Muat turun AnimeIndo APK Versi Terbaru 2020 | Tonton Anime Percuma!

Tidak pasti di mana untuk menonton anime? Cuba muat turun aplikasi APK AnimeIndo yang satu ini, koleksi lengkap yang dijamin!

Lagi #dirumahaja tapi bingung nak buat apa? Cuba tonton anime. Tidak pasti di mana untuk menonton anime? Tenang, Jaka ada jalan penyelesaiannya!

Terdapat banyak laman web dan aplikasi yang membolehkan anda menonton anime secara percuma, anime sekolah lama dan anime yang sedang berjalan.

Tetapi kali ini, Jaka ingin mengesyorkan anda aplikasi bernama AnimeIndo APK! Mengapa Jaka mengesyorkan aplikasi ini? Ayuh, lihat ulasan penuh!

 • Muat turun AnimeIndo
 • BONUS: Aplikasi Jam Tangan Anime Lain
 • AnimeIndo APK 2020

  Percaya atau tidak, aplikasi AnimeIndo ini boleh didapati di Play Store, geng! Anda boleh memuat turun aplikasi secara percuma dan pantas kerana ukurannya yang kecil.

  Meski begitu, koleksi anime gudang aplikasi ini pantas dilakukan. Jaka akan mengkaji lebih banyak ciri yang dimiliki oleh aplikasi ini. Ada apa-apa?

  Ciri Lengkap AnimeIndo

  Jaka telah mencuba aplikasi ini dan ternyata terdapat banyak ciri menarik yang boleh anda gunakan untuk menikmati anime terbaik yang ada.

  Di bawah ini, Jaka cuba mengkaji ciri-ciri yang sangat baik dari aplikasi AnimeIndo!

  1. Koleksi Anime Lengkap

  Aplikasi AnimeIndo mempunyai koleksi anime yang sangat lengkap , baik yang sedang berjalan dan yang sudah selesai.

  Pada menu Laman Utama , anda akan dapat melihat senarai anime yang episodnya baru sahaja keluar. Jadi, anda tidak akan terlepas anime kegemaran anda, geng!

  Di samping itu, di Rumah anda juga dapat melihat senarai anime yang sedang berlangsung, anime aksi terbaik, hingga anime baper terbaik. Senarai cadangan boleh berubah pada bila-bila masa, ya.

  2. Semua Genre Ada

  Sekiranya anda adalah jenis orang yang suka mencari anime baru berdasarkan genre, aplikasi AnimeIndo ini sangat sesuai untuk anda.

  Kenapa? Kerana hampir semua genre ada dalam aplikasi ini . Sebut saja aksi, pengembaraan, komedi, drama, keluarga, harem, percintaan, bahkan genre anime terlarang.

  Apabila anda memilih salah satu genre yang tersedia, senarai anime yang mempunyai tag genre akan muncul.

  3. Jadual Anime yang kemas.

  Biasanya anime yang sedang berlangsung akan mempunyai jadual pertunjukan seminggu sekali. Hari ini juga berbeza-beza, dari hari Isnin hingga Ahad.

  Kini, melalui aplikasi AnimeIndo ini, anda dapat melihat anime mengikut jadual hariannya . Oleh itu, anda tidak akan terlepas episod terbaru anime kegemaran anda.

  Selain jadual berdasarkan hari. ada juga anime iaitu Random Updates. Biasanya kerana episod terbaru telah ditangguhkan. Anda boleh memeriksa di sebelah kanan sendiri.

  4. Anime yang popular

  Agar tidak ketinggalan kisah anime popular , anda harus tahu anime mana yang popular.

  AnimeIndo mempunyai ciri yang menunjukkan anime mana yang popular, bermula dari One Piece, Boruto, hingga Boku no Hero Academia.

  Sekiranya anda mempunyai sesuatu untuk ditonton, anda hanya perlu memilih salah satu tajuk anime dan melihat episod demi episod. Mudah, bukan?

  5. Berita Terkini Mengenai Anime

  Bukan hanya menyajikan episod terbaru anime kegemaran anda, aplikasi AnimeIndo juga mempunyai berita , geng!

  Tentunya bukan berita nasional atau politik, tetapi berita mengenai dunia anime yang sangat disesalkan.

  Lebih-lebih lagi, berita yang tersedia ada dalam bahasa Indonesia sehingga Anda tidak akan mengalami halangan bahasa.

  6. Ciri Carian, Kegemaran, dan Sejarah

  AnimeIndo juga mempunyai beberapa ciri standard yang dimiliki oleh hampir semua aplikasi serupa. Contohnya ialah ciri Cari untuk memudahkan kita mencari anime yang kita mahukan.

  Terdapat juga fitur Favorite yang akan menampilkan anime kegemaran kami. Cara menambahkannya adalah dengan membuka anime yang diinginkan, kemudian tekan ikon hati di dalamnya.

  Aplikasi ini juga mempunyai fitur Sejarah untuk mengetahui anime apa yang baru saja anda tonton. Hebat, bukan?

  7. Penstriman atau Muat turun

  Apabila anda akan menonton anime kegemaran anda, ada dua pilihan untuk menikmatinya: streaming atau memuat turun .

  Setiap kali anda menekan butang putar pada episod yang diinginkan, menu pop timbul akan muncul untuk anda pilih.

  Sekiranya kuota anda banyak, Jaka mengesyorkan memuat turunnya supaya anda dapat menontonnya semasa di luar talian. Sekiranya tidak, lebih baik streaming.

  Muat turun AnimeIndo

  Setelah mengetahui ciri-ciri yang dimiliki aplikasi ini, anda tidak sabar untuk memuat turun aplikasi ini, bukan?

  Tenang, Jaka telah menyediakan fail APK. Anda boleh memuat turun terus melalui pautan di bawah:

  DOWNLOAD Aplikasi Hiburan

  Fail yang anda muat turun di atas mempunyai format XAPK . Ini bermakna anda tidak boleh memasangnya di telefon bimbit Android anda.

  Untuk dipasang, anda perlu memuat turun aplikasi tambahan yang dipanggil XAPK Installer . Anda boleh memuat turun aplikasi secara percuma di bawah:

  Aplikasi Produktiviti Apk MUAT TURUN

  Cara menggunakannya, buka aplikasi Pemasang XAPK yang sudah anda pasang. Kemudian, cari fail aplikasi AnimeIndo, tekan Pasang. Kemudian, aplikasi akan dipasang secara automatik.

  PerincianAnimeIndo
  Pemaju Pembangunan Onerico
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 6.1MB
  Muat turunnya 10,000+
  Penilaian (Google Play) 3.6 / 5.0

  BONUS: Aplikasi Jam Tangan Anime Lain

  AnimeIndo APK 2020 bukan satu-satunya aplikasi menonton anime percuma dengan sari kata dalam bahasa Indonesia. Masih banyak aplikasi lain yang boleh anda gunakan.

  Anda boleh mendapatkannya melalui pautan artikel yang telah disediakan oleh Jaka di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  Itu sedikit mengenai aplikasi AnimeIndo APK 2020 yang mesti anda ketahui. Anda boleh memuat turun aplikasi secara langsung dan menonton anime kegemaran anda.

  Kira-kira, anime terbaik apa yang akan anda tonton menggunakan aplikasi AnimeIndo? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan