3 Cara Mengetahui Stalker Akaun IG (Instagram) Anda, Oleh itu, Jangan Penasaran!

Ingin mengetahui siapa yang sering melihat akaun Instagram anda? Jangan risau, berikut adalah koleksi cara untuk memeriksa stalker IG terkini agar anda tidak menjadi lebih penasaran!

Adakah anda fikir seseorang sering mengintai Instagram anda ? Atau adakah anda ingin tahu bahawa mantan anda masih sering melihat profil IG anda atau tidak?

Bagi anda yang menawar , di internet terdapat banyak alat Instagram Stalkers Check yang ada yang dikatakan berkesan untuk mengetahui hal ini, geng. Adakah ia benar-benar berfungsi?

Untuk mengujinya, kali ini Jaka akan mencuba koleksi kaedah dan cara untuk memeriksa akaun stalker IG (Instagram) terbaru anda pada tahun 2020, baik dengan dan tanpa aplikasi. Lihat ini!

 • Cara melihat orang yang mengejar IG tanpa aplikasi
 • Cara Memeriksa IG Stalker Secara Rasmi
 • Intermezzo: Bahaya Pemeriksaan IG Stalker, Tonton Akaun Instagram Anda Boleh Diretas!
 • Video: Tidak sampai 5 minit! Inilah Cara Melihat Orang Yang Sering Melihat Instagram Anda
 • Koleksi Cara Periksa Stalker Terkini (IG) 2020 Anda, Dengan dan Tanpa Aplikasi!

  Instagram kini merupakan aplikasi media sosial yang popular untuk berkongsi foto dan video melalui Instagram Feed, atau berkongsi video pendek melalui Instagram Stories, geng.

  Aplikasi yang kini berada di bawah naungan Facebook juga mempunyai fitur penapis Instagram interaktif dengan pelbagai permainan yang dapat menambah kegembiraan meditasi sosial.

  Sumber foto: nixtmarketing.com (Sehingga kini masih ramai yang ingin tahu tentang stalker Instagram mereka. Adakah anda memerlukannya?)

  Kembali ke perbincangan utama, Instagram tidak mempunyai ciri rasmi yang membolehkan anda mengetahui siapa stalker IG anda, geng.

  Tetapi beberapa aplikasi atau alat dalam talian di luar sana, mendakwa dapat melakukannya. Lalu bagaimana ia dilakukan? Lihat yang lengkap di bawah, deh!

  1. Cara mengetahui Stalker dengan Aplikasi Pemeriksaan IG Stalker

  Cara pertama untuk memeriksa stalker IG adalah dengan menggunakan aplikasi yang kini anda dapati di perkhidmatan Google Play Store. Salah satunya ialah Who Viewed My Instagram , geng.

  Aplikasi IG check stalker bukan sahaja dapat mengetahui siapa yang sering melihat profil Instagram, tetapi ada juga ciri untuk mengetahui siapa yang bukan pengikut untuk memberi suka dan komen teratas.

  Untuk memeriksa sama ada aplikasi berfungsi dengan baik, Jaka telah mencuba memeriksa IG stalker dengan aplikasi Android melalui langkah-langkah berikut.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Yang Melihat Instagram Saya

  • Pertama, muat turun aplikasi Jaka Who Viewed My Instagram (InstaView) terlebih dahulu dan pasangkannya di telefon bimbit Android anda melalui pautan di bawah.
  MUAT TURUN Aplikasi Sosial & Pemesejan

  Langkah 2 - Log masuk Akaun Instagram

  • Sekiranya anda telah memasang aplikasi, anda hanya membuka dan log masuk dengan akaun Instagram pada aplikasi Who Viewed My Instagram. Jangan lupa memberi kebenaran dengan mengetuk Authorize .

  Langkah 3 - Pergi ke Menu Aplikasi

  • Sekiranya log masuk akaun Instagram berjaya, anda hanya pergi ke Menu> Stalkers Profil Anda di aplikasi Who Viewed My Instagram.
  • Secara automatik, anda akan mengetahui siapa yang sering melihat profil Instagram anda dan hanya mengikuti, ok?

  2. Bagaimana melihat orang yang mengejar IG tanpa aplikasi

  Selain dari aplikasi, ada juga cara untuk melihat orang yang mengintai IG tanpa aplikasi itu dilengkapi dengan alat dalam talian yang beredar di internet.

  Salah satu yang banyak dibincangkan ialah JNCK Media Stalkers Instagram Check yang boleh anda akses melalui penyemak imbas, sama ada melalui telefon pintar atau komputer riba.

  Anda juga boleh mengikuti langkah-langkah seperti ini untuk mengetahui stalker IG mana yang mungkin membuat anda penasaran, geng.

  Langkah 1 - Lawati laman web Pemeriksa Instagram JNCK Media Stalkers

  • Melalui aplikasi penyemak imbas HP atau komputer riba, anda hanya perlu mengunjungi alat JNCK Media Stalkers Instagram Checkers (//jnckmedia.com/igstalk).
  • Sebelum ini, pastikan akaun Instagram anda tidak bersifat peribadi alias terkunci.

  Langkah 2 - Masukkan Nama Pengguna Akaun Instagram anda

  • Di bahagian Instagram Check Stalkers maka anda hanya pergi ke ruangan Nama Pengguna . Di sini anda hanya mengisi dengan nama akaun Instagram anda.
  • Selanjutnya isikan captcha yang bertuliskan "Saya bukan robot" sehingga tanda semak diaktifkan. Sekiranya anda mesti mengetuk Kirim .

  Langkah 3 - Lihat Hasil Stalker Instagram

  • Tunggu sebentar sehingga bahagian Hasil menunjukkan akaun Instagram anda yang sering melihat profil anda, geng.
  • Mungkin ada beberapa bahagian Nama Pengguna yang akan kosong yang menunjukkan akaun Instagram Stalker terkunci.
  • Dengan cara ini anda dapat lebih lega dengan siapa yang sering melihat Instagram kebelakangan ini. Cukup menyeronokkan, bukan?

  3. Cara Memeriksa IG Stalker Secara Rasmi

  Sekiranya anda masih tidak yakin dengan dua kaedah di atas, Instagram juga menyediakan ciri rasmi untuk mengetahui interaksi dalam akaun Instagram anda.

  Contohnya berapa banyak suka, komen, dan simpan untuk Suapan Instagram. Untuk jenis interaksi yang dilakukan di Instagram Stories.

  Walaupun anda tidak dapat mengetahui dengan pasti akaunnya, tetapi anda tidak perlu mencuba langkah-langkah berikut.

  Langkah 1 - Buka Tetapan Akaun Instagram

  • Buka aplikasi Instagram dan pergi ke halaman Profil anda , geng. Kemudian ketik Menu> Tetapan di bahagian bawah.

  Langkah 2 - Tukar ke Akaun Profesional Instagram

  • Dulu ada ciri Perniagaan Instagram di mana anda perlu menghubungkan akaun dengan halaman Facebook Fanpage. Walau bagaimanapun, kaedah ini agak rumit, geng.
  • Kini anda boleh beralih ke Akaun Profesional dengan mudah untuk mendapatkan pandangan dari Instagram. Untuk melakukannya, ketik Tukar ke Akaun Profesional> Pembuat pilihan untuk akaun peribadi bukan perniagaan.

  Langkah 3 - Pilih Kategori Akaun Pencipta

  • Sebelum itu, anda akan diberitahu kelebihan Akaun Pencipta Instagram dan untuk meneruskan ke proses seterusnya, anda hanya perlu mengetuk Seterusnya .
  • Kemudian anda hanya memilih kategori yang sesuai dengan minat dan bakat anda, kemudian ketuk Selesai .

  Langkah 4 - Akaun Pencipta Instagram yang berjaya Diaktifkan

  • Kini, Akaun Pencipta Instagram anda telah diaktifkan. Untuk memeriksa penguntit IG dalam catatan Umpan Instagram, anda hanya ketik Lihat pada Wawasan di bahagian bawah.
  • Di sini anda dapat mencari suka, komen, mesej langsung, untuk disimpan. Terdapat juga pilihan interaksi, misalnya untuk mengetahui kunjungan profil, pengikut tambahan, jangkauan, dan tayangan.

  Langkah 5 - Periksa Cerita Instagram Insight (Pilihan)

  • Di samping itu, anda juga dapat melihat pandangan dari Instagram Stories yang telah berjalan 24 jam dengan pergi ke Profile> Menu> Archive> Story Archive .
  • Pilih Cerita Instagram kemudian sapu ke atas untuk melihat lebih kurang pandangan yang sama seperti Suapan Instagram sebelumnya.

  Intermezzo: Bahaya Pemeriksaan IG Stalker, Tonton Akaun Instagram Anda Boleh Diretas!

  Dari tiga kaedah di atas, Jaka mencadangkan kaedah paling sedikit untuk memeriksa IG stalker dengan aplikasi, geng. Terutama ketika meminta data peribadi dalam bentuk nama pengguna dan kata laluan .

  Sekiranya anda mencari kata kunci "periksa IG stalker" di Google Play Store, anda dapat melihat banyak cadangan aplikasi yang serupa dengan Siapa yang Melihat Instagram Saya.

  Sebut saja aplikasi Find Stalker, Follower Analyzer, Insights for Instagram, Xprofile, Who Stalker, dan sebagainya, yang kemungkinan besar mempunyai kaedah yang sama.

  Dengan kaedah yang memerlukan nama pengguna dan kata laluan, sudah tentu menjadi risiko besar untuk akaun menjadi sasaran "tangan jahil" dari pihak yang tidak bertanggungjawab.

  Contohnya, akaun Instagram digodam jika sudah mempunyai banyak pengikut dan dibuat untuk tujuan lain. Atau akaun tersebut digunakan untuk perniagaan pengikut jual beli sehingga kelihatan tidak jelas di dalam akaun anda.

  Itulah sebabnya Jaka sendiri mengesyorkan menggunakan ciri pandangan rasmi dari Instagram, di mana anda hanya perlu mengaktifkan Akaun Profesional anda secara langsung dari tetapan.

  Video: Tidak sampai 5 minit! Inilah Cara Melihat Orang Yang Sering Melihat Instagram Anda

  Itulah koleksi kaedah untuk memeriksa stalker IG atau Instagram yang boleh anda lakukan dengan mudah. Malangnya di sini anda harus berhati-hati dalam berkongsi maklumat nama pengguna dan kata laluan anda.

  Jaka mengesyorkan agar anda mengaktifkan pilihan Akaun Pencipta Instagram, jika anda ingin tahu mengenai perkara ini, geng. Semoga berjaya dan semoga berjaya.

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Em Yopik Rifai .

  Artikel Berkaitan