Cara membuat foto melayang di udara tanpa bantuan Photoshop

Ingin membuat gambar atau foto levitasi yang melayang di udara? Inilah cara membuat gambar levitasi tanpa Photoshop.

Dalam dunia fotografi, kamera canggih tidak menjamin anda dapat menghasilkan foto yang menakjubkan. Kreativiti dan idea adalah dua elemen yang tidak dapat dipisahkan untuk menghasilkan foto yang unik, terutamanya jika anda ingin membuat cara membuat foto terapung atau bahasa yang menarik dari Photo Levitation.

Bagi anda yang merasa berminat dengan fotografi , jangan berhenti untuk menjadi kreatif. Jangan katakan anda tidak mempunyai kamera yang bagus, anda boleh menggunakan kamera telefon pintar Android anda untuk mengasah kemahiran fotografi anda. Contoh konsep fotografi yang menarik untuk mengasah kemahiran adalah gambar levitasi atau foto yang melayang di udara.

BACA JUGA
  • Istimewa! Inilah Cara Membuat Foto Berkembar pada Telefon Pintar Android
  • 35 Aplikasi Penyuntingan Foto 2016 Terkini
  • 15+ Petua dan Trik untuk Fotografi Profesional Menggunakan Kamera Telefon Pintar

Cara Membuat Foto Imbasan tanpa Photoshop

Pasti anda sudah tahu bagaimana membuat gambar levitasi? Terutama cara menggunakan levitasi foto menggunakan kamera HP , yang menggunakan mod burst (Pemotretan Berterusan) atau menggunakan kelajuan rana tinggi, melebihi 1/500 adalah lebih baik. Kemudian anda melompat, letih bukan? Nah, kali ini Jaka ingin memberikan tutorial yang lebih mudah iaitu menggunakan aplikasi penyuntingan foto Android dan tidak memerlukan bantuan Photoshop.

Pasang Aplikasi Kamera Klon

Dalam tutorial ini tentang cara membuat levitasi foto di Android kali ini, Jaka menggunakan aplikasi Kamera Klon , yang dapat anda muat turun dan pasang secara gratis di Google Play Store. Dengan Clone Camera, selain dapat membuat foto berkembar, Anda juga dapat membuat foto melayang di udara.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Peta-pandangan

Cara Mengimbas Foto Menggunakan Kamera HP

Tidak ada bingkai khas yang ditentukan, jadi anda boleh membayangkan bebas bergantung pada latar belakang. Untuk mendapatkan hasil yang sempurna, Jaka sangat mengesyorkan agar anda menggunakan tripod, pendirian atau landasan lain agar telefon pintar anda stabil. Panduan langkah demi langkah berikut.

  • Buka Aplikasi Kamera Klon, klik Mula .
  • Ambil 2 foto, foto latar / latar dan foto yang sudah mempunyai objek, pastikan ia stabil tanpa pergerakan.
  • Pertama, gambar latar kosong terlebih dahulu.
  • Foto kedua diambil dengan objek, misalnya objek orang. Di sini anda bebas bergaya seperti seseorang yang sedang mengambang. Walau bagaimanapun, anda memerlukan bantuan meja, kerusi atau apa sahaja yang boleh menyokong badan anda. Jaga ekspresi anda sekerap mungkin.
  • Setelah selesai mengambil foto kedua kemudian klik Periksa, kemudian anda mengedit foto kedua. Kaedahnya sangat mudah, cukup tekan dan coret pada bahagian yang akan anda tampilkan, iaitu untuk menandakan orang itu, cuba bersikap kemas. Setelah selesai, klik Senarai Semak .

Simpan dan Kongsi

Tekan pratonton untuk melihat hasil akhir, tidak terbatas pada itu, Anda juga dapat memilih pelbagai penapis yang sejuk dan menyesuaikan diri dengan berbagai alat penyuntingan foto. Kemudian, anda menyimpan atau menyimpan gambar, anda juga boleh berkongsi terus ke Facebook, Instagram, dan E-mel. Berikut adalah keputusan akhir.

Bagaimana, sebenarnya tidak mudah untuk menaikkan foto di telefon bimbit Android atau membuat foto melayang tanpa Photoshop? Anda boleh menjadikan gambar lebih sejuk daripada yang ditunjukkan oleh Jaka. Tidak terbatas pada foto terapung , Anda juga dapat membuat foto kembar dan foto badan yang bermutilasi yang dicincang menggunakan Clone Camera . Sekiranya anda ingin berkongsi di Instagram dan memerlukan rujukan gaya, anda boleh menggunakan hashtag #clonecamera untuk melihat foto kegemaran anda di alam maya. Tidak mustahil, foto anda boleh menjadi inspirasi untuk orang lain.

Artikel Berkaitan