7 Filem Terbaik Mengenai Kelewatan Remaja, Tidak Perlu Ditiru!

Kenakalan pada remaja sememangnya menjadi topik yang menyeronokkan untuk dibincangkan. Berikut adalah beberapa filem yang membincangkan masalah kenakalan remaja

Ramai yang mengatakan bahawa masa remaja adalah zaman yang paling menggembirakan. Hidup terasa sangat santai tanpa tanggungan berat.

Walaupun begitu, remaja adalah tahap paling rentan dalam perkembangan manusia. Pergaulan yang salah akan menjadikan masa depan remaja suram.

Terutama dengan perkembangan teknologi yang pesat. Terdapat remaja yang menggunakan teknologi untuk berkelakuan buruk, seperti membuli atau menggodam orang lain.

 • Mudah A (2010)
 • Jiran (2014)
 • Diterima (2006)
 • Superbad (2007)
 • Perawan (2004)
 • Perseorangan (2006)
 • 7 Filem Terbaik Mengenai Kelewatan Remaja

  Kenakalan remaja menjadi banyak topik yang dibincangkan dalam sastera dan filem, geng. Baiklah, dalam artikel ini, Jaka akan membincangkan beberapa filem mengenai kenakalan remaja.

  Filem-filem ini mempunyai cerita yang menghiburkan dan lucu, tetapi ada banyak adegan yang tidak patut ditonton oleh kanak-kanak.

  Sekiranya anda ingin tahu dan cukup dewasa untuk menonton filem-filem ini, teruskan, mari kita lihat ulasan Jaka berikut!

  1. pai Amerika (1999)

  Kanak-kanak 90-an pasti sangat biasa dengan filem yang satu ini. American Pie membincangkan masalah kenakalan remaja dan eksplorasi seksual.

  Menceritakan kisah 5 orang senior di sebuah sekolah menengah geeky. Mereka berlima berusaha melepaskan keperawanan mereka sebelum menamatkan sekolah menengah.

  Masalahnya, sifat mereka yang tidak bersalah menjadikan semuanya lucu. Filem ini mempunyai begitu banyak adegan tidak senonoh yang tidak boleh ditonton oleh kanak-kanak.

  2. Mudah A (2010)

  Easy A adalah filem komedi yang dibintangi oleh Emma Stone . Filem ini memperoleh AS $ 75 juta walaupun anggarannya hanya AS $ 8 juta.

  Menceritakan kisah seorang remaja bernama Olive yang tidak pernah berpacaran sama sekali. Namun, dia terpaksa berbohong kepada rakannya bahawa dia melakukan hubungan seks dengan seorang pelajar.

  Pembohongan ini tersebar di seluruh sekolah dan membawa masalah baru. Zaitun dikhabarkan sebagai wanita murah yang ingin tidur dengan sesiapa sahaja. Aduh!

  3. Jiran (2014)

  Sekarang, jika filem berjudul Neighbours menceritakan kenakalan anak kolej, geng. Filem ini dibintangi oleh Zac Efron , Rose Byrne , dan Seth Rogen .

  Pasangan muda dan bayi mereka yang tinggal di kawasan perumahan yang tenang tiba-tiba berubah kerana sekumpulan anak-anak kuliah menyewa rumah di sebelah dan sering berpesta setiap malam.

  Mereka juga berusaha memperingati remaja ini. Namun, jiran mereka tidak mahu mendengar. Akhirnya, berlaku "perang" di antara mereka, geng.

  4. Diterima (2006)

  Di nombor 4, terdapat komedi tingkah laku remaja kegemaran Jaka yang berjudul Diterima . Filem ini dibintangi oleh Justin Long dan Blake Lively .

  Mengisahkan seorang lulusan sekolah menengah yang tidak diterima di mana-mana kampus. Agar tidak mengecewakan ibu bapanya, dia dan rakan-rakannya mewujudkan kampus rekaan.

  Namun, masalahnya timbul apabila anak-anak lain yang tidak diterima masuk kuliah mendaftar untuk menjadi pelajar di kampus rekaan.

  5. Superbad (2007)

  Superbad adalah filem komedi remaja yang dikeluarkan pada tahun 2007. Filem ini dibintangi oleh Michael Cera dan Jonah Hill .

  Filem ini mengisahkan sepasang pelajar sekolah menengah geeky yang tidak popular. Sebelum menamatkan pengajian, mereka bertekad untuk turut serta berpesta dengan rakan-rakan mereka agar dianggap bergaul.

  Skrip filem ini ditulis oleh Seth Rogen dan Evan Goldberg berdasarkan pengalaman mereka sendiri semasa kelas 3 sekolah menengah di Kanada.

  6. Perawan (2004)

  Sekiranya Jaka sudah membincangkan filem Hollywood, sekarang adalah masa untuk filem Indonesia, geng. Virgin adalah filem terlaris pada tahun 2004 dan mendapat 8 pencalonan pada acara FFI 2005.

  Ia mengisahkan 3 gadis remaja yang bosan dengan kehidupan mereka dan memutuskan untuk terjun ke kehidupan malam.

  Mereka yang nyawa berantakan kemudian menyesali keputusannya. Sebenarnya, persahabatan antara mereka bertiga hampir runtuh.

  7. Perseorangan (2006)

  Berbeza dengan Virgin yang menceritakan dari sudut pandangan gadis remaja, Singles sebenarnya menceritakan kisah kenakalan 4 remaja lelaki.

  Berdasarkan novel laris karya Adhitya Mulya , filem ini memfokuskan kisah Agus, Doni, Bimo dan Olip yang mencari erti cinta.

  Kehidupan mereka tidak jauh dari kenakalan remaja. Bermula dari dadah, hingga seks bebas. Walaupun begitu, filem ini mempunyai mesej moral yang cukup baik, anda tahu.

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 7 filem dengan tema kenakalan remaja. Tujuh filem itu mempunyai kisah yang cukup bagus walaupun terdapat banyak perkara yang tidak boleh anda salin.

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan jejak komen di ruangan yang telah disediakan, geng.

  Baca juga artikel mengenai Filem atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan