Inilah Cara Memeriksa Telefon bimbit Xiaomi Asli / Palsu Agar Tidak Tertipu (100% tepat)

Sebelum anda membeli telefon bimbit Xiaomi, ia membantu anda memeriksa kesahihannya. Berikut adalah panduan lengkap mengenai cara memeriksa telefon Xiaomi asli atau palsu dengan mudah.

Sudahkah anda memeriksa kesahihan telefon bimbit Xiaomi anda?

Sebelum membeli produk Xiaomi yang dijual oleh pengedar tidak rasmi atau kedua, anda mesti mengetahui bahawa telefon bimbit itu benar-benar asli atau palsu.

Cara untuk mengetahui kesahihan telefon bimbit Xiaomi juga cukup mudah, anda boleh menggunakan 3 cara untuk memeriksa kesahihan telefon bimbit Xiaomi berikut. Kaedah ini boleh dilakukan dengan semua siri Xiaomi Xiaomi.

Mari lihat bagaimana menyelesaikannya di bawah!

 • Pengesahan Kod Keselamatan
 • Cara Periksa Telefon bimbit Xiaomi

  Kaedah Jaka yang disebutkan di bawah adalah kaedah yang paling dipercayai dan rasmi yang disediakan untuk setiap varian Xiaomi Xiaomi. Oleh itu, anda tidak perlu risau kaedah ini akan merosakkan telefon bimbit anda.

  Berikut adalah 2 cara lengkap:

  Sahkan Nombor IMEI

  Cara pertama untuk memeriksa telefon bimbit Xiaomi anda adalah dengan mengesahkan nombor IMEI yang ada pada setiap produk mudah alih Xiaomi. Nombor IMEI untuk setiap produk akan berbeza, IMEI dapat digunakan untuk mengetahui sama ada telefon bimbit anda dibeli secara rasmi dari Xiaomi International atau tidak.

  Cara untuk mengetahui nombor IMEI anda juga cukup mudah, anda boleh mendapatkannya di kotak produk atau pada pelekat yang berada di belakang HP semasa anda mula-mula membeli.

  Anda juga dapat melihat cara mengetahui nombor IMEI anda melalui artikel Jaka berikut:

  LIHAT ARTIKEL

  Sekiranya anda telah menemui nombor IMEI, ikuti langkah berikut:

  Langkah 1 - Buka laman web pengesahan Xiaomi rasmi di sini. Salin dan tampal nombor IMEI ke dalam lajur dan klik Verifikasi , seperti yang ditunjukkan di bawah.

  Langkah 2 - Hasilnya akan muncul di skrin anda seperti ini jika telefon bimbit Xiaomi anda adalah produk rasmi.

  Mudah kan? Sekiranya anda mendapat hasil yang sama dengan Jaka, produk yang anda beli adalah produk rasmi dari Xiaomi. Sekiranya anda masih tidak pasti, anda boleh mengesahkan kod keselamatan seperti di bawah.

  Pengesahan Kod Keselamatan

  Seterusnya adalah cara memeriksa telefon bimbit Xiaomi dengan mengesahkan kesahihan produk dengan kod keselamatan yang ada pada setiap produk. Kod keselamatan terdapat di setiap produk Xiaomi, sama ada telefon bimbit, power bank, atau peranti elektronik lain.

  Berikut adalah kaedah ringkas untuk mengesahkan kod keselamatan telefon bimbit Xiaomi anda:

  Langkah 1 - Cari kod keselamatan produk Xiaomi, biasanya terdapat di kotak produk.

  Langkah 2 - Buka laman web pengesahan Xiaomi rasmi di sini. Salin dan tampal nombor kod keselamatan ke lajur di laman web. Klik Sahkan

  Langkah 3 - Anda akan mendapat maklumat mengenai keaslian produk.

  Anda akan mendapat maklumat bahawa telefon bimbit anda adalah produk Xiaomi rasmi, dan akan ada maklumat mengenai produk apa yang telah anda sahkan.

  Sekiranya IMEI dan kod keselamatan anda didaftarkan, maka telefon bimbit anda dijamin sebagai produk rasmi. Beli telefon bimbit di kedai rasmi supaya anda tidak mendapat produk palsu, anda dapat melihat senarai harga Xiaomi Xiaomi rasmi di sini:

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah cara untuk memeriksa telefon bimbit Xiaomi asli atau palsu anda dengan mudah. Terapkan kaedah ini dalam setiap pembelian barang Xiaomi di luar penjual rasmi atau kedua, ya.

  Jangan tertipu dengan barang palsu, jangan lupa tuliskan pendapat anda di ruangan komen. Jumpa di artikel seterusnya kawan-kawan!

  Baca juga artikel mengenai telefon bimbit Xiaomi atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan