Cara Menggunakan GPS Palsu pada Telefon bimbit tanpa Root | Dijamin Berkesan!

Ingin menunjukkan lokasi di luar negara? Sangat mudah, anda boleh mengikuti cara menggunakan GPS palsu tanpa root. 100% berkesan!

Salah satu aplikasi yang cukup canggih yang disematkan di telefon pintar kami adalah Sistem Penentududukan Global, alias GPS.

Keberadaan GPS pada telefon pintar kini membolehkan pengguna menggunakan fitur lokasi untuk mengetahui, memantau, dan mengesan lokasi pengguna telefon pintar lain.

Ciri lokasi berbagi dalam pelbagai aplikasi juga membolehkan anda berkongsi maklumat lokasi semasa anda berada di lokasi tersebut.

Tetapi, kadang-kadang ada orang yang ingin menjadi sedikit gugup dengan memanipulasi lokasi . Sama ada menipu rakan atau berbohong kepada teman lelaki.

Jika anda juga ingin mencubanya, anda boleh menggunakan aplikasi GPS Palsu. Jaka seterusnya akan mendedahkan cara menggunakan GPS Palsu.

 • Lokasi GPS Palsu - Floater
 • Aplikasi GPS Palsu lain ...
 • Cara menggunakan GPS Palsu
 • Fungsi Aplikasi GPS Palsu
 • Aplikasi GPS Palsu Terbaik

  Sebelum membincangkan cara menggunakan GPS Palsu, anda boleh memasang aplikasinya terlebih dahulu. Di sini, Jaka akan memberikan 5 cadangan aplikasi GPS palsu yang boleh anda cuba.

  1. Lokasi GPS Palsu - Hola

  Hola mungkin lebih dikenal sebagai aplikasi VPN, tetapi perusahaan yang berbasis di Israel ini juga memiliki aplikasi GPS palsu, yaitu Fake GPS Location Hola .

  Selain dapat menggertak rakan, aplikasi ini juga dapat membantu anda mencari pengguna lain di lokasi tertentu.

  Contohnya, anda menetapkan lokasi untuk berada di Jepun, maka orang yang disyorkan pada aplikasi carian rakan juga akan menunjukkan orang di negara itu.

  PerincianLokasi GPS Palsu - Hola
  Pemaju Hola VPN Ltd.
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 3.8MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penilaian (Play Store) 4.1 / 5.0

  Muat turun Lokasi GPS Palsu - Hola di sini.

  2. Lokasi GPS Palsu - Floater

  Seterusnya ialah Lokasi GPS Palsu - Floater . Ketika digunakan, aplikasi ini dapat menampilkan layar terapung dengan ukuran yang dapat disesuaikan.

  Dengan cara itu, anda dapat segera mengatur lokasi palsu dengan lebih mudah tanpa perlu membuka dan menutup aplikasi lain, geng.

  Floater juga memiliki berbagai fitur menarik lainnya, mulai dari sejarah lokasi yang Anda gunakan, simpan lokasi kegemaran anda, hingga mengubah penampilan.

  PerincianLokasi GPS Palsu - Floater
  Pemaju Pemaju Pantas
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 2.8MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penilaian (Play Store) 3.8 / 5.0

  Muat turun Lokasi GPS Palsu - Floater di sini.

  Aplikasi GPS Palsu lain ...

  3. GPS palsu

  Dengan aplikasi Fake GPS , anda dapat membuat telefon pintar seolah-olah berada di lokasi tertentu di seluruh dunia. Pilih sahaja lokasi yang anda suka!

  Hampir serupa dengan aplikasi sebelumnya, agar aplikasi ini berjalan dengan baik, anda perlu mengaktifkan ciri Lokasi Mock dalam tetapan pengembangan.

  Saiznya juga tidak terlalu besar, iaitu hanya 7.1MB. Jadi tidak perlu risau prestasi telefon pintar terganggu walaupun dengan spesifikasi terhad.

  PerincianGPS palsu
  Pemaju ByteRev
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 7.1MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penilaian (Play Store) 4.3 / 5.0

  Muat turun GPS Palsu di sini.

  4. Lokasi GPS palsu

  Aplikasi ini dibangunkan oleh Lexa dilengkapi dengan antara muka yang intuitif dan mudah digunakan. Anda juga boleh membuat lokasi palsu dengan hanya dua klik.

  Selain itu, aplikasi yang telah dimuat turun lebih dari 10 juta kali juga dapat berjalan dengan baik pada telefon pintar yang belum di-root atau belum.

  Tetapi, jika dipasang pada telefon pintar yang di-root, anda boleh menyesuaikan lebih banyak tetapan di lokasi GPS Palsu . Menarik, bukan?

  PerincianLokasi GPS palsu
  Pemaju Lexa
  OS minimum Berbeza
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penilaian (Play Store) 4.6 / 5.0

  Muat turun lokasi GPS Palsu di sini.

  5. Lokasi Saya

  Lokasi Saya adalah aplikasi yang tepat untuk anda yang menggunakan telefon pintar dengan spesifikasi terhad kerana saiznya yang kecil, iaitu 7MB.

  Aplikasi ini, yang telah dimuat turun lebih dari 5 juta kali, dapat diaktifkan oleh fitur Lokasi Mock dalam tetapan pengembangan, geng.

  Walaupun begitu, aplikasi percuma yang dibuat oleh pembangun Andev ini juga dapat berjalan dengan baik pada telefon pintar yang sama sekali belum di-root.

  PerincianLokasi saya
  Pemaju Andev
  OS minimum Android 6.0 ke atas
  Saiz Berbeza
  Muat turunnya 4,000,000 ke atas
  Penilaian (Play Store) 4.3 / 5.0

  Muat turun lokasi saya di sini.

  Cara menggunakan GPS Palsu

  Anda mesti menghadapi dilema apabila anda ingin membuat lokasi palsu sesekali, tetapi anda tidak mahu merosakkan jaminan telefon pintar dengan melakukan rooting.

  Tidak perlu risau, kerana anda boleh mengikuti kaedah menggunakan GPS palsu tanpa root di bawah ini, geng. Dengar, mari kita pergi!

  - Langkah 1: Pasang aplikasi terlebih dahulu. Di sini, Jaka menggunakan aplikasi GPS Lokasi - Floater Fake .

  - Langkah 2: Selepas pemasangan, masukkan menu Tetapan . Pilih Pilihan Pembangun .

  - Langkah 3: Pilih pilihan Pilih aplikasi lokasi tiruan .

  Langkah 4: Pilih aplikasi Floater untuk mengaktifkannya.

  - Langkah 5: Lokasi akan muncul di kiri atas skrin . Anda boleh segera menentukan lokasi palsu yang diingini.

  Ia mudah, bukan? Anda boleh membuat lokasi palsu dengan mudah di telefon Android atau iPhone anda dan tentu saja anda tidak perlu melakukan root, geng.

  Fungsi Aplikasi GPS Palsu

  1. Untuk membuli rakan anda kerana anda boleh menghantar lokasi anda ke mana sahaja di dunia.

  2. Untuk bermain permainan yang memerlukan GPS seperti Mobile Legends, Pokemon GO, atau permainan lain yang serupa.

  3. Untuk membuat akaun tuyul untuk pemandu teksi motosikal dalam talian supaya pemandu boleh bergerak ke mana sahaja mereka mahu selalu mendapat banyak pesanan.

  Itulah cara menggunakan GPS Palsu tanpa root bersama dengan cadangan aplikasi GPS palsu. Kaedah ini boleh anda gunakan semasa anda ingin mengarut atau mengerjakan rakan anda.

  Tetapi ingat, jangan berlebihan atau menggunakannya lebih-lebih lagi untuk berbohong kepada pasangan. Kemudian, jika mendapat tahu, ia akan menjadi lebih teruk lagi. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan