Cara Mudah Menggunakan WPS Connect, Boleh Memecahkan Kata Laluan WiFi di Android!

Ingin menyambung ke WiFi tetapi tidak tahu kata laluan? Inilah cara menggunakan WPS Connect, dijamin akan membuka WiFi secara automatik!

Terdapat beberapa cara untuk melayari telefon pintar dan komputer riba, termasuk jika kuota kehabisan , salah satunya dengan mencari sambungan WiFi .

Masalahnya, tidak semua WiFi boleh digunakan secara bebas begitu sahaja. Banyak WiFi awam juga masih perlu menggunakan kata laluan untuk akses. Adakah ia rumit?

Atas sebab ini, kali ini Jaka akan memperkenalkan WPS Connect, sebuah aplikasi yang biasa digunakan untuk memasuki WiFi. Nah, bagaimana anda menggunakan WPS Connect? Tidak selamat? Ayuh, dengar bersama!

 • Cara Memecahkan Kata Laluan Wifi Di Android Dengan WPS Connect
 • Cara menggunakan WPS Connect untuk WiFi Break

  Internet nampaknya telah menjadi sebahagian daripada kehidupan kita. Tanpa internet, kehidupan kita merasa ditinggalkan puluhan tahun lagi, seperti merasa di dalam gua. Itulah sebabnya, banyak penyedia menyediakan perkhidmatan pakej data mudah alih , ditambah pakej WiFi yang menjamur di mana-mana sahaja.

  Sebenarnya, terdapat banyak cara yang boleh anda lakukan untuk memecahkan kata laluan WiFi . Salah satu cara adalah dengan menggunakan AndroDumpper.

  Hanya kali ini Jaka akan memberitahu anda cara memecahkan kata laluan WiFi di Android menggunakan aplikasi WPS Connect . Ingin tahu? Ikuti ulasan Jaka!

  Cara Memecahkan Kata Laluan Wifi Di Android Dengan WPS Connect

  WPS Connect itu sendiri agak senang digunakan. Kaedahnya sangat mudah dan pantas, sungguh! Yang perlu anda lakukan hanyalah mengikuti tutorial berikut sehingga selesai. Inilah cara menggunakan WPS Connect!

  Langkah - 1 : Pertama, pastikan telefon pintar Android anda berada dalam keadaan Root . Anda boleh menggunakan aplikasi Android Root yang telah ditulis oleh Jaka di sini .

  Tetapi jangan risau, WPS Connect masih boleh dijalankan pada telefon pintar yang belum di-root.

  Langkah - 2 : Seterusnya, sila muat turun WPS Connect yang telah disediakan oleh Jaka di bawah. Anda juga boleh mendapatkannya di Google Play , geng.

  Produktiviti Apl DOWNLOAD

  Langkah - 3 : Selepas pemasangan, jalankan aplikasi WPS Connect , maka ia akan kelihatan seperti kes di bawah. Klik butang Imbas untuk mengimbas rangkaian WiFi yang tersedia.

  Langkah - 4 : Jika rangkaian WiFi sasaran telah muncul, klik pada WiFi sasaran .

  Langkah - 5 : Beberapa pilihan akan muncul, dalam pilihan Pilih PIN , anda boleh memilih PIN mengikut kehendak anda (Jaka menggunakan yang pertama).

  Bagi anda yang Android telah di-root, anda boleh mencentang kotak Use root method . Manakala bagi mereka yang belum di-root, biarkan saja kosong. Seterusnya, klik TRY untuk memulakan proses mengesan kata laluan .

  Langkah - 6 : Sekiranya mesej Amaran muncul seperti di bawah, pilih Izinkan .

  Langkah - 7 : Tunggu beberapa saat, proses ini hanya memakan masa sekitar 10 hingga 20 saat .

  Berjaya! Itulah cara menggunakan WPS Connect untuk memecahkan kata laluan WiFi pada telefon Android anda.

  Kini kata laluan WiFi yang anda pecahkan telah muncul di layar Android kegemaran anda . Di samping itu, anda juga secara automatik menyambung ke rangkaian WiFi.

  Kaedah ini sangat mudah dan telah terbukti berjaya memasuki WiFi. Perbezaan untuk telefon pintar yang di-root dan belum lagi adalah paparan kata laluan.

  Bagi mereka yang belum di-root, Android anda akan disambungkan secara langsung ke rangkaian WiFi, tetapi kata laluan tidak ditunjukkan di layar Android.

  Lainlah jika Android Anda telah di-root, maka kata sandi WiFi target akan muncul di layar Android Anda. Sudah tentu ini bergantung pada keperluan anda, jika anda benar-benar ingin mendapatkan kata laluan, maka anda mesti membasmi Android anda.

  Memecahkan Kata Laluan WiFi, Selamat Kah?

  Dengan berkembangnya aplikasi pencurian WiFi terbaik di ruang siber, semakin banyak kes kebobrokan WiFi berlaku. Walaupun pada pandangan pertama ini berbahaya bagi pemilik WiFi, tetapi kesannya juga tidak kurang berbahaya bagi anda, anda tahu!

  Sudah tentu, selain membahayakan orang lain dan penyedia yang anda pecah ke dalam rangkaian, tidak mustahil data peribadi di telefon bimbit anda akan dicuri secara tidak sengaja semasa proses pecah masuk.

  Selain itu, ada bahaya malware atau virus yang dapat memasuki telefon bimbit anda, terutama jika anda masuk ke WiFi di tempat umum, di mana keamanan tidak terjamin.

  Oleh itu, Jaka tidak mengesyorkan kaedah ini digunakan , melainkan anda benar-benar harus berhubung dengan internet. Boleh awak faham, geng?

  Begitu banyak petua dan cara menggunakan aplikasi WPS Connect. Sekali lagi Jaka ingatkan, Jaka ini hanya berkongsi petua, akhirnya anda juga harus memilih dengan bijak bila hendak menggunakan petua ini dan bila tidak.

  Jaka berharap artikel ini bermanfaat bagi anda yang sedang membaca. Jangan lupa berkongsi dengan rakan anda supaya mereka juga dapat mengetahui.

  Artikel Berkaitan