5 Hard Drive Boleh Membantu Anda Membuat Pelayan Sendiri di Rumah

Nah, beberapa pilihan cakera keras di bawah ini sangat sesuai untuk anda yang ingin menyimpan fail penting. Lihat ulasan ringkas di bawah!

Hari ini, ada banyak momen yang ingin kita tangkap . Baik dalam bentuk foto, video, dan tulisan . Selain menyimpannya di telefon pintar dan buku harian, kami juga perlu menyimpannya di PC sebagai sandaran. Namun, apakan daya, kapasiti penyimpanan PC yang terhad menjadikan kita memerlukan peranti storan lain, iaitu cakera keras .

Ruang simpanan cakera keras atau cakera keras boleh dikatakan cukup besar ya. Walaupun besar, tetapi sama, ruang penyimpanan masih bergantung pada kapasiti cakera keras. Nah, beberapa pilihan cakera keras di bawah ini sangat sesuai untuk anda yang ingin menyimpan fail penting. Lihat ulasan ringkas di bawah!

BACA JUGA
  • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
  • 15 Kaedah Berkesan untuk Mengatasi Android Mobile Back Slow
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

5 Hard Drive Boleh Membantu Anda Membuat Pelayan Sendiri di Rumah

1. Merah Digital Barat

Hard disk ini dibuat khusus untuk NAS dan peminat permainan . Syarikat Western Digital mengatakan bahawa cakera kerasnya mempunyai kemampuan redia tinggi sehingga kadar kesalahan pemacu keras ini sangat kecil, iaitu hanya 1.9 peratus . Pemacu dari Western Digital ini sangat sesuai untuk pelayan rumah besar di kediaman anda.

2. Toshiba MD04ABA400V

Nama Toshiba tidak asing lagi dalam bidang perkembangan teknologi. Namun, Toshiba, termasuk syarikat yang jarang menghasilkan cakera keras. Tetapi jangan salah, produk cakera keras yang berjaya dikeluarkan oleh Toshiba dengan jenis MD04ABA400V sangat bagus. Menariknya, Toshiba MD04ABA400V mempunyai sensor putaran suara yang unik untuk cakera keras ini.

3. HGST HUH728080ALE600

Memerlukan cakera keras yang pantas? HGST HUH728080ALE600 jadilah jawapannya! Pemacu keras ini mempunyai kelajuan 7200 rpm . Kadar ketidaktepatan pemacu ini hanya 0.2 peratus setahun yang menjadikannya * lebih baik ** daripada cakera keras Western Digital.

Apa kelebihan HGST HUH728080ALE600? Membaca data dengan pantas, gegelung juga tidak mengapa. Oleh itu, jangan terkejut jika cakera keras ini sangat diminati dan sesuai untuk pelayan rumah.

4. Seagate ST8000DM002

Seagate adalah syarikat pemacu keras yang tidak boleh ketinggalan dalam senarai. Pemacu keras ini mempunyai kelajuan 7200 Rpm yang dilengkapi dengan SATA 6GB / s dan SAS 12GB / s . Berdasarkan kajian, cakera keras Seagate jenis ini mengalami kegagalan 1.2 peratus . Maksudnya cukup bagus untuk cakera keras di rumah.

5. Digital Digital Barat

Sebelum ini kita sudah membincangkan mengenai Western Digital Red , sekarang giliran Western Digital Black . Seperti yang dijelaskan di atas, Western Digital Red direka untuk NAS . Berbeza dengan Western Digital Black yang direka untuk keperluan yang lebih tinggi!

Ya, prestasi cakera keras ini boleh dikatakan lebih baik daripada jenis Merah. Selain dipercaya, ia juga dapat digabungkan dengan aplikasi lain . seperti penyuntingan video, permainan, dan penggunaan umum yang lain. Sekiranya anda jenis orang biasa , ini bermakna anda tidak selalu menyimpan banyak data, cakera keras ini sangat disyorkan untuk anda!

Itulah beberapa jenis cakera keras yang boleh anda gunakan untuk membina pelayan di rumah . Persoalan yang sering timbul, cakera keras mana yang terbaik? Secara umum, semua cakera keras yang dirancang berkualiti, juga mempunyai fungsi yang sama. Namun, kembali lagi kepada pengguna. Sesuaikan dengan keperluan untuk mendapatkan cakera keras terbaik!

Artikel Berkaitan