10 Aplikasi Penyuntingan Foto Terbaik Menjadi 2020 Video untuk Android dan PC

Ingin tahu bagaimana menjadikan foto sebagai video paling mudah? Berikut adalah koleksi aplikasi penyuntingan foto untuk menjadi video terbaik di Android dan PC, anti rumit!

Adakah anda ingin membuat video pendek dari foto anda? Adakah anda belajar untuk menjadi penyunting video? Belum menguasai banyak alat penyuntingan yang rumit dan membingungkan?

Penyuntingan video memang sukar, geng, geng. Namun, anda boleh mula belajar membuat video dari koleksi gambar, atau lebih dikenali sebagai tayangan slaid.

Kali ini Jaka akan membagikan koleksi aplikasi penyuntingan foto ke dalam video di Android dan juga PC yang tentunya sangat mudah digunakan, tidak diperlukan kemahiran penyuntingan khusus.

 • KineMaster, Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Video Dengan Pengguna Terbanyak
 • Seronok
 • Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Video Android Lain
 • Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Video di PC
  • Pembuat Filem Windows, Aplikasi Foto Menjadi Video Terbaik Juga Paling Ringan
  • Penyunting Video AVS
  • Avidemux
  • Aplikasi untuk mengedit foto ke video PC lain
 • Aplikasi untuk mengedit foto menjadi video di Android

  Jenis tayangan slaid video yang menggabungkan beberapa bingkai foto menjadi video menjadi salah satu format video termudah yang paling banyak digunakan hari ini.

  Kepelbagaian dan kualitinya yang tidak kurang menarik daripada video animasi, membuat tayangan slaid video mendapat banyak peminat dan berkembang dengan cepat.

  Ini menjadikan banyak penyedia aplikasi bersaing untuk menjadikan aplikasi penyuntingan foto menjadi video yang lengkap dan mudah digunakan, dan berikut adalah 5 aplikasi Android terbaik di kelasnya.

  1. FilmoraGo

  Aplikasi penyuntingan foto pertama untuk membuat video di Android yang disyorkan oleh Jaka adalah FilmoraGo . Aplikasi yang satu ini cukup ringan dan juga senang digunakan.

  FilmoraGo membolehkan anda menggabungkan banyak foto ke dalam video, membuat sari kata, menambahkan penapis ke setiap lapisan klip yang anda edit video.

  Dalam aplikasi FilmoraGo, Anda juga dapat menambahkan musik suara belakang, sehingga video yang Anda edit menjadi lebih bervariasi dan sepertinya dibuat oleh editor profesional.

  Aplikasi penyuntingan foto ini percuma untuk dimuat turun, tetapi, untuk mendapatkan ciri yang lebih lengkap, anda harus membayar versi penuh.

  MaklumatFilmoraGo
  Pemaju WONDERSHARE TECHNOLOGY CO., Pemain & Penyunting Video TERHAD
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (396,855)
  Saiz 35MB
  Pasang 10.00,000+
  Android Minimum 4.2

  Muat turun Aplikasi FilmoraGo di sini!

  Perisian Wondershare & Aplikasi Video DOWNLOAD

  2. KineMaster, Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Video Dengan Pengguna Terbanyak

  Bagi anda yang tidak terlalu biasa dengan cara membuat foto menjadi video, KineMaster boleh menjadi salah satu pilihan terbaik untuk dicuba.

  Berkat cara praktikal yang sangat praktikal untuk menggunakannya , KineMaster telah dimuat turun oleh lebih daripada 100 juta orang dan masih dapat mengekalkan penilaian di atas 4 hingga kini.

  Beberapa ciri yang sangat baik dari aplikasi ini ialah penapis audio, skrin hijau, penapis video, kesan peralihan video, dan lain-lain. Bagaimanapun, pengeditan anda dalam aplikasi ini akan menjadi sangat menarik.

  MaklumatKineMaster
  Pemaju KineMaster Corporation
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (2.653.805)
  Saiz 87MB
  Pasang 100,000.00+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi KineMaster di sini!

  Aplikasi Video & Audio KineMaster Corporation DOWNLOAD

  3. Mengasyikkan

  Funimate adalah aplikasi foto video yang paling popular kerana sangat mudah digunakan , antara muka pengguna aplikasi diklasifikasikan sebagai sangat mudah walaupun untuk pengguna baru.

  Cara mengedit video dalam aplikasi ini dibuat dengan mudah dan mudah , anda hanya perlu memasukkan koleksi gambar yang ingin anda buat video, memberikan kesan peralihan dan penapis lucu, Voila! Jadi deh!

  Aplikasi Funimate tidak menawarkan pilihan penyuntingan video profesional yang memerlukan banyak alat, tetapi ini lebih dari cukup untuk membuat tayangan slaid video yang menarik.

  MaklumatSeronok
  Pemaju AVCR Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (778,046)
  Saiz 95MB
  Pasang 10.00,000+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Funimate di sini!

  Aplikasi Video & Audio AVCR Inc. MUAT TURUN

  Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Video Android Lain

  4. Quik

  Boleh dikatakan bahawa Quik adalah APK penyuntingan video yang khusus dikhaskan untuk membuat tayangan slaid video .

  Cara mengedit foto menjadi video dalam aplikasi ini cukup mudah! Quik hanya memerlukan foto atau video dari galeri anda yang kemudian akan diproses secara automatik oleh Quik.

  Koleksi gambar di galeri telefon bimbit anda akan diproses secara automatik , kemudian Quik akan membuat beberapa versi tayangan slaid video untuk anda pilih.

  Aplikasi ini sesuai untuk mereka yang baru mula belajar mengedit video kerana tidak banyak kemahiran khas yang mesti anda kuasai, hampir semuanya diproses secara automatik oleh aplikasi ini.

  MaklumatQuik
  Pemaju GoPro
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.7 (1,339,636)
  Saiz 99MB
  Pasang 100,000.00+
  Android Minimum 5.0

  Muat turun Aplikasi Quik di sini!

  Aplikasi Video & Audio GoPro Inc. DOWNLOAD

  5. Aplikasi Penyuntingan Foto VivaVideo Menjadi Video yang Paling Disyorkan

  VivaVideo mungkin salah satu aplikasi penyuntingan video yang paling popular dan paling banyak digunakan sehingga kini.

  Cara mengedit foto menjadi video dalam aplikasi ini cukup mudah dan pilihan tema juga berbeza-beza. VivaVideo menyediakan lebih daripada 200 penapis yang boleh anda gunakan.

  VivaVideo menggunakan antara muka pengguna papan cerita semasa anda melakukan penyuntingan untuk menukar foto anda menjadi video.

  VivaVideo juga menyediakan pelbagai kesan, input teks, dan menyokong video gerakan pantas atau perlahan yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan pengeditan foto anda.

  Muat turun Aplikasi VivaVideo di sini!

  MaklumatVivaVideo
  Pemaju QuVideo Inc. Aplikasi Penyunting Video & Pembuat Video Terbaik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (11,911,779)
  Saiz Berbeza
  Pasang 100,000.00+
  Android Minimum Berbeza

  Muat turun Aplikasi VivaVideo di sini!

  Aplikasi Video & Audio QuVideo Inc. MUAT TURUN

  Aplikasi Penyuntingan Foto Menjadi Video di PC

  Selain ponsel Android, cara membuat foto menjadi video menggunakan komputer tidak kurang beragam. Banyak aplikasi PC menyokong kerja seperti ini.

  Peranti PC yang cenderung lebih komprehensif daripada Android, menjadikan variasi penyuntingan yang ditawarkan oleh aplikasi yang disarankan oleh Jaka lebih dan lebih canggih.

  Walaupun begitu, Jaka juga memasukkan aplikasi penyuntingan foto ke dalam video ringan sehingga semua pengguna PC dapat menggunakannya. Berikut adalah beberapa aplikasi yang disyorkan oleh Jaka untuk anda gunakan.

  1. Pembuat Filem Windows, Aplikasi Foto Menjadi Video Terbaik Juga Paling Ringan

  Boleh dikatakan, aplikasi penyuntingan foto sehingga video ini menjadi pendahulu kepada aplikasi penyuntingan video yang akan muncul kemudian. Siapa di sini yang tidak belajar mengedit dari Windows Movie Maker ?

  Windows Movie Maker adalah aplikasi penyuntingan video pemula yang dibuat oleh Microsoft, untuk memanjakan pengguna Windows.

  Memang tidak banyak alat atau tetapan dalam aplikasi ini, tetapi bagi anda penyunting pemula yang ingin serius mengikuti dunia video, mulailah dengan aplikasi ini.

  2. Penyunting Video AVS

  Aplikasi penyuntingan foto ke dalam video seterusnya yang disyorkan oleh Jaka adalah AVS Video Editor .

  Aplikasi ini mempunyai paparan interaktif, mudah digunakan, dan mempunyai fitur yang sangat lengkap untuk membantu proses penyuntingan anda.

  Salah satu kelebihan aplikasi penyuntingan foto untuk menjadi video ini adalah dengan menggunakan teknologi cache video sehingga proses penyuntingan video berkualiti Full HD hingga 4K dapat berjalan dengan lebih lancar tanpa ketinggalan.

  Untuk melakukan penyuntingan video, AVS Video Editor menyediakan pilihan Garis Masa yang akan memisahkan pengeditan antara gambar, video, kesan, teks, dan audio. Sangat lengkap bukan?

  Muat turun Editor Video AVS melalui Laman Web Rasmi

  3. Avidemux

  Avidemux adalah aplikasi penyuntingan video yang dirancang agar mudah dan sederhana untuk memotong video, menyaring, pengaturan lagu, memberikan efek penapis, hingga akhirnya koleksi foto Anda menjadi video.

  Aplikasi penyuntingan foto untuk video muzik ini menyokong banyak jenis fail output , termasuk AVI, fail MPEG yang serasi dengan DVD, MP4, dan ASF, dan pelbagai codec lain.

  Avidemux adalah salah satu aplikasi fovaorit Jaka kerana ringan, kelihatan sederhana, dan mudah digunakan walaupun untuk pemula .

  Muat turun Avidemux di bawah:

  Avidemux MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Aplikasi untuk mengedit foto ke video PC lain

  4. Kamtasia

  Camtasia adalah aplikasi yang menjadikan foto menjadi video pada komputer riba yang mempunyai banyak ciri dan sangat mudah digunakan.

  Aplikasi ini mempunyai banyak fitur tambahan yang akan memudahkan anda ketika mengedit video, dan Camtasia juga dapat digunakan pada Windows atau Mac .

  Sekiranya anda ingin mengejutkan teman lelaki anda, jangan sekali-kali menggunakan kata-kata romantis, buat video pendek mengenai perjalanan anda!

  Muat turun Camtasia di bawah:

  DOWNLOAD Aplikasi Teknikal Peningkatan Desktop Smith Corp

  5. Pentacle Studio

  Pinnacle Studio adalah aplikasi penyuntingan foto untuk menjadi video PC terbaik dengan ciri yang mencukupi , antara muka pengguna interaktif, dan pelbagai alat canggih lain untuk menghasilkan video dengan kualiti hingga 4K.

  Perisian penyuntingan video ini mempunyai lebih dari 1000 kesan dan templat yang siap digunakan untuk keperluan penyuntingan video anda.

  Malangnya, aplikasi ini dibayar atau tidak percuma! Namun, harga yang ditawarkan oleh aplikasi ini relatif lebih murah daripada perisian penyunting video lain, geng.

  Muat turun Pinnacle Studio di bawah:

  Pinnacle MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Aplikasi penyuntingan foto itu adalah video terbaik untuk Android dan PC yang boleh anda pilih. Setiap aplikasi mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing, pilih saja yang paling sesuai untuk anda.

  Bagaimana untuk Tidak mudah mengedit foto menjadi video dengan aplikasi ini? Sekarang, anda tidak perlu risau lagi jika anda ingin membuat tayangan slaid video.

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Penyuntingan Video atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan