Cara Membuat Muzik Instagram di Instagram Stories 2020, 100% Berfungsi!

Adakah anda ingin membuat foto dengan lagu di Instagram Stories? Di sini, Jaka akan mengkaji cara membuat Muzik Instagram di Insta Story menggunakan ciri lalai dan aplikasi Storybeat.

Ciri Muzik Instagram sebenarnya sudah lama wujud, tepat bermula pada 28 Jun 2018, geng.

Tetapi sayangnya, mungkin anda akan mendapat pemberitahuan dalam bentuk "Muzik Instagram Tidak Tersedia di Wilayah Anda" dan masalah lain, jadi anda keliru tentang cara mengatasinya, bukan?

Oleh itu, dalam artikel ini Jaka akan mengulas bagaimana membuat Instagram Music di Instagram Stories anda . Khusus untuk pengguna Instagram Music di Indonesia.

Agar tidak ketinggalan dan anda lebih memahami, pertimbangkan ulasan berikut tentang Jaka, ya!

 • Cara membuat gambar mempunyai lagu di Instagram (Aplikasi StoryBeat)
 • Video: Jadi selebriti yang tidak masuk akal? Inilah Cara Menambah Pengikut Instagram Dengan Cepat & Percuma
 • Koleksi Cara Membuat Muzik Instagram Menggunakan Penapis dan Aplikasi StoryBeat

  Seperti yang anda ketahui, ciri Muzik Instagram tidak tersedia secara rasmi untuk pengguna di Indonesia. Sebenarnya anda boleh mengatasinya menggunakan aplikasi VPN, anda tahu.

  Tetapi jika anda bimbang tentang bahaya aplikasi VPN percuma, ada juga cara untuk membuat muzik Insta Story mirip dengan fitur Muzik Instagram yang dilengkapi dengan aplikasi yang disebut Storybeat.

  Lalu bagaimana anda melakukan kedua-duanya? Akan melengkapkan ulasan Jaka yang boleh anda baca di bawah, geng!

  1. Bagaimana Menambah Muzik ke Gambar di Insta Story (Instagram Music)

  Pertama, Jaka membincangkan menggunakan ciri rasmi Instagram Music . Sebelumnya anda mungkin bertanya, "Kenapa di Instagram saya tidak memiliki stiker Muzik Instagram?" .

  Memang benar tidak ada, kerana ciri itu sendiri hanya tersedia untuk wilayah Australia , New Zealand , Perancis , Jerman , Sweden , United Kingdom , dan Amerika Syarikat .

  Sumber gambar: animoto.com

  Jadi untuk wilayah di luar itu, termasuk Indonesia, tidak akan ada. Namun, anda masih boleh mengendalikan Muzik Instagram yang tidak tersedia dengan aplikasi VPN terbaik.

  Sekarang, mengenai cara menambahkan muzik ke gambar Cerita Instagram anda kali ini Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan aplikasi VPN Android yang disebut TunnelBear VPN . Lalu bagaimana caranya?

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi VPN TunnelBear Terkini

  • Pertama, Jaka sangat mengesyorkan agar anda memuat turun aplikasi VPN TunnelBear terkini, yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah.
  Aplikasi Rangkaian TunnelBear, Inc. MUAT TURUN

  Langkah 2 - Buka dan Log masuk VPN TunnelBear

  • Buka aplikasi TunnelBear VPN yang sudah terpasang dan anda hanya perlu log masuk menggunakan akaun yang anda buat.
  • Sekiranya anda tidak mempunyai akaun TunnelBear, anda boleh mendaftar dengan mudah. Cukup ketik pilihan Buat akaun .

  Langkah 3 - Sambungkan ke Rangkaian VPN

  • Kemudian di halaman utama TunnelBear, anda hanya perlu menyambungkan rangkaian VPN ke salah satu negara yang menyediakan ciri Muzik Instagram, misalnya Jaka menggunakan Amerika Syarikat .
  • Pilih pilihan Amerika Syarikat atau Amerika Syarikat di menu bawah atau sapu skrin sehingga anda menjumpainya. Untuk berhubung, yang perlu anda lakukan ialah ketik butang Ya .
  • Tunggu sehingga togol di bahagian atas berubah ke Connected dan logo VPN muncul di bar notifikasi.

  Langkah 4 - Buka Aplikasi Instagram

  • Tutup tetingkap TunnelBear dengan menekan butang Utama, kemudian buka aplikasi Instagram anda .
  • Di sini, anda hanya mengetuk ikon kamera di bahagian atas untuk mula membuat Cerita Instagram . Anda boleh membuat gambar atau video seperti biasa, geng.

  Langkah 5 - Tambahkan Pelekat Muzik Instagram

  • Seterusnya, anda hanya menambah pelekat Muzik Instagram dengan mengetuk ikon Pelekat di bahagian atas atau meleret ke atas pada skrin.
  • Anda hanya perlu mengetuk pilihan Muzik seperti gambar di bawah.

  Langkah 6 - Tambahkan Lagu di Muzik Instagram

  • Sejumlah pilihan lagu akan muncul yang boleh anda gunakan sebagai pelekat. Terdapat juga beberapa pilihan seperti Popular , Moods , dan Genre .
  • Anda juga boleh mencari muzik kegemaran anda dengan menggunakan bar carian di bahagian atas.
  • Untuk mendengar pratonton lagu, cukup ketuk ikon Putar di sebelah kanan, lalu ketuk ikon Album untuk mula menambahkan muzik.

  Langkah 7 - Tetapkan Tempoh Lagu

  • Kemudian anda juga dapat menyesuaikan bahagian lagu yang ingin anda gunakan dengan menggerakkan slaid di bahagian bawah.
  • Tetapkan juga durasi lagu yang anda mahukan dengan mengetuk ikon di sebelah kiri dan memilih durasinya. Setelah selesai, anda hanya ketik Selesai .

  Langkah 8 - Laraskan Kedudukan Pelekat dan Tambah Cerita

  • Akhirnya, anda boleh meletakkan pelekat Muzik Instagram yang anda mahu dan mengetuk pelekat untuk mengubah bentuk mengikut keinginan anda.
  • Sekiranya terasa betul, anda hanya ketik pilihan Kisah Anda untuk berkongsi secara terbuka atau Tutup Rakan kepada rakan terdekat anda sahaja.

  Langkah 9 - Cerita Muzik Instagram Selesai!

  • Selesai! Kini Stiker Instagram dengan pelekat Muzik Instagram anda telah ditambah, geng. Lebih kurang, hasilnya akan seperti ini. Sangat sejuk, bukan?

  Langkah 10 - Cara Mengatasi Muzik Instagram tidak tersedia di Wilayah Anda (Pilihan)

  • Untuk memastikan orang lain dapat menikmati Cerita Instagram anda, pastikan anda menggunakan rangkaian VPN yang tersambung ke negara yang mendukung fitur Muzik Instagram seperti di atas.
  • Ini untuk mengatasi pemberitahuan "Muzik Instagram Tidak Tersedia di Wilayah Anda" seperti yang ditunjukkan di bawah, geng.

  Langkah 11 - Mengatasi Gagal Memuatkan Pelekat Muzik Instagram (Pilihan)

  • Dengan mengakali, memang betul tidak semua orang boleh berjaya setelah menggunakan kaedah ini. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan.
  • Pertama, anda boleh mengubah zon waktu mengikut rangkaian VPN yang anda gunakan. Caranya, pergi ke menu Tetapan> Tetapan tambahan> Tarikh & masa> Pilih zon waktu .
  • Kedua, log keluar dari akaun Instagram anda sebelum menggunakan VPN. Cara untuk pergi ke Profil> ikon hamburger> Tetapan> Log keluar .
  • Ketiga, nyahpasang aplikasi Instagram dan pasang semula apabila anda bersambung ke rangkaian VPN.

  DISCLAIMER:


  Belum semua HP bisa menggunakan langkah-langkah di atas. Dalam pengujian, Jaka menggunakan Xiaomi Redmi 4X dan berhasil menggunakan metode ini. Sementara saat pengujian menggunakan Samsung Galaxy S10+, ternyata tidak berhasil dan berjalan semestinya.

  2. Cara membuat gambar mempunyai lagu di Instagram (StoryBeat Application)

  Kedua, anda juga dapat menggunakan aplikasi tambahan yang disebut Storybeat yang memiliki fungsi untuk menambahkan muzik ke gambar Instagram Stories, geng.

  Aplikasi ini juga boleh menjadi salah satu petua agar Cerita Instagram menjadi lebih kontemporari. Ingin tahu bagaimana menggunakannya? Pemeriksaan ~

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Detak Cerita Terkini

  • Muat turun aplikasi Storybeat terbaru - Lepaskan Kreativiti Anda yang boleh anda muat turun melalui pautan di bawah.
  Apps & Imaging iflix Sdn Bhd DOWNLOAD

  Langkah 2 - Buka Aplikasi Storybeat

  • Kemudian buka aplikasi Storybeat dan berikan kebenaran dengan mengetuk butang Benarkan . Di sebelah untuk mula menambahkan muzik, ketuk pilihan Tambahkan muzik ke foto atau video .

  Langkah 3 - Tambahkan Muzik ke Aplikasi Storybeat

  • Pilih foto atau video yang ingin anda tambahkan muzik dan ketuk Next . Untuk menambahkan muzik, anda cukup mengetuk ikon "+" seperti gambar di bawah.

  Langkah 4 - Cari dan Tambah Muzik

  • Kemudian pilih pilihan muzik Cari untuk mencari lagu dalam talian. Anda juga dapat memilih opsi Tambahkan lagu dari perpustakaan untuk menambahkan lagu di luar talian.
  • Sekiranya anda sudah mengetuk Tambah untuk menambahkan muzik kepadanya.

  Langkah 5 - Susun Muzik yang Anda Inginkan

  • Tetapkan bahagian muzik yang ingin anda tambahkan dan ketuk Simpan . Tunggu beberapa saat sehingga pratonton dipaparkan dan untuk menyimpan ketik ikon Muat turun seperti di bawah.

  Langkah 6 - Eksport Kisah Instagram dengan Muzik

  • Pilih pilihan Percuma dengan tanda air dan ketuk Teruskan untuk meneruskan proses. Setelah selesai, anda hanya ketuk Kongsi video untuk membagikannya di Instagram Stories.

  Langkah 7 - Kongsi rentak cerita ke Instagram Stories

  • Kemudian pilih pilihan Cerita untuk dikongsi ke akaun Instagram anda. Teruskan proses semasa anda membuat cerita seperti biasa. Ia mudah, bukan?

  Video: Jadi selebriti yang tidak masuk akal? Inilah Cara Menambah Pengikut Instagram Dengan Cepat & Percuma

  Itu sahaja perbincangan Jaka tentang cara menambahkan stik Muzik Instagram ke Cerita Instagram anda, dengan ciri rasmi dan aplikasi Storybeat sebagai alternatif.

  Selepas anda menghantar, pasti Jaka akan memberi jaminan bahawa banyak yang akan segera menghantar DM bagaimana menggunakannya, geng. Semoga berjaya dan semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Naufaludin Ismail .

  Artikel Berkaitan