6 Sebab Mengapa Anda Mesti Menggunakan Telkomsel Saya

Adakah anda pengguna Telkomsel? Bermakna sangat mustahak untuk memuat turun aplikasi My Telkomsel. Berikut adalah ciri lengkap MyTelkomsel, bermula dari cek kredit, cek kuota, pembelian kredit, pembelian pakej, dan lain-lain.

Siapa yang tidak mengenali operator telekomunikasi selular terbesar di Indonesia? Ya, Telkomsel mempunyai pengguna terbanyak dan liputan rangkaian terluas di Indonesia. Untuk masalah kualiti perkhidmatan, baik kekuatan isyarat dan kelajuan internet, sudah tentu Telkomsel tidak diragukan lagi.

Sekarang untuk pengguna telefon pintar anda, baik Android dan iOS yang menggunakan Telkomsel, anda mesti memuat turun aplikasi My Telkomsel . Bagi anda yang tidak tahu, MyTelkomsel adalah aplikasi yang dilancarkan oleh Telkomsel untuk memberikan kemudahan penggunaan kepada pengguna KartuHalo, simPATI, Kartu As, dan Loop dalam mengakses berbagai perkhidmatan yang disediakan oleh Telkomsel melalui telefon pintar atau tablet berbasis Android dan iOS. Apa faedah dan ciri MyTelkomsel?

BACA JUGA
  • Senarai Harga Pakej Internet Bolt Terbaru November 2018
  • Senarai Harga Pakej Internet XL 3G / 4G Terbaru 2020, Tanpa Had Murah dan Meriah!

Petua lengkap untuk menggunakan Android MyTelkomsel

1. Muat turun Aplikasi MyTelkomsel untuk Android

Muat turun dahulu aplikasi MyTelkomsel untuk Android di JalanTikus atau melalui Google Play Store. Aplikasi MyTelkomsel terbaru adalah aplikasi layan diri yang memberikan pengalaman dan kemudahan baru untuk pengguna Telkomsel anda. Dilengkapi dengan reka bentuk baru dan pengalaman pengguna yang lebih baik.

Setelah anda memuat turun dan memasang aplikasi MyTelkomsel pada telefon bimbit Android atau iOS anda, maka anda boleh memasukkan aplikasi tersebut dengan menggunakan nombor telefon bimbit, Facebook, Twitter, atau akaun e-mel anda. Kemunculan awal aplikasi MyTelkomsel sebelum masuk kelihatan seperti gambar contoh di atas. Berikut adalah ciri penuh MyTelkomsel.

2. Laman Utama Dengan Maklumat Profil Pengguna MyTelkomsel

Setelah anda log masuk, MyTelkomsel akan memaparkan maklumat profil pengguna seperti nama, nombor telefon, baki kuota internet, kuota telefon, kuota SMS, dan bonus kredit anda. Anda boleh tambah nilai dengan mudah, mulai dari IDR 50,000 dapatkan 10 mata dan tempoh aktif dilanjutkan 45 hari. Hingga maksimum Rp1.000.000 dapat 200 poin dan jangka waktu aktif diperpanjang 330 hari.

Bagi kaedah pembayaran, terdapat tiga pilihan iaitu TCASH, kad kredit dan kad debit. TCASH adalah perkhidmatan wang elektronik dari Telkomsel dan berbeza dengan kredit. Dengan TCASH anda dapat menjimatkan wang anda dan menggunakannya untuk semua transaksi. Telkomsel telah memperoleh lesen dari Bank Indonesia sebagai penyedia perkhidmatan wang elektronik, TCASH juga dapat digunakan oleh semua pelanggan Telkomsel, baik pascabayar maupun prabayar.

Kaedah pembayaran kad kredit yang disokong adalah kad kredit VISA dan MasterCard dengan pengesahan 3-D Secure, yang akan meningkatkan keselamatan transaksi dalam talian anda. Bank yang telah menyokong termasuk, Bank Mandiri, BCA, Bank Mega, Bank Danamon, Bank Bukopin, BNI, CIMB Niaga, BRI, BRI, Bank Panin, HSBC, Citibank, Standard Chartered, Bank Permata, BTN, Bank ANZ, dan BII.

Sementara itu, untuk pembayaran melalui kad debit juga dengan pengesahan 3-D Secure. Tetapi, anda hanya boleh menggunakan kad debit Bank Mandiri (Disahkan oleh VISA) dengan mengaktifkan perkhidmatan perbankan SMS. Serta kad debit CIMB Niaga, diperlukan untuk mendaftar untuk perkhidmatan kad kredit Octopay-virtual.

3. Pilih Pakej dengan mudah di MyTelkomsel

Pengisiannya mudah, memilih pakej juga mudah di MyTelkomsel. Anda boleh memilih mengikut kategori, bermula dari pakej Internet, pakej unggul dari Telkomsel, SMS, telefon dan perayauan. Nah, pakej unggul dari Telkomsel termasuk GigaMax VIU, Gigamax HOOQ, Talkmania, dan Flash.

4. Tukar Mata Telkomsel dengan mudah di MyTelkomsel

Anda boleh mencari dan menukar mata untuk hadiah menarik di MyTelkomsel. Anda boleh memilih apa yang anda mahukan, hiburan , telco & digital , atau perjalanan . Terus tetapkan lokasi yang anda mahukan dan tetapkan jumlah mata yang ingin anda tukar, dari 0-50, 50-100, atau 100 ke atas. Terus masukkan kata kunci dan hantarkan, pelbagai hadiah akan muncul dan anda dapat bertukar mata dengan mudah.

5. Hantar Hadiah, Isi Ulang kepada Keluarga atau Teman lelaki di MyTelkomsel

Anda boleh menghantar hadiah di MyTelkomsel, dalam bentuk tambah nilai atau membayar bil untuk keluarga Telkomsel, teman lelaki dan nombor lain dalam satu aplikasi. Cukup masukkan nombor telefon bimbit penerima.

6. Cari Grapari terdekat di MyTelkomsel

Sekiranya anda memerlukan bantuan Grapari, tetapi tidak tahu lokasi Grapari Telkomsel terdekat. Tenanglah, dengan memilih menu bantuan, anda dapat menemukan lokasi Grapari di aplikasi My Telkomsel terdekat di kota Anda. Lokasi Grapari akan dipaparkan dalam peta atau tampilan peta lokasi, sudah tentu ciri GPS pada telefon pintar mesti aktif.

Kesimpulan Kajian Permohonan Telkomsel Saya

Sehingga akhir artikel ini, kesimpulan Jaka MyTelkomsel App sangat berguna. Bagaimanapun, bagi anda pengguna telefon pintar dan Telkomsel, anda benar-benar harus memuat turun Aplikasi Telkomsel Saya . Kerana anda dapat mengakses semua perkhidmatan Telkomsel dengan mudah, dari memeriksa bil, kredit yang tersisa, kuota yang tersisa, maklumat profil, dan ciri lain. Oh ya, anda juga boleh mengakses perkhidmatan Telkomsel dari komputer riba atau desktop dengan mengakses MyTelkomsel melalui penyemak imbas kegemaran anda. Apa pendapat anda mengenai MyTelkomsel?

Artikel Berkaitan