Cara Membuat Android Anda Canggih seperti Galaxy Note 7

Salah satu ciri paling keren pada telefon pintar unggulan terbaru Samsung adalah Sentiasa Tampilan, yang membolehkan beberapa skrin tetap hidup. Untuk memaparkan waktu masuk dan pemberitahuan. Berminat untuk mencuba? Inilah Cara Memasang Sentiasa Hidup

Samsung baru sahaja melancarkan phablet unggulan terbaru mereka, Galaxy Note 7 . Ciri unggul baru Galaxy Note 7 adalah ciri keselamatan pengimbas iris dan merupakan telefon pintar Samsung pertama dengan USB jenis-C . Seperti perdana Samsung yang lebih baru, Galaxy Note 7 juga mempunyai ciri inovatif yang disebut Always on Display .

Ciri ini sangat berguna kerana beberapa skrin akan sentiasa menyala. Jadi, anda tidak perlu lagi menghidupkan skrin sepenuhnya untuk memeriksa pemberitahuan. Sudah tentu, anda tidak akan terlepas lagi pemberitahuan penting yang masuk. Melaporkan dari Wonderhowto, Jaka mempunyai aplikasi yang memiliki kemampuan serupa dengan Always on Display. Berminat mencuba, inilah caranya.

BACA JUGA
  • 3 Produk Samsung Hebat Selain Samsung Galaxy S7. Perlu ada!
  • 7 Sebab Mengapa Anda HARUS MEMBELI Samsung Galaxy S7
  • Ini adalah 9 Fakta Tersembunyi di Sebalik Reka Bentuk Galaxy S7

Cara Memasang Sentiasa di Paparan pada Android Bukan Samsung

1. Pasang Sentiasa di AMOLED

Aplikasi yang dimaksudkan oleh Jaka adalah Sentiasa AMOLED , yang benar-benar menawarkan ciri Sentiasa di Paparan untuk telefon pintar Android anda. Sebagai catatan, aplikasi ini akan sangat optimum jika digunakan pada telefon pintar dengan skrin OLED . Di mana setiap piksel layar memancarkan cahaya sendiri, sehingga tidak akan menghabiskan bateri telefon pintar.

Sementara itu, jika anda menggunakan skrin LCD smarpthone atau selain AMOLED. Sebenarnya, semua lampu latar kekal sepanjang masa ketika memaparkan kandungan apa pun. Oleh itu, aplikasi Always on AMOLED akan menghabiskan bateri telefon pintar LCD.

2. Permohonan Kebenaran

Selepas anda memasangnya dan membukanya, anda mesti mengaktifkan sepasang kebenaran tambahan. Cukup tekan butang Izinkan Sekarang dan aktifkan tetapan yang diperlukan. Ulangi proses yang sama untuk kebenaran kedua.

3. Melaraskan Tetapan

Setelah permintaan kebenaran anda diberikan, aplikasi Always on AMOLED siap untuk tindakan. Sudah tentu, anda boleh menyesuaikan beberapa pilihan. Untuk memastikan ciri ini dan tidak akan ditutup dari memori, anda mesti mengaktifkan dua tetapan umum, iaitu mengaktifkan perkhidmatan dan mengaktifkannya agar aplikasi tetap berjalan di latar belakang .

Seterusnya, anda mesti mengaktifkan pilihan Pindahkan widget secara automatik untuk mengelakkan skrin panas. Pastikan anda mengaktifkan pilihan Pemberitahuan sehingga semua pemberitahuan yang masuk akan muncul. Jadi, anda tidak perlu lagi takut kehilangan mesej penting.

4. Ciri-ciri Paparan Alway On Yang Dapat Anda Nikmati

Sudah tentu, anda dapat menyesuaikan kecerahan jam dan banyak pilihan penyesuaian. Setelah skrin dimatikan, ciri Sentiasa di Paparan akan muncul beberapa saat kemudian dengan antara muka jet hitam yang sangat mesra dengan jenis skrin AMOLED.

Menariknya, anda boleh membuka skrin dengan sensor cap jari seperti biasa. Jadi, jangan mengorbankan ciri penting pada telefon pintar anda. Nah, itu cukup penjelasan dari Jaka, bukan? Selamat mencuba.

Artikel Berkaitan