Alamat Laman Web Moviegan Terbaru 2020 | Lengkap dengan Tutorial Muat turun!

Ingin memuat turun filem di laman Moviegan tetapi tidak tahu nama laman web tersebut? Di sini, sila beri kami alamat laman web Moviegan 2020 terkini yang masih aktif dan cara memuat turunnya.

Adakah anda suka menonton filem? Sebagai salah satu media hiburan dengan minat paling banyak, banyak orang mencari cara untuk menonton filem kegemaran kapan saja dan di mana sahaja.

Sebenarnya, boleh juga, anda menonton filem kegemaran anda di pawagam. Walau bagaimanapun, terdapat juga banyak orang yang lebih suka menonton di rumah ketika tidur.

Dari sekian banyak laman web muat turun filem yang ada, Moviegan adalah salah satu laman web yang paling banyak dikunjungi oleh peminat filem.

Malangnya, alamat laman Moviegan kadang-kadang seperti menukar domain, menyukarkan pengunjung setia untuk mengakses laman web terbaru.

Dalam artikel ini, Jaka akan memberitahu anda alamat laman web terbaru dari Moviegan dan tutorial mengenai cara memuat turun filem dari laman web tersebut. Lihatlah!

 • Mengapa Laman Web Muat turun Filem Seperti Moviegan Selalu Disekat?
 • Alamat Laman Web Moviegan Terbaru 2020
  • Moviegan.fun
  • Laman web Filmgan
  • Moviegun.info
 • Cara Memuat turun Filem di Moviegan Terkini
 • Apa itu Moviegan.com?

  Sebelum masuk ke topik tersebut, Jaka ingin menjelaskan sedikit mengenai laman muat turun filem Moviegan. Moviegan boleh dikatakan serupa dengan laman muat turun filem lain seperti laman Ganool dan laman Dunia21.

  Movie Gan adalah laman web yang menyediakan ribuan pautan muat turun percuma. Kerana percuma, sudah tentu laman web ini haram, geng.

  Bukan hanya filem Indonesia terbaru, Moviegan juga menyediakan filem asing, mulai dari Amerika Serikat, Eropah, hingga Asia. Sangat lengkap!

  Laman web ini juga menyediakan banyak genre filem yang dapat anda nikmati. Malah, filem kontroversial yang dilarang ditayangkan di pawagam juga ada.

  Terdapat penapis yang boleh anda gunakan untuk mencari filem tertentu yang ingin anda tonton. Sudah tentu, ciri ini akan sangat membantu anda, geng.

  Salah satu kelebihan laman Moviegan berbanding laman web muat turun filem lain adalah bebas iklan .

  Pengiklanan adalah pengalaman penggemar filem yang sangat mengganggu ketika melayari laman web. Terutama jika iklan diletakkan di lokasi yang merangkumi kandungan.

  Mengapa Laman Web Muat turun Filem Seperti Moviegan Selalu Disekat?

  Laman web muat turun dan menonton filem percuma sememangnya sangat bermanfaat bagi peminat filem yang sama sekali tidak mahu mengeluarkan wang.

  Tetapi, sejak peraturan Internet Positif diberlakukan oleh Kementerian Komunikasi dan Maklumat, menonton filem percuma di laman web seperti Ganool dan Moviegan dianggap tidak sah.

  Saya tidak ingin tahu, mengapa laman web muat turun filem seperti Moviegan selalu disekat? Ayo, rujuk penjelasan Jaka di bawah.

  1. Pembuat Filem Bahaya

  Membuat filem bukan sekadar membuat skrip, mengambil adegan, dan menyunting. Begitu banyak usaha yang harus dilakukan oleh pembuat filem itu, tidak kira sekecil mana pun.

  Di samping itu, memerlukan kos yang sangat besar untuk membuat filem. Sebenarnya, ada adegan filem yang dibuat dengan kos yang luar biasa. Sudah tentu, pembuat filem berharap dapat mengembalikan modal.

  Tetapi, filem-filem yang ada di laman web streaming atau muat turun percuma tidak memberikan sedikit pun royalti sehingga tentunya akan membahayakan pembuat filem, geng.

  2. Melanggar Hak Cipta

  Selain membahayakan pembuat filem, memasarkan filem tersebut di platform tidak rasmi juga merupakan pelanggaran hak cipta.

  Merampas filem adalah tindakan jenayah yang akan memberikan hukuman yang berat kepada pelakunya. Sebenarnya, di luar negara anda boleh dipenjara hanya kerana menonton filem secara haram.

  3. Mengandungi Kandungan Terlarang

  Salah satu sumber pendapatan penyedia laman web cetak rompak adalah melalui iklan yang disiarkan di laman webnya. Semakin banyak iklan yang muncul, semakin besar pendapatan laman web ini.

  Masalahnya adalah, tidak semua iklan yang muncul di laman web dikuratori. Anda tahu, banyak iklan yang mempromosikan laman web pornografi dan perjudian jelas haram.

  Alamat Laman Web Moviegan Terbaru 2020

  Kerana mengandungi banyak filem haram, tentunya pemilik laman web tersebut harus pandai mengelak daripada disekat oleh pemerintah.

  Pada masa ini, terdapat 1 alamat utama dan 2 laman Moviegan lain yang boleh anda lawati untuk mendapatkan filem berkualiti tinggi tanpa membayar sesen pun.

  Tiga alamat alternatif untuk laman Moviegan adalah seperti berikut:

  Alamat ini mempunyai rupa Moviegun biasa, geng. Di bahagian atas, terdapat huruf Alphabet untuk mencari filem mengikut tajuk.

  Sementara di sebelah kanan, terdapat beberapa tab yang boleh anda gunakan sebagai penapis untuk mencari filem mengikut genre, tahun pelepasan, dan penilaian.

  Laman web ini mempunyai penampilan yang sedikit berbeza dari Moviegan kerana anda tidak akan menemui pelbagai tab penapis di sebelah kanan laman web ini.

  Di samping itu, apabila anda membuka laman web ini, anda akan membaca arahan ke laman Moviegan.info untuk melihat koleksi filem percuma yang lebih lengkap.

  Sekiranya ini mempunyai rupa yang sangat serupa dengan alamat utama Moviegun, lengkap dengan abjad di bahagian atas dan tab penapis di sebelah kanan.

  Walau bagaimanapun, anda akan melihat URL dalam bentuk nombor semasa membuka laman web ini. Walaupun begitu, laman web ini dapat diakses dengan mudah seperti laman utama Moviegan.

  Itu adalah alamat ketiga dari laman Moviegan 2020 terbaru . Walaupun kelihatan berbeza, tetapi kandungannya lebih kurang sama. Oh ya, laman Moviegan yang lain ini juga bebas iklan, anda tahu!

  Cara Memuat turun Filem di Moviegan Terkini

  Nah, jika anda sudah mengetahui beberapa laman web Moviegan alternatif yang masih aktif, kali ini Jaka akan memberitahu anda tentang cara memuat turun filem di Moviegan .

  Kerana memuat turun filem melalui ketiga laman web ini agak serupa, Jaka hanya akan memberi penjelasan mengenai cara memuat turun dari laman Moviegan.fun.

  Berikut adalah tutorial muat turun filem di laman Moviegan.fun:

  - Langkah 1: Lawati laman web Moviegan dengan memasukkan alamat www.moviegan.fun di penyemak imbas anda. Anda akan memasuki paparan laman web utama seperti ini:

  - Langkah 2: Pilih filem yang ingin anda tonton. Selepas itu, klik pada logo filem sehingga anda memasukkan halaman yang mengandungi sinopsis dan pautan muat turun filem.

  - Langkah 3: Tatal ke bawah sehingga anda menemui banyak pautan yang mengandungi pilihan pelayan muat turun. Perhatikan juga kualiti filem di pelayan.

  - Langkah 4: Klik butang oren yang mengatakan Saya Bukan Robot , kemudian klik butang Hasilkan , maka anda akan pergi ke halaman baru di mana terdapat butang oren yang mengatakan Pergi ke Pautan .

  - Langkah 5: Setelah mengklik butang, anda akan memasukkan halaman baru. Klik butang Kirim di ruangan Pengesahan Manusia, maka anda akan diberitahu untuk menunggu selama 10 saat.

  - Langkah 6: Klik pada butang hijau sehingga teks di dalam butang berubah menjadi teks Pautan Muat turun .

  - Langkah 7: Klik butang sehingga anda memasuki halaman muat turun. Klik pada butang Unduh Sekarang untuk mula memuat turun filem yang anda mahukan.

  Ia mudah, bukan? Anda hanya memerlukan beberapa klik dan filem yang anda mahukan akan dimuat turun secara automatik. Setelah selesai, anda boleh menontonnya dengan segera.

  Nah, itulah alamat terbaru untuk laman muat turun filem Moviegan 2020 terbaru bersama dengan tutorial muat turun filem. Semoga maklumat ini berguna untuk anda, geng.

  Jumpa anda dalam artikel menarik seterusnya Jaka!

  Baca juga artikel mengenai Memuat turun Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan