10 Aplikasi Penyuntingan Muzik Terbaik di Android Biarkan Anda Jago-DJ

Profesion DJ sangat menjanjikan akhir-akhir ini. Ingin pandai DJing tetapi hanya mempunyai telefon pintar Android? Tenang, kali ini Jaka memberitahu anda 10 aplikasi penyuntingan muzik terbaik di Android. Dijamin menjadikan anda DJ cepat.

Disc Jockey aka DJ adalah salah satu profesion yang boleh membuat anda terpegun dengannya. Dengan menggabungkan dan mengedit lagu, Anda juga dapat mempengaruhi irama musik. Profesion DJ cukup menjanjikan dan dapat menjana banyak wang.

Tetapi bagaimana dengan anda yang ingin belajar DJ tetapi mempunyai dana yang terhad? Bersantai, hanya dengan telefon pintar Android anda, anda sudah boleh menjadi DJ yang mahir. Seterusnya, beritahu saya 10 aplikasi penyuntingan muzik terbaik di Android untuk belajar DJing!

BACA JUGA
  • 9 Perkhidmatan Streaming Muzik yang Boleh Anda Akses Secara Percuma yang Anda Ketahui!
  • Terlupa Membawa Earphone? Inilah Cara Mendengar Muzik Melalui Lubang Suara!

10 Aplikasi Penyuntingan Muzik Terbaik di Android

1. Campuran eDJing

eDJing Mix sesuai untuk anda yang serius ingin menjadi DJ yang hanya dilengkapi dengan peranti Android. Sebagai aplikasi yang memenangi anugerah Aplikasi Terbaik oleh Google 4 tahun berturut-turut, anda tidak perlu meragui kualiti eDJing Mix. Aplikasi penyuntingan muzik ini dapat berfungsi dengan responsif dan menghasilkan kualiti suara yang mempesona.

Pautan muat turun: Campuran eDJing

Aplikasi Video & Audio DJiT MUAT TURUN

2. UniPad Launchpad

Sebagai salah satu aplikasi launchpad yang beredar di Google Play Store, Unipad Launchpad boleh dikatakan yang terbaik. Dengan paparan sederhana dan sensor sentuh responsif, di Unipad anda dapat memainkan muzik dari pemuzik terkenal seperti Alan Walker , Maroon 5 , dan sebagainya.

Pautan muat turun: UniPad - Launchpad

3. DJ Studio 5 Pengadun Muzik Percuma

DJ Studio 5 Free Music Mixer boleh menjadi pilihan bagi anda yang mencari aplikasi penyuntingan muzik DJ sepenuhnya percuma. Walaupun begitu terdapat beberapa ciri yang terkunci dan berbayar, tetapi tidak perlu bagi anda yang baru bermula. Hebatnya anda tidak akan menjumpai iklan timbul, tanda air, atau perkara-perkara lain yang mengganggu.

Muat turun Pautan: DJ Studio 5 Pengadun Muzik Percuma

DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio Beatronik

4. PocketBand Sosial DAW

PocketBand Social DAW adalah salah satu aplikasi penyuntingan muzik terbaik yang mesti anda pasang pada Android anda. Dengan aplikasi ini, anda dapat membuat muzik campuran yang digabungkan dengan beat beat, drum, synths, sampler, dan rakaman suara. Susun muzik anda menjadi yang terbaik, mainkan dan kongsi dengan rakan.

Pautan Muat Turun: PocketBand Social DAW

5. Studio Bergerak Audio Evolusi

Audio Evolution Mobile Studio adalah aplikasi penyuntingan muzik yang paling kuat kerana menyokong penyuntingan pelbagai trek dan rakaman audio MIDI. Anda juga dapat merakam suara, gitar, papan kekunci dan sebagainya untuk digabungkan menjadi muzik yang menyenangkan.

Pautan Muat Turun: Studio Bergerak Audio Evolusi

6. Studio Muzik Walk Band

Studio muzik di tangan anda, itulah titik penjualan utama aplikasi Walk Band Music Studio yang dioptimumkan untuk peranti Android. Dalam aplikasi penyuntingan muzik ini dapat bermain piano, gitar, drum, bass, dan syntheizer dengan suara instrumen yang realistik. Rakam muzik anda dan kongsi di media sosial.

Pautan muat turun: Walk Band Music Studio

7. AudioDroid: Audio Mix Studio

AudioDroid: Audio Mix Studio pada dasarnya adalah rakaman suara, muzik, aplikasi penyuntingan dan pencampuran. Anda juga dapat mengedit pelbagai format fail audio, mulai dari MP3, MP4, WAV, AAC, OGG, dan AMR. Selain digunakan sebagai muzik, Anda juga dapat menyimpannya untuk bunyi penggera, pemberitahuan dan nada dering.

Pautan Muat Turun: AudioDroid: Studio Campuran Audio

8. CLOCK Pembuat Muzik

Melalui aplikasi Music Maker Jam anda dapat menggabungkan pelbagai sampel audio dan membuat muzik anda sendiri. Anda juga diberi fleksibiliti penyuntingan dengan ketersediaan pengadun 8-saluran . Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak kesan masa nyata.

Pautan Muat Turun: Pembuat Muzik JAM

9. Mixer Muzik MixPad Percuma

Nampak seperti aplikasi penyuntingan muzik profesional, MixPad Music Mixer Free memberikan pengalaman penyuntingan yang responsif. MixPad Music Mixer juga menyokong hampir semua format fail audio dan kadar sampel antara 6 kHz hingga 96 kHz.

Muat turun Pautan: MixPad Music Mixer Percuma

10. Penukar Media

Media Converter hadir sebagai sentuhan terakhir dalam penyuntingan muzik di Android. Aplikasi ini boleh anda gunakan untuk menukar format audio menjadi pelbagai format lain, seperti MP3, MP4, OGG, AVI, MPEG, FLV, WAV, dan banyak lagi.

Pautan muat turun: Penukar Media

Sekarang ini adalah 10 aplikasi penyuntingan muzik terbaik di Android untuk anda yang ingin belajar menjadi DJ. Adakah anda sudah mempunyai idea tentang muzik apa yang akan anda buat? Atau adakah anda mempunyai cadangan aplikasi penyuntingan yang lain? Kongsi di ruangan komen dan selamat mencuba!

Baca juga artikel mengenai Muzik atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan