7 Filem Mengenai Pemain yang Anda Mesti Tonton, Mari Menjadi Pemain Profesional!

Adakah anda seorang pemain yang terlalu sibuk bermain permainan? Mari kita menonton filem mengenai pemain, dijamin dapat menimbulkan semangat untuk bermain lagi.

Permainan video telah menjadi sebahagian daripada hiburan di era moden yang tidak dapat dipisahkan dari kehidupan banyak orang. Medium ini telah menjadi salah satu medium hiburan dengan jumlah peminat paling ramai.

Semasa bermain permainan video, seseorang akan dapat merasakan kegembiraan yang sukar dijelaskan dengan kata-kata. Ini menjadikan permainan video dapat menarik minat banyak orang.

Tidak hairanlah bahawa permainan video dan pemain banyak digunakan sebagai tema dalam filem. Pembuat filem berusaha memberikan hiburan yang dekat dan dapat dihubungkan dengan banyak orang hari ini.

 • Siap Pemain Satu (2018)
 • Permainan Perang (1983)
 • Pemain (2009)
 • Kekal Hidup (2006)
 • Ahli Sihir (1989)
 • Budak Nenek (2006)
 • 7 Filem Tetang Pemain Terbaik yang Anda Mesti Tonton

  Filem mengenai pemain ini cuba menggambarkan kehidupan peminat permainan dengan lebih ekspresif dan menarik.

  Corak pengembangan cerita dalam filem-filem ini juga mengadaptasi konsep permainan dalam banyak aspek seperti konteks, cerita, pengembangan watak dan lain-lain.

  Dari sekian banyak filem yang membawa tema ini, Jaka menjadikan filem ini menjadi 7 yang terbaik. Ingin tahu filem apa? Berikutan maklumat lengkap.

  1. Starfighter Terakhir (1984)

  The Last Starfighter menceritakan kisah seorang remaja yang pandai bermain permainan perang ruang angkasa, dan menggunakan kemahiran ini untuk menyelamatkan planet.

  Dalam filem mengenai pemain, permainan yang dimainkan ternyata menjadi ujian untuk menjadi sebahagian daripada pasukan Starfighter , dan Alex berjaya lulus ujian ini dengan sangat baik.

  Filem bertema sci-fi ini sangat sesuai untuk hiburan pada hujung minggu kerana ceritanya ringan, tetapi tetap menghiburkan.

  TajukStarfighter Terakhir
  Menayangkan 13 Julai 1984
  Jangka masa 1 jam 41 minit
  Pengeluaran Gambar Sejagat & Lorimar Productions
  Pengarah Istana Nick
  Pelakon Lance Guest, Robert Preston, Kay E. Kuter, et al
  Genre Aksi, Pengembaraan, Sci-Fi
  Penarafan 6.8 / 10 (IMDb.com)

  2. Siap Pemain Satu (2018)

  Filem kedua mengenai pemain yang harus anda tonton ialah Ready Player One. Filem yang satu ini berjaya mencuri perhatian ketika dilancarkan berkat banyak rujukan Pop Culture di dalamnya.

  Filem sci-fi ini menceritakan kisah dunia di mana permainan menjadi pusat kehidupan dan ekonomi utama bagi semua orang di dunia.

  Sekumpulan anak muda mesti berusaha keras untuk menjadi yang terbaik dalam permainan ini, untuk menggulingkan syarikat jahat yang ingin menguasai dunia melalui permainan.

  TajukPemain Sedia Satu
  Menayangkan 29 Mac 2018
  Jangka masa 2 jam 20 minit
  Pengeluaran Warner Bros. Gambar, Amblin Partners, et al
  Pengarah Steven Spielberg
  Pelakon Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, et al
  Genre Aksi, Pengembaraan, Sci-Fi
  Penarafan 7.8 / 10 (IMDb.com)

  3. Permainan Perang (1983)

  Apa yang berlaku sekiranya pemain permainan yang dipercayai secara tidak sengaja masuk ke dalam program komputer kawalan nuklear kerajaan? Dalam filem ini mengenai pemain, senario ini disajikan dengan kemas.

  David terkejut apabila mendapati dirinya mendapat akses ke komputer kawalan nuklear ini, apalagi komputer itu berusaha untuk memulakan perang nuklear dengan Rusia.

  David mesti mengajar komputer ini dengan teliti mengenai logik peperangan di mana tidak semuanya dapat dimenangi hanya dengan pengiraan , melalui permainan yang dimainkannya.

  TajukPermainan perang
  Menayangkan 3 Jun 1983
  Jangka masa 1 jam 54 minit
  Pengeluaran Artis Bersatu & Sherwood Productions
  Pengarah John Badham
  Pelakon Matthew Broderick, Ally Sheedy, John Wood, et al
  Genre Aksi, Pengembaraan, Drama
  Penarafan 7.1 / 10 (IMDb.com)

  4. Pemain (2009)

  Di masa depan orang-orang di dunia dapat bermain permainan menggunakan sistem yang mengerikan , dengan memanfaatkan tahanan khas.

  Para tahanan ini diperlakukan seperti hamba, dipaksa untuk saling bertengkar hingga ke pahit.

  Kable, salah seorang tahanan yang harus berjuang harus berjuang seumur hidup dibantu oleh seorang remaja yang mengawal dirinya di medan perang.

  Filem Gamer ini dipenuhi dengan berbagai adegan aksi yang mendebarkan, juga membawa konsep yang serupa dengan permainan battle royale yang sangat diminati saat ini.

  TajukPemain permainan
  Menayangkan 4 September 2009
  Jangka masa 1 jam 35 minit
  Pengeluaran Lakeshore Entertainment & Lionsgate Films
  Pengarah Mark Neveldine & Brian Taylor
  Pelakon Gerard Butler, Michael C. Hall, Ludacris, et al
  Genre Aksi, Sci-Fi, Ngeri
  Penarafan 5.8 / 10 (IMDb.com)

  5. Kekal Hidup (2006)

  Filem mengenai pemain ini cuba menggabungkan dua elemen yang kelihatan bertentangan , elemen teknologi di dalam dan unsur ghaib.

  Stay Alive menceritakan kisah permainan di mana jika anda mati dalam permainan ini, anda juga akan mati dengan cara yang sama di dunia nyata.

  Konsep unik ini cukup menghiburkan apabila disaksikan , sesuai ditonton sebagai pelepasan keletihan setelah bekerja seharian.

  TajukTerus hidup
  Menayangkan 24 Mac 2006
  Jangka masa 1 jam 25 minit
  Pengeluaran Gambar Hollywood, Spyglass Entertainment, et al
  Pengarah William Brent Bell
  Pelakon Jon Foster, Samaire Armstrong, Frankie Muniz, et al
  Genre Fantasi, Seram, Misteri
  Penarafan 5.1 / 10 (IMDb.com)

  6. Penyihir (1989)

  Filem mengenai pemain seterusnya yang mesti anda tonton adalah filem permata tahun 80-an. Wizard dipenuhi dengan elemen filem klasik yang pasti anda akan ketinggalan.

  Filem ini mengisahkan saudara lelaki yang lari dari rumah dan mencuba memenangi pertandingan permainan kebangsaan , dibantu oleh seorang gadis yang mereka temui.

  Filem ini memaparkan rasa humor yang ceria dan juga kisah yang patut didengar. The Wizard menjadi filem yang sangat anda rindui.

  TajukAhli sihir
  Menayangkan 15 Disember 1989
  Jangka masa 1 jam 40 minit
  Pengeluaran Syarikat Finnegan / Pinchuk, Pipeline Productions, et al
  Pengarah David Chisholm
  Pelakon Fred Savage, Luke Edwards, Jenny Lewis, et al
  Genre Pengembaraan, komedi, drama
  Penarafan 6.1 / 10 (IMDb.com)

  7. Anak Nenek (2006)

  Filem komedi yang satu ini mengambil konsep yang unik dan menarik . Grandma's Boy menceritakan kisah penguji permainan yang harus tinggal bersama neneknya kerana masalah yang dihadapinya.

  Dia cuba menyembunyikan fakta ini dari rakan-rakannya yang menyebabkan pelbagai peristiwa tidak masuk akal dan menarik .

  Filem mengenai pemain ini lebih memfokuskan pada komedi dan bukannya aksi, dan juga sci-fi, yang menjadikannya sesuai untuk ditonton sebagai hiburan ringan pada hujung minggu.

  TajukAnak Nenek
  Menayangkan 6 Januari 2006
  Jangka masa 1 jam 34 minit
  Pengeluaran Aras 1 Hiburan & Happy Madison Productions
  Pengarah Nicholaus Goossen
  Pelakon Allen Covert, Linda Cardellini, Shirley Jones, et al
  Genre Komedi
  Penarafan 7.0 / 10 (IMDb.com)

  Itulah 7 filem mengenai pemain terbaik yang mesti anda tonton. Siri filem ini mengambil tema yang tidak biasa, dan boleh menjadi gangguan menarik untuk anda tonton.

  Di samping itu, jika anda seorang pemain permainan, filem ini dapat memberikan perspektif baru yang dapat membuka paradigma anda tentang apa yang mungkin dilakukan oleh pemain permainan.

  Semoga maklumat yang dikongsi Jabab kali ini akan membuat anda terhibur, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan