10+ Permainan Simulator 2018 Terbaik yang Disyorkan

Keliru bermain permainan simulasi tetapi tidak ada yang menarik? Di sini, cuba mainkan cadangan permainan simulator 2018 terbaik dari Jaka, penjamin yang menyeronokkan!

Adakah anda suka permainan simulator ?

Simulator pada dasarnya mempunyai makna meniru aktiviti yang ada di dunia nyata. Dengan melakukan simulator, anda dapat merasakan bagaimana melakukan aktiviti tertentu secara maya atau sekadar percubaan.

Nah, permainan simulator itu sendiri berdasarkan aktiviti dunia nyata yang dijadikan permainan maya.

Anda berminat?

Sekiranya anda berminat, Jaka mempunyai cadangan mengenai permainan simulator terbaik yang boleh anda mainkan, lelaki yang menarik.

Ingin tahu permainan apa itu? Mari rujuk permainan simulator artikel terbaik di bawah.

 • Permainan simulator di PC
 • 10+ Cadangan Permainan Simulator Terbaik 2018

  Jaka akan membahagikan permainan simulator terbaik 2018 menjadi 2, untuk Android dan PC. Bagi anda yang ingin bermain permainan simulator di Android, anda boleh memuat turunnya secara percuma. Berikut adalah senarai permainan simulator.

  Permainan simulator di Android

  Pemuat turun & Internet Aplikasi Google Inc. MUAT TURUN

  1.Girl Group Inc.: Idola Cinta

  Permainan simulator pertama dari android Jaka bermula dari Girl Group Inc: Love Idol . Anda akan menjadi CEO syarikat idola yang hampir muflis. Tugas anda adalah untuk menjadikan syarikat idola ini berjaya lagi.

  Permainan ini sesuai untuk anda yang suka benda comel dan anime gadis Jepun. Girl Group Inc: Anda boleh memuat turun Love Idol di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.1 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail 87MB

  2. SimCity BuildIt

  Kedua, dari dunia SimCity BuildIt dengan tema simulator bangunan bandar. Seperti seorang gabenor, anda diminta menjadikan bandar anda secantik dan interaktif mungkin. Anda juga boleh membeli dan menjual produk untuk mendapatkan wang.

  Permainan ini sesuai untuk anda yang gemar membina bandar anda sendiri. SimCity BuildIt boleh dimuat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.0 dan ke atas
  Penarafan 7+
  Saiz fail 100MB

  Sekiranya anda menyukai permainan simulator pembinaan bandar seperti SimCity BuildIt, anda boleh membaca lebih banyak cadangan permainan untuk membina bandar lain.

  3. Junkyard Tycoon - Permainan Simulasi Perniagaan Kereta

  Lebih jauh lagi, Junkyard Tycoon mengajak anda mengurus perniagaan kenderaan terpakai. Anda boleh menjual peralatan automotif terpakai untuk mendapatkan wang dan membeli kenderaan lain.

  Kenderaan yang anda beli juga boleh dipisahkan dan dijual bahagiannya untuk mendapat keuntungan. Junkyard Tycoon sesuai untuk anda yang gemarkan automotif, anda boleh memuat turun permainan ini di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 5.0 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail berbeza-beza

  4. City Mania: Permainan Membina Bandar

  City Mania mempunyai konsep simulator pembangunan bandar dengan tema kebudak-budakan. Anda akan menjadi pemimpin bandar untuk membangun dan berjaya ekonomi bandar. Watak dalam permainan ini adalah interaktif dan lucu, sesuai untuk anak-anak anda atau adik lelaki anda.

  City Mania: Town Building Game yang boleh anda muat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail 59MB

  5. Diari Memasak: Bukit Sedap

  Nah, permainan ini adalah permainan simulator restoran. Anda akan menguruskan restoran dan membuat makanan untuk pelanggan di bandar Tasty Hills. Anda boleh menghiasi restoran, menambah pelbagai menu makanan, memperindah watak anda, dan banyak lagi.

  Diary Memasak: Tasty Hills sesuai untuk anda yang gemar bermain masakan. Permainan ini boleh anda muat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.4 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail 82MB

  6. Beroperasi Sekarang: Hospital

  Beroperasi Sekarang: Hospital adalah permainan simulator hospital untuk lelaki. Anda akan menjadi pakar bedah dan juga ditugaskan untuk menyembuhkan pesakit yang sakit. Bukan hanya pembedahan, anda juga boleh menghias dan meningkatkan perkhidmatan hospital anda.

  Beroperasi Sekarang: Hospital sesuai untuk anda yang mempunyai aspirasi sebagai doktor atau mencintai dunia perubatan. Permainan ini boleh anda muat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.4 dan ke atas
  Penarafan 12+
  Saiz fail 55MB

  7. Reka Bentuk Rumah

  Seperti yang dicadangkan oleh tajuknya, Design Home adalah simulator reka bentuk seni bina dalaman dan luaran. Anda boleh merancang bentuk rumah dan perabot anda sendiri dan dapat memesan barang-barang asli untuk anda membuat perabot di rumah anda.

  Reka Bentuk Rumah sesuai untuk anda yang hanya ingin membina rumah atau yang mempelajari reka bentuk dalaman dan luaran. Anda boleh memuat turun simulator ini di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.2 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail 69MB

  8. Pertembungan Memancing: Permainan Menangkap Ikan. Bass Hunting 3D

  Fishing Clash adalah permainan simulator memancing dengan lelaki grafik yang realistik. Anda akan bermain permainan ini dengan sudut pandang FPS, seolah-olah anda benar-benar memancing.

  Anda boleh bermain permainan ini dalam talian dengan melakukan PvP dengan rakan anda. Fishing Clash sesuai untuk anda yang gemar memancing, permainan ini boleh anda muat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.1 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail 75MB

  9. Dunia Jurassic: Permainan

  Jurassic World: The Game adalah permainan simulator adaptasi dari filem Jurassic World. Anda akan menjaga Isla Nublar yang merupakan rumah bagi makhluk purba, dinosaurus. Dalam permainan ini anda dapat membiakkan lebih dari 150 jenis dinosaur.

  Selain membiakkan dinosaur, kios anda juga dapat melawan rakan anda melalui PvP. Asik! Permainan ini boleh anda muat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.3 dan ke atas
  Penarafan 7+
  Saiz fail 21MB

  10. Simulator Lori 2018: Eropah

  Truck Simulator 2018: Eropah adalah permainan simulator memandu trak. Anda akan menjadi pemandu trak dan menyelesaikan misi untuk mendapatkan wang permainan. Anda boleh menggunakan wang ini untuk menaik taraf trak atau membeli trak baru.

  Truck Simulator 2018: Eropah sesuai untuk anda yang suka automotif atau ingin mencuba trak maya. Permainan ini boleh anda muat turun di Play Store secara percuma.

  PerincianMaklumat
  Android minimum 4.1 dan ke atas
  Penarafan 3+
  Saiz fail 32MB

  Permainan simulator di PC

  Pemuat turun & Pemalam Aplikasi Valve Corporation DOWNLOAD

  1. Evolusi Dunia Jurassic

  Permainan simulator terbaik pertama di PC ialah Jurassic World Evolution . Selain permainan simulator di telefon bimbit, anda juga boleh memainkan permainan simulator dinosaur ini di PC. Anda akan membina Dunia Jurassic di pulau Muertes.

  Anda juga dapat membiakkan dinosaur dan membuat evolusi untuk mendapatkan spesies baru. Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 (SP1 +) / 8.1 / 10 64bit
  Pemproses Intel i5-2300 / AMD FX-4300
  Ingatan RAM 8GB
  Grafik NVIDIA GeForce GTX 1050 (GPU lawas: GeForce GTX 660) / AMD Radeon 7850 (2GB)
  Penyimpanan 8 GB

  2. Tropico 6

  Tropico 6 adalah permainan simulator untuk membina bandar Tropico dan sekitarnya. Anda boleh melakukan apa sahaja untuk bandar anda, warganegara dan pemimpin di dalamnya, anda memutuskan.

  Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 64-bit
  Pemproses AMD atau Intel, 3 GHz (AMD A10 7850K, Intel i3-2000)
  Grafik GPU khusus AMD / NVIDIA, VRAM khusus 2GB (Radeon HD 7870, Geforce GTX 750)

  3. Empayar jalan raya

  Railway Empire adalah permainan simulator bertema kereta. Anda boleh menentukan garis kereta api anda dan membeli kereta api dengan model yang berbeza dan mengubahnya. Walau bagaimanapun, anda memerlukan wang untuk membina trek dan membeli kereta api baru.

  Ingin merasakan keseronokan bermain simulator kereta api ini? Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 SP1 atau Windows 8.1 atau Windows 10 (versi 64bit)
  Pemproses Intel Core i5 750 @ 2.6 GHz atau AMD Phenom II X4 @ 3.2 GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik nVidia GeForce GTX460 atau AMD Radeon HD5870 (1024MB VRAM dengan Shader Model 5.0)
  Penyimpanan 7 GB

  4. Program Ruang Kerbau

  Berlainan dengan permainan simulator lain, permainan ini akan mengundang anda untuk membina kehidupan di antara galaksi. Anda boleh membina roket dan mencari planet lain untuk anda tinggal.

  Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 SP1 64-bit
  Pemproses Core 2 Duo
  Ingatan RAM 3 GB
  Grafik DX10 (SM 4.0) berkemampuan, VRAM 512MB
  Penyimpanan 4GB

  5. Hospital Dua Titik

  Two Point Hospital adalah permainan simulator hospital. Anda akan membina dan mengembangkan hospital anda, sehingga semakin banyak pesakit mempercayakan hospital anda.

  Kembangkan teknologi hospital dan kesihatan anda untuk menjadi hospital terbaik untuk dua orang Hospital Dua Titik. Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 64-bit
  Pemproses Intel Core i3 6100 atau AMD FX-4350
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik NVIDIA Geforce GT 1030, 2GB (Legacy: NVIDIA GeForce GTX 460), AMD RX550, 2GB (Legacy: AMD Radeon HD 6850), Bersepadu: Intel HD Graphics 630
  Penyimpanan 5 GB

  6. Planet Coaster

  Planet Coaster adalah simulator untuk membina taman permainan mengikut fantasi anda. Banyak bentuk permainan yang boleh anda tambahkan untuk mengundang tetamu datang. Setiap permainan boleh anda buat mengikut keinginan anda.

  Mari buat taman permainan kegemaran anda dan pamerkan kepada rakan anda. Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 (SP1 +) / 8.1 / 10 64bit
  Pemproses Intel i5-2300 / AMD FX-4300
  Ingatan RAM 8GB
  Grafik nVidia GTX 560 (2GB) / AMD Radeon 7850 (2GB)
  Penyimpanan 8 GB

  7. Pengurus Ladang 2018 (Pemasangan Wajib)

  Pernah terfikir untuk memiliki ladang sendiri? semuanya boleh menjadi kenyataan dalam Farm Manager 2018 . Anda boleh membuat ladang sendiri dan menghasilkan buah pada waktu menuai, kemudian menjualnya dan mendapat banyak keuntungan.

  Mari bertani! Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7/8/10 (versi 64-bit)
  Pemproses Intel i5-2400, AMD FX-8320
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik GTX 560 2GB, AMD Radeon 7850 2GB
  Penyimpanan 6 GB

  8. Pertanian Murni 2018 (Grafik Baik)

  Pure Farming 2018 adalah permainan pertanian yang realistik. Anda boleh membeli pelbagai jenis benih tanaman dan menghasilkan buah untuk penjualan dan keuntungan kemudian.

  Anda boleh merasa bertani menggunakan mesin moden dan pelbagai teknik penanaman. Penasaran dengan keseronokan bertani di Pure Farming 2018? Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 10.8,7 (64 bit)
  Pemproses Intel Core I5 ​​2.3 GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik Geforce GTX 560 2 GB
  Penyimpanan 5 GB

  9. Frostpunk

  Nah, permainan yang satu ini mempunyai tema unik iaitu steampunk. Anda boleh membina bandar anda dengan bentuk retro khas permainan ini War of Mine. Anda ditugaskan untuk membina bandar terakhir di dunia dan kesejahteraan warganya.

  Anda juga boleh menjelajahi dunia yang penuh dengan ais ini untuk mendapatkan barang dan fakta menarik mengenai dunia Frostpunk . Anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7/8/10 64-bit
  Pemproses Pemproses Dual Core 3.2 GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik GeForce GTX 660, Radeon R7 370 atau setaraf dengan 2 GB RAM video
  Penyimpanan 8 GB

  10. Kapal Gelang Tangan

  Abandon Ship adalah permainan simulator kapal pesiar pada zaman lanun. Anda akan menjadi kapten kapal dan memimpin anak kapal anda untuk menjadi kapal pelayaran terbaik di laut.

  Anda juga akan bertemu kapal pelayaran lain dan bertempur dengan mereka untuk mendapatkan barang. Ingin menjadi kapten kapal pesiaran? Ayo main Abandon Ship, anda boleh memuat turun permainan ini di Steam dan berikut adalah spesifikasi yang anda perlukan untuk memainkan permainan ini:

  PerincianSpesifikasi
  OS Windows 7 64-Bit
  Pemproses Pemproses 2.4GHz
  Ingatan RAM 4 GB
  Grafik Kad Grafik NVIDIA GeForce 460 atau setaraf
  Penyimpanan 5 GB

  Sekarang itulah permainan simulator terbaik yang boleh anda mainkan pada tahun 2018. ada yang permainan baru dan yang lain mempunyai kemas kini baru yang lebih menarik untuk anda mainkan sekarang. Permainan mana yang menjadi kegemaran anda? Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, okey?

  Jangan lupa suka dan kongsi, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai permainan simulator atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan