10 Permainan Teka-teki Android Terbaik pada tahun 2020 | Jadikan Otak Anda Lebih Bijak!

Mencari permainan teka-teki terbaik untuk dimainkan pada masa lapang? Berikut adalah cadangan untuk permainan untuk telefon Android yang mesti anda cuba pada tahun 2019, geng.

Selain menonton filem, bermain permainan telah menjadi salah satu aktiviti kegemaran lain yang telah dipilih untuk hiburan.

Pelbagai genre permainan yang ada menambahkan lebih banyak pilihan kepada pengguna yang mungkin bosan dengan permainan itu.

Tetapi dari banyak genre permainan, permainan teka-teki adalah salah satu daripadanya yang abadi dan sangat disukai oleh pelbagai kumpulan umur dan jantina.

Sayangnya, tidak semua permainan teka-teki ini menawarkan permainan dan penampilan yang menarik untuk dimainkan, geng. Terutama yang boleh dimainkan pada telefon pintar.

Oleh itu, dalam artikel ini Jaka akan membincangkan beberapa cadangan permainan teka-teki Android terbaik yang patut anda muat turun dan mainkan buat masa ini.

 • Bandar Tiga
 • Lontong TTS
 • Satu lagi Permainan Teka-teki Android Terbaik ...
 • Cadangan Permainan Teka-teki Terbaik di Android Mudah Alih (Kemas kini 2019)

  Bukan hanya dapat memberikan hiburan kepada pemain, permainan teka-teki juga banyak dipilih kerana dapat mengasah otak para pemain.

  Atas sebab ini, jenis permainan ini selalu diminati oleh banyak pengguna. Nah, bagi anda yang mencari permainan teka-teki terbaik, di sini Jaka mempunyai beberapa cadangan.

  1. Potong Tali

  Menjadi salah satu permainan teka-teki Android terbaik, Cut the Rope tidak hanya dapat mengasah otak pemain, tetapi juga memberikan hiburan permainan yang menyenangkan dan menarik.

  Walaupun begitu popular di kalangan banyak orang, pembangunnya iaitu ZeptoLab untuk membuat siri web berdasarkan permainan satu ini yang dimuatnaiknya di saluran platform YouTube yang anda tahu, geng.

  Permainan ini sendiri memberikan misi kepada pemain untuk memasukkan lolipop ke dalam mulut watak katak bernama Om Nom dengan memotong sehelai tali yang dilekatkan pada gula-gula.

  Walaupun terdengar mudah pada pandangan pertama, kenyataannya adalah bahawa anda mungkin harus mengulanginya berkali-kali setiap peringkat sehingga anda boleh menang.

  PerincianPotong Tali PERCUMA
  Pemaju ZeptoLab
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 48MB
  Muat turunnya 100,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  ZeptoLab Trivia Games DOWNLOAD

  2. Bandar Tiga

  Dibangunkan oleh pembangun permainan Spry Fox LLC, permainan Triple Town sesuai untuk anda yang mencari permainan teka-teki terbaik dan menawarkan penampilan yang menarik.

  Dalam permainan ini anda akan ditugaskan untuk menanam pelbagai pokok dengan ukuran besar.

  Tetapi, untuk dapat menanamnya, anda akan diberi cabaran yang cukup sukar iaitu melawan beruang nakal yang selalu menjatuhkan pokok yang anda tanam.

  Walaupun kelihatan sederhana, tetapi pada hakikatnya anda masih memerlukan lebih banyak usaha untuk dapat memenangi permainan ini.

  PerincianBandar Tiga
  Pemaju Spry Fox LLC
  OS minimum Android 2.3.3 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 5,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan Teka-teki Spry Fox DOWNLOAD

  3. Lontong TTS

  Diilhamkan oleh rancangan TV, TTS Lontong mungkin sangat sesuai untuk anda yang sedang mencari permainan teka-teki lucu tetapi juga mengganggu pada masa yang sama.

  Kerana permainan yang dibuat oleh pengembang Gambir Game Studio akan memberikan jawapan yang cukup eksentrik dan tidak dijangka dari sebarang pertanyaan yang pada pandangan pertama kelihatan wajar dan biasa.

  Walaupun begitu, tetapi itulah yang menjadikan permainan ini sangat menarik dan lucu untuk dimainkan. Sehingga kini, permainan TTS Lontong sendiri telah dimuat turun oleh lebih daripada 5 juta pengguna di Google Play Store.

  PerincianLontong TTS
  Pemaju Studio Permainan Gambir
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 36MB
  Muat turunnya 5,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan Teka-teki Gambir Game Studio DOWNLOAD

  Satu lagi Permainan Teka-teki Android Terbaik ...

  4. Matematik | Permainan Matematik Teka-teki dan Teka-teki

  Perlukan penggoda otak yang lebih sukar dan tidak biasa? Mungkin permainan yang dinamakan Math Riddles ini yang anda cari, geng!

  Setelah dimuat turun oleh lebih dari 5 juta pengguna peranti mudah alih Android, permainan Math Riddles diklaim dapat meningkatkan IQ pemainnya melalui kombinasi teka-teki dan logik yang ditawarkan dalam permainannya.

  Seperti judulnya, permainan ini adalah permainan teka-teki matematik dalam bentuk angka dengan berbagai tahap kesukaran yang berbeza.

  Di samping itu, permainan Math Riddles ini juga memberikan petunjuk dan jawapan bagi anda yang sukar menyelesaikan tahap yang dikemukakan.

  PerincianMatematik
  Pemaju Permainan Hitam
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 20MB
  Muat turunnya 5,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  5. Smart TTS 2019 - Teka-teki Silang Kata Luar Talian

  Mencari permainan teka-teki silang kata yang paling menyeronokkan untuk dimainkan? Sekiranya demikian, permainan Smart TTS 2019 yang dibuat oleh pembangun MeluApp boleh menjadi salah satu pilihan yang tepat, geng.

  Bukan hanya permainan yang menarik, TTS Pintar juga menawarkan reka bentuk gambar sederhana dengan pelbagai pilihan warna menarik yang dapat anda ubah mengikut cita rasa.

  Menariknya, aplikasi permainan yang satu ini juga menawarkan fitur bantuan yang dapat anda gunakan ketika ada pertanyaan yang membuat anda bingung.

  Di samping itu, permainan ini juga menjanjikan masalah TTS yang akan terus diperbaharui sehingga anda tidak akan habis.

  PerincianSmart TTS 2019
  Pemaju MeluApp
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 2.6MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Teka-teki Permainan MeluApp DOWNLOAD

  6. Onet Deluxe

  Selalunya disebut sebagai permainan kegemaran ibu atau ibu, Onet Deluxe sebenarnya adalah permainan yang sangat menarik untuk dimainkan oleh pelbagai peringkat usia.

  Kerana, selain menawarkan permainan yang sangat mudah difahami dan dimainkan, permainan ini juga memiliki tampilan grafik yang cukup menarik dan berwarna-warni.

  Permainan ini dibuat oleh pengembang Paw-App Studio sendiri yang menyediakan tiga mod permainan untuk para pemain, iaitu mod santai, mod cabaran, dan mod pertahanan.

  Bukan hanya itu, terdapat juga empat pilihan tema gambar; haiwan, raksasa comel, buah-buahan, dan natal yang boleh anda pilih mengikut citarasa.

  PerincianOnet Deluxe
  Pemaju Paw-App Studio
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 6.8MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan Strategi Paw-App Studio DOWNLOAD

  7. Gulung Bola - Teka-teki Slaid

  Masih belum menemui permainan teka-teki terbaik yang menyeronokkan untuk dimainkan? Sekiranya ya, Roll the Ball ini boleh menjadi alternatif lain bagi anda yang sedang mencari permainan teka-teki logik Android, geng.

  Selain dapat menyediakan permainan hiburan, permainan Roll the Ball ini juga dapat digunakan untuk menguji IQ dan logik.

  Kerana, dalam permainan ini Anda harus mengumpulkan teka-teki yang berisi unsur kayu untuk membentuk pipa sebagai jalur bola.

  Menawarkan reka bentuk paparan yang cukup sederhana dan permainan santai, permainan ini mungkin sesuai untuk anda yang bosan dengan kebisingan dalam permainan PUBG battle royale atau seumpamanya.

  PerincianGulung Bola
  Pemaju BitMango
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 42MB
  Muat turunnya 100,000,000+
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan Teka-teki BitMango DOWNLOAD

  8. Teka Gambar

  Sudah dimuat turun oleh lebih daripada 10 juta pengguna, permainan Guess the Picture ini memerlukan pemain memikirkan perkataan atau ayat yang merupakan jawapan kepada gambar yang ditunjukkan.

  Bukan hanya dapat menajamkan otak, permainan ini juga memaksa pemain untuk membayangkan dengan baik untuk mencari kata-kata yang sesuai dengan gambar.

  Selain itu, reka bentuknya kelihatan cukup menarik dan berwarna-warni juga menjadikan permainan ini tidak bosan untuk dimainkan secara berterusan. Tetapi, ingat! Jangan ketagih dengan permainan, okey!

  PerincianTeka gambar
  Pemaju Teka gambar
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 13MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Teka-teki Permainan Teka Gambar DOWNLOAD

  9. Kes Jenayah

  Senang dengan permainan yang berbau detektif? Permainan berjudul Criminal Case ini mungkin sesuai untuk anda muat turun sekarang, geng!

  Dalam permainan ini, anda akan bekerja sebagai detektif yang akan membantu polis menyelesaikan kes pembunuhan.

  Setelah anda berjaya mendapatkan semua bukti, anda akan ditugaskan untuk menganalisis bukti tersebut dengan teka-teki mini dan banyak tugas menarik lainnya.

  Menawarkan permainan teka-teki dengan permainan yang menarik, jangan terkejut jika permainan Criminal Case telah diunduh oleh lebih dari 100 juta pengguna di gedung aplikasi Google Play Store.

  PerincianKes jenayah
  Pemaju Cukup sederhana
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000+
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan Simulasi Pretty Simple DOWNLOAD

  10. Ujian Tricky 2: Otak Genius?

  Cadangan untuk permainan teka-teki terbaik seterusnya yang akan dibincangkan Jaka di sini adalah Ujian Tricky 2: Otak Genius? dibuat oleh pemaju Orangenose Studio.

  Tricky Test 2 itu sendiri adalah permainan teka-teki dengan serangkaian permainan penggoda otak yang rumit dan penyelesaian yang tidak dijangka, sesuai dengan judul permainan.

  Bagi anda yang merasa pintar dan dapat melancarkan setiap peringkat dengan cepat, permainan ini menawarkan sekitar 100 soalan sukar untuk anda selesaikan, geng.

  Walaupun tidak termasuk sebagai penggoda otak luar talian android terbaik, tetapi permainan ini anda boleh muat turun secara percuma atau percuma.

  PerincianUjian Tricky 2
  Pemaju Studio Orangenose
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 48MB
  Muat turunnya 10,000,000+
  Penarafan 4.8 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Permainan Trivia Orangenose Studio DOWNLOAD

  Itulah beberapa permainan teka-teki terbaik sekarang bahawa anda boleh bermain di masa lapang atau ketika anda bosan, geng.

  Menariknya, permainan di atas tidak hanya berfungsi sebagai media hiburan tetapi juga berfungsi untuk menguji IQ pemain.

  Sekarang anda tahu permainan teka-teki yang ingin anda muat turun? Atau adakah anda mempunyai permainan teka-teki lain yang lebih menarik? Kongsi jawapannya di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Novan Surya Saputra .

  Artikel Berkaitan