6 Permainan Muzik Terbaik di Android yang Anda Perlu Cuba!

Inilah Jaka, untuk memberitahu anda 6 permainan muzik terbaik di Android yang perlu anda cuba. Anda juga harus mengetahui permainan muzik yang boleh anda mainkan pada peranti mudah alih

Permainan muzik atau permainan irama adalah genre permainan kasual yang menjadikan muzik sebagai bahagian permainan. Cara bermain permainan irama mudah dipelajari, tetapi agak sukar untuk dikuasai oleh kebanyakan orang. Anda memerlukan ketangkasan dan ketepatan dalam menguasai jenis permainan ini.

Itulah yang mungkin menjadikan permainan irama ini tidak begitu popular seperti jenis permainan lain. Kebanyakan orang lebih suka aksi, pengembaraan, RPG, strategi, sukan, perlumbaan, dan lain-lain. Untuk permainan genre irama ini biasanya dimainkan oleh orang-orang yang gemar menggoda ketepatan dan kepantasan jari.

Nah, bagi anda yang gemar bermain permainan irama di PC, anda juga harus mengetahui permainan muzik yang boleh anda mainkan di peranti mudah alih. Inilah Jaka, untuk memberitahu anda 6 permainan muzik terbaik di Android yang perlu anda cuba.

BACA JUGA
  • 7 Permainan Android Luar Talian Terbaik 2017
  • 20 Permainan Android FPS Terbaik secara percuma Julai 2017

6 Permainan Muzik Terbaik di Android

1. Cytus

Cytus menjadi permainan irama terbaik yang sering dimainkan oleh pengguna permainan mudah alih. Permainan ini dibuat oleh Rayark , pemaju Taiwan, boleh dikatakan terbaik kerana permainan yang menarik dan sebilangan besar lagu.

Dengan kira-kira 200 lagu dan 400 variasi permainan, ditambah berbagai jenis genre muzik yang dipersembahkan, dapat menambah kesan menyenangkan dalam bermain game ini.

Rayark Inc. Music Games Inc. MUAT TURUN

2. Deemo

Berasal dari pembangun yang sama, Rayark , Deemo menyajikan permainan irama yang hampir serupa dengan Cytus. Terdapat 40 lagu percuma untuk dimainkan dengan lebih daripada 110 lagu disediakan. Dan kisah dalam permainan ini disajikan dengan gaya novel visual yang menambahkan kesan menarik ketika bermain permainan ini.

Rayark Inc. Music Games Inc. MUAT TURUN

3. Voez

Rayark tidak berhenti membuat permainan irama. Kali ini giliran Voez tampil sedikit berbeza. Dilengkapi dengan pelbagai pilihan lagu dan permainan yang pastinya sangat menarik untuk dimainkan.

Permainan dari Voez boleh dikatakan menarik kerana disajikan dengan visualisasi yang sangat baik dan dengan gaya penunjuk lorong yang bergerak jauh lebih mencabar.

Permainan Arked Rayark Inc. DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

4. Lanota

Permainan yang dibuat oleh Noxy Games , Lanota , adalah permainan irama yang sangat berbeza dan menarik untuk anda mainkan. Permainan ini sedikit berbeza kerana terdapat elemen perjalanan yang dimasukkan dalam menentukan jenis muzik yang akan dimainkan. Dan ceritanya disajikan dengan gaya novel visual yang menarik.

5. Arcaea

Permainan yang agak baru dikeluarkan pada bulan Mac 2017 . Lowiro menjadi pembangun yang mempersembahkan permainan irama baru dengan permainan unik dan pelbagai pilihan lagu.

Cara bermain dalam permainan ini adalah dengan menggabungkan butang ketuk di bahagian bawah dan butang slaid untuk bahagian atas.

6. Jubin Piano 2

Piano Tiles 2 / Don't Tap the White Tile menjadi permainan ringan dengan genre irama yang boleh anda mainkan pada peranti mudah alih anda. Permainan yang dibuat oleh pembangun Clean Master ini cukup menarik untuk dimainkan. Hanya dengan menekan setiap butang hitam yang bergerak ke bawah dan mungkin tidak menekan butang putih. Muzik yang dipersembahkan dalam permainan ini adalah instrumen piano yang sangat bagus untuk didengarkan.

Games Arcade Clean Master Games DOWNLOAD

Itulah 6 permainan irama atau permainan muzik terbaik yang boleh dimainkan pada peranti mudah alih anda! Mampu mengisi masa lapang, dan tentunya anda tidak akan bosan deh kerana bermain permainan irama ini. Adakah anda pernah mencuba salah satu daripadanya? Sila kongsi pengalaman anda sekiranya anda pernah mencubanya. Selamat bermain!

Artikel Berkaitan