Ada Keluarga 100 dan Jutawan! 5 Permainan Kuiz Fenomenal yang Boleh Anda Mainkan secara Percuma di Android

Ingin tahu apakah kuiz fenomenal yang boleh anda mainkan di Android secara percuma? Ayuh, baca artikel ini hingga akhir!

Bagi anda yang sering menonton televisyen, tentunya nama kuiz seperti Family 100 dan Race in Melody tidak asing lagi. Pelbagai kuiz televisyen fenomenal yang sebenarnya dapat anda mainkan di telefon pintar Android berturut-turut yang anda tahu.

Selain mengenangkan, anda juga dapat menajamkan otak anda semasa bermain. Ingin tahu apakah kuiz fenomenal yang boleh anda mainkan di Android secara percuma? Ayuh, baca artikel ini hingga akhir!

BACA JUGA
  • 10 Permainan Bertema Alien Terbaik Untuk Android
  • 10 Permainan Android bertema Perang Dunia Terbaik

5 Permainan Kuiz Fenomenal Percuma di Telefon Pintar Android

1. WIB: TTS Cak Lontong

Bagi anda peminat setia stesen televisyen NET , pastinya anda sudah biasa dengan program kuiz Joker Indonesia . Pertunjukan kuiz yang disiarkan setiap hari Jumaat, Sabtu, dan Ahad mengemukakan soalan yang jawapannya kadang-kadang tidak masuk akal. Jawapan tidak masuk akal ini disampaikan dalam gaya komedi oleh penyampai Cak Lontong yang akhirnya membawa ketawa.

Sekarang, anda dapat merasakan sensasi menjadi bintang tetamu di acara WIB dengan memuat turun permainan WIB: TTS Cak Lontong di Play Store secara percuma. Dalam permainan ini, anda diminta mengisi teka-teki yang sukar sekiranya WIB berlangsung . Jawapan untuk soalan anda juga mesti kreatif dan tidak biasa. Sekiranya anda menghadapi kesukaran, pelbagai bantuan diberikan untuk menjawab . Sepanjang permainan, komen yang menghiburkan Cak Lontong untuk setiap jawapan juga akan menemani anda.

2. Kuiz Keluarga 100

Kuiz Family100 adalah kuiz fenomenal yang telah dinamakan semula beberapa kali, tetapi masih dengan konsep yang sama. Terkini, kuiz ini menukar namanya menjadi Super Family 100 . Beberapa panduan program dari kuiz ini adalah Sony Tulung, Eko Patrio, dan Tukul Arwana .

Sekarang, untuk menjadi peserta kuiz Family100, anda hanya perlu memuat turun permainan di Play Store secara percuma. Dalam permainan ini, anda harus memberikan 5 jawapan yang merupakan hasil tinjauan 100 orang. Anda akan diberi 20 saat untuk setiap jawapan. Anda harus memikirkan jawapannya dengan teliti kerana jika anda salah 3 kali , maka markah anda akan berkurang.

3. Kuiz Jutawan Indonesia

Siapa yang tidak tahu kuiz Siapa Mahu Menjadi Jutawan ? Kuiz ini sangat popular di beberapa negara, termasuk Indonesia. Kuiz ini membolehkan peserta mendapatkan sejumlah besar wang tunai hanya dengan menjawab beberapa soalan pilihan ganda.

Sekarang, anda boleh merasa duduk di tempat duduk panas dengan memuat turun permainan Kuiz Millioner Indonesia di Play Store secara percuma. Dalam permainan ini, anda diminta untuk mengambil 15 soalan pilihan ganda yang akan membawa anda ke hadiah tertinggi. Dalam setiap soalan, anda akan diberi 4 pilihan jawapan . Hampir sama dengan kuis asal, dalam permainan ini anda boleh meminta pertolongan dari penonton, rakan, atau menghilangkan 2 jawapan yang salah.

4. Urus Niaga / Tanpa Urus Niaga

Sama seperti kuiz Who Wants to Be a Millionaire, kuiz Deal atau No Deal juga merupakan kuiz di beberapa negara. Di Indonesia sahaja, kuis ini ditayangkan dalam beberapa musim dengan tuan rumah yang berbeza. Beberapa penyampai yang telah membimbing kuis ini adalah Tantowi Yahya, Deddy Corbuzier, dan juga Cak Lontong .

Tidak berbeza dengan kuis di televisyen, dalam permainan ini Anda harus memilih koper yang berisi 2 miliar . Dalam proses memilih beg pakaian 2 bilion ini, anda mesti menghilangkan beg pakaian yang lain. Di tengah permainan, anda juga akan menerima tawaran dari Banker . Tawaran boleh lebih besar atau lebih kecil daripada jumlah yang telah anda perolehi.

5. Perlumbaan dalam Melodi

Tidak seperti dua kuiz sebelumnya yang diadaptasi dari rancangan televisyen asing, Quiz in Race in Melody adalah kuis asli Indonesia. Kuiz ini dibuat beberapa kali di pelbagai stesen televisyen. Beberapa panduan program dalam kuiz ini adalah Koes Hendratmo dan David Bayu Danangjaya .

Sekarang, anda dapat menguji lagu-lagu popular di Indonesia dengan memuat turun permainan Race in Melody di Play Store secara percuma. Dalam permainan ini, anda diminta untuk meneka tajuk lagu dari muzik yang dimainkan . Anda juga boleh mengajak rakan anda untuk bertanding menggunakan permainan ini.

Nah, itulah 5 permainan fenomenal yang kini boleh anda mainkan secara percuma di telefon pintar Android . Adakah anda tidak sabar untuk mencubanya? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen!

Artikel Berkaitan