjadikannya agak sukar bagi pelanggan yang ingin memesan makanan dari rumah.

Tenanglah, kerana sekarang sudah banyak aplikasi Android yang menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan dari restoran di luar sana. Apa yang kita tahu mungkin hanya Go-Food, walaupun masih banyak aplikasi lain yang menawarkan perkhidmatan serupa. Seterusnya, beri saya maklumat mengenai 7 aplikasi penghantaran terbaik di Android selain Go-Food . Lihatlah!

BACA JUGA
  • 15 Aplikasi Wajib iPhone Terbaik dan Percuma untuk 2020, Mesti Ada di Telefon Anda!
  • Aplikasi Pelet dan 5 Aplikasi Android Pelik!
  • 15 Aplikasi Menjana Wang Terpantas 2020, Dijamin 100% Berfungsi

Selain Go-Food, Berikut adalah 7 Aplikasi Penghantaran Makanan Terbaik untuk Android!

1. Kaviar

Caviar adalah aplikasi perkhidmatan penghantaran makanan dari Square. Bagi mereka yang tidak tahu, Square adalah syarikat yang menjadikan pembaca kad kredit menggunakan telefon pintar. Caviar menawarkan kebanyakan ciri penghantaran makanan secara umum.

Anda boleh mencari restoran di kawasan anda, memesan makanan, kemudian menghantarnya. Terdapat ciri tambahan bergantung pada bandar tempat anda berada. Untuk ciri yang lebih lengkap atau senarai tempat, anda boleh menyemak di Play Store.

2. Doordash

DoorDash adalah aplikasi penghantaran makanan yang cepat dan responsif. Aplikasi ini menyokong lebih daripada 300 bandar utama di seluruh dunia. Tetapi kebanyakan beroperasi di Amerika Syarikat dan Kanada. Aplikasi ini juga telah bekerjasama dengan banyak restoran popular di seluruh dunia. Bukan hanya kualiti makanan, kepuasan pelanggan dalam menerima pesanan mereka tepat pada waktunya juga menjadi perhatian di Doordash.

3. Deliveroo

Deliveroo adalah salah satu aplikasi penghantaran makanan terbaik. Aplikasi ini menyokong pelbagai negara, terutamanya di rantau Eropah seperti England, Perancis, Jerman, Ireland, dan beberapa negara lain. Purata waktu penghantaran hanya 32 minit , menjadikan Deliveroo sering digunakan untuk memesan makanan.

Di samping itu, penampilan aplikasi ini juga kelihatan cukup sederhana dan menarik, memudahkan pengguna ketika mereka ingin memesan makanan.

4. Makan24

Eat24 adalah salah satu aplikasi penghantaran makanan yang lebih popular daripada yang lain. Eat24 menawarkan lebih daripada 1,500 bandar dan 30,000 restoran di seluruh dunia. Aplikasi ini juga telah dilengkapi dengan integrasi Yelp.

Selain itu, pengguna juga mendapat dukungan untuk Android Wear atau pembayaran melalui PayPal dan Android Pay. Walaupun sering mengalami naik turun, aplikasi ini tetap menjadi kegemaran bagi sesetengah orang.

5. GrubHub

Di Amerika, Grubhub adalah aplikasi makanan yang paling popular. Aplikasi ini juga telah beroperasi di sekitar 1,100 bandar di sana. Grubhub sendiri dilengkapi dengan fitur carian yang mudah, sokongan pembayaran melalui Android Pay atau PayPal, sistem ranking, dan lain-lain.

Salah satu kelebihan aplikasi ini yang tidak dimiliki oleh aplikasi lain adalah pembeli boleh membuat pra-pesanan sekurang-kurangnya 4 hari sebelum makanan dihantar.

6. Foodpanda

Foodpanda adalah satu lagi aplikasi penghantaran makanan yang popular. Foodpanda telah menyokong lebih daripada 450 bandar, 26.000 restoran dan 24 negara di dunia. Sebahagian besar tumpuan adalah pada kawasan di sekitar Eropah Timur, Asia Barat dan Afrika Utara.

Aplikasi ini juga berfungsi seperti aplikasi pengiriman pada umumnya, di mana pengguna membuat pesanan dan kemudian menghantar. Foodpanda bukanlah aplikasi penghantaran paling cepat , tetapi sekurang-kurangnya aplikasi ini selalu tepat waktu dan lancar dalam menghantar pesanan pembeli.

7. UberEATS

UberEATS adalah aplikasi penghantaran makanan buatan Uber. Aplikasi ini menggunakan infrastruktur yang ada untuk menghantar makanan. UberEATS juga telah beroperasi di puluhan negara di dunia, termasuk Indonesia. Perkhidmatan ini berfungsi seperti semua aplikasi penghantaran makanan yang lain.

Anda memesan dan pemandu Uber akan menghantarnya ke destinasi. Seperti kebanyakan masalah, aplikasi ini hanya berkaitan dengan pemandu dan komunikasi yang lemah. Walau bagaimanapun, perkara seperti itu tidak kerap muncul.

Itulah 7 aplikasi penghantaran makanan terbaik untuk Android selain Go-Food . Bagi anda yang ingin tahu, anda boleh memuat turunnya secara langsung di PlayStore kemudian mencubanya. Apa yang anda fikir adalah aplikasi terbaik? Atau mungkin anda sudah mencubanya? Tulis di ruangan komen, okey?

Artikel Berkaitan