Seperti JARVIS, Inilah Cara Membuat Android Sebutkan Nama Anda!

Pasti seronok bukan jika telefon pintar Android yang anda gunakan boleh menyapa nama anda? Kerana anda adalah telefon pintar yang anda gunakan, semakin banyak anda. Nah, inilah cara membuat Android anda menyapa nama anda.

Siapa di sini yang tidak kenal dengan Iron Man's JARVIS ? JARVIS bukan hanya AI yang akan memudahkan kerja, tetapi dia juga dapat memberi salam kepada pemiliknya, iaitu Tony Stark . Adakah anda mahu Android anda menyebut nama anda juga?

Dengan membuat Android menyapa nama anda, Android anda akan menjadi semakin banyak perkara yang menggambarkan anda secara peribadi. Baiklah, agar Android anda menjadi semakin banyak milik anda, berikut adalah cara membuat Android menyambut nama anda .

BACA JUGA
  • Cara membuat JARVIS ala IRON MAN pada Telefon Pintar Android anda
  • Cara Membuat Komputer Anda Menyapa Permulaan
  • Cara Mudah Menyimpan Memori pada Telefon Pintar Android

Jadikan Android Anda Sebutkan Nama Anda

Semasa di Android, anda menggunakan ucapan yang ditujukan untuk anda, pasti anda merasa gembira. Kerana ini bermaksud bahawa Android yang anda gunakan memang sesuai untuk anda. Sekarang, agar Android anda dapat menyebut nama anda, gunakan aplikasi Hi Locker . Muat turun Hi Locker dari pautan yang disediakan Jaka.

Peningkatan Desktop Aplikasi Pasukan Lockdown DOWNLOAD

Sebutkan Nama Anda, Jadikan Android Anda Semakin Anda!

Dengan Hi Locker, anda dapat membuat Android menyapa nama anda setiap kali anda ingin membuka kunci telefon pintar Android anda. Selain menjadikan skrin kunci anda kelihatan keren, cara menggunakan Hi Locker agak mudah.

Setelah anda memasang dan mengurus nama anda, maka berikan akses ke Pemberitahuan Akses . Ini supaya Hi Locker dapat memaparkan pemberitahuan yang memasuki Android anda.

Sekiranya anda menggunakan kunci (Kata Laluan, PIN, atau Pola) untuk mengamankan Android anda, anda harus mematikannya terlebih dahulu supaya anda tidak perlu repot membuka kunci dua kali.

Setelah selesai, anda kemudian dapat membuka pemberitahuan masuk dengan menggesek ke kanan, atau mengabaikannya dengan menggesek ke kiri. Hebat, bukan? Dan jangan lupa, nama anda akan dipanggil!

Oh ya, anda boleh memilih 3 jenis Gaya Buka Kunci . Khusus untuk gaya iOS, anda boleh memberikan tetapan tambahan untuk menjadikannya lebih menyeronokkan.

Bukan Hanya Sejuk, Tetapi Juga Selamat

Bukan hanya menjadikan Android anda lebih peribadi kerana dapat menyapa nama anda, Hi Locker juga memberikan pengalaman keselamatan Android yang semakin menarik. Walaupun anda telah mematikan ciri kunci pada Android anda, anda boleh menambahkannya lagi melalui Hi Locker.

Bukan itu sahaja, Hi Locker juga dilengkapi dengan ciri Smart Unlock . Dengan ciri ini, Anda dapat membiarkan Android tetap terbuka ketika disambungkan ke sambungan WiFi yang Anda percayai, atau ketika disambungkan ke peranti Smartwatch yang Anda gunakan.

Sejauh mana sejuknya? Bukan sahaja menjadikan Android anda kelihatan keren, tetapi juga membuat anda selamat.

Ayuh, cubalah!

Artikel Berkaitan