7 Emulator Android SEGA Terbaik pada Disember 2017

SEGA sememangnya terkenal sebagai salah satu konsol retro terbaik sepanjang masa. Bagi anda yang nostalgia, ini adalah 7 emulator Android SEGA terbaik pada bulan Disember 2017 yang mesti anda cuba sekarang.

Siapa 90-an yang tidak tahu konsol retro ini? SEGA sememangnya telah menjadi pesaing kepada Super Nintendo Entertainment System (SNES) melalui konsol SEGA Genesis . Adakah anda pernah bermain di konsol ini?

Baik bagi anda yang ingin menjadi nostalgia, nampaknya akan lebih mudah berkat telefon pintar Android. Bolehkah anda bermain permainan sekolah lama, berikut adalah 7 emulator Android SEGA terbaik pada bulan Disember 2017 yang mesti anda cuba.

BACA JUGA
  • 7 Emulator PSP Android Terbaik November 2017
  • 20 Emulator Android Terbaik untuk PC & Laptop pada tahun 2020, Light and Smooth Jaya!
  • 10 Permainan Emulator Terbaik untuk Android 2017

7 Emulator Android SEGA Terbaik pada Disember 2017

1. AndroGens

Sumber gambar: Foto: uptodown.com

AndroGens adalah emulator Android SEGA yang telah membuktikan prestasi. Ini menyokong 99.9% dari semua permainan SEGA, menjadikannya lebih unggul daripada kebanyakan emulator.

Aplikasi yang dikembangkan oleh Tizmo Play juga telah lama tersedia di Google Play Store. Baru sahaja dikemas kini, AndroGens sendiri telah dimuat turun lebih dari 2 juta kali .

TizmoPlay Browser Apps MUAT TURUN

2. Budak Klasik (Emulator)

Sumber gambar: Foto: makeusof.com

Classic Boy tidak hanya boleh digunakan untuk bermain permainan konsol SEGA Genesis. Anda juga boleh bermain permainan PlayStation 1, Nintendo 64, Game Boy Advance dan banyak lagi dalam aplikasi ini.

Classic Boy sendiri dibangunkan oleh Portable Android . Kini dengan sokongan banyak konsol, sudah tentu anda akan merasa nostalgia lebih puas untuk permainan retro.

Aplikasi Pelayar PortableAndroid MUAT TURUN

3. Matsu PSX Emulator - Multi Emu

Sumber foto: Foto: apk-dl.com

Walaupun mempunyai nama PSX Emulator, Matsu juga menyokong hampir semua konsol sekolah lama. Bermula dari SNES, Game Boy Advance hingga SEGA Genesis.

Anda juga tidak perlu risau dengan kemas kini yang diberikan oleh Studio MXE sebagai pembangun Matsu. Kerana selain kemas kini yang rajin, Matsu ke depan akan menyokong konsol Nintendo DS ke PlayStation Portable.

Aplikasi Produktiviti Studio MXE DOWNLOAD

4. MD.emu

Sumber gambar: Foto: youtube.com

MD.emu boleh menjadi emulator SEGA Genesis terbaik yang disyorkan untuk anda. Aplikasi ini adalah sumber terbuka sehingga dapat disesuaikan mengikut keperluan anda.

Aplikasi yang dibangunkan oleh Robert Broglia menyokong ciri sokongan yang sangat anda perlukan. Bermula dari sokongan gamepad Android sehingga dapat memasuki jadual cheat. Ia akan lebih menggembirakan.

Aplikasi Penyemak Imbas untuk Robert Broglia DOWNLOAD

5. RetroArch

Sumber gambar: Foto: uptodown.com

RetroArch menjadi emulator yang menyokong banyak konsol permainan sekaligus. Untuk konsol SEGA itu sendiri anda boleh memainkan Master Drive, Genesis, SEGA DC, Game Gear dan 32X hanya dalam satu aplikasi.

Boleh dimuat turun secara percuma, RetroArch yang dikembangkan oleh Libretro mempunyai ciri-ciri penting seperti kod save to cheat. Tetapi anda harus membuat beberapa tetapan sebelum menggunakan RetroArch.

Aplikasi Produktiviti Libretro MUAT TURUN

6. GENPlusDroid

Sumber gambar: Foto: crackberry.com

GENPlusDroid adalah emulator SEGA Android yang boleh digunakan di hampir semua telefon pintar. Aplikasi ini menyokong bermula dari Android 2.0 .

Aplikasi yang dibangunkan oleh Halsafar mempunyai ciri-ciri yang sangat menarik. Anda boleh menggunakan gamepad Android dan sebagainya. Anda juga boleh bermain dengan dua orang melalui mod berbilang pemain.

Apl Penyemak Imbas Halsafar MUAT TURUN

7. Emulator Retro

Sumber foto: Foto: apk-dl.com

Retro Emulator menawarkan antara muka pengguna mudah yang akan memaksimumkan pengalaman permainan. Aplikasi ini juga menyokong penggunaan pada telefon pintar dan tablet.

Bagi anda yang hanya ingin mengenang kembali, emulator SEGA yang dikembangkan oleh Melword Group patut dipertimbangkan. Melalui grafik 16-bit pasti akan membuatkan anda merindui kalian.

Aplikasi Penyemak Imbas untuk MELWORD GROUP LP DOWNLOAD

Inilah 7 emulator Android SEGA terbaik pada bulan Disember 2017 yang mesti anda cuba. Dengan semua kelebihan, anda secara semula jadi hanya memilih mana yang sesuai dengan keperluan anda. Ada cadangan lain? Mari berkongsi di ruangan komen di bawah.

Baca juga artikel mengenai Emulator atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan