Cara Menukar Alamat IP pada Android

Cara Mengubah IP di Android untuk membuka laman web yang disekat sehingga dapat diakses dengan bebas.

Bagi mereka yang suka mengakses internet atau melayari dari Android, tentu sangat menjengkelkan apabila kita tidak dapat membuka laman web tertentu kerana penapisan atau syarat untuk membuka laman web misalnya hanya di negara-negara tertentu. Jadi bagi anda yang terbiasa melayari Android ada cara untuk menukar IP di Android agar dapat mengakses semua laman web .

BACA JUGA
  • 15 Kelebihan telefon bimbit kuno yang tidak dapat anda temui di telefon pintar moden
  • Motorola Droid Turbo 2, Dibanting 70 kali ke Lantai Terus!

Cara Menukar Alamat IP pada Android

  1. Muat turun VPN pelindung Hotspot untuk Android terlebih dahulu kemudian pasang.

  2. Selepas itu anda akan memasuki laman Utama di mana anda boleh segera tekan Protect my connection!

  3. Setelah itu pemberitahuan muncul bahawa Hotspot Shield VPN meminta izin untuk mengakses ke rangkaian sambungan data anda, tandakan saya mempercayai aplikasi ini , kemudian Ok .

  4. Selepas itu Hotspot Shield VPN akan menguruskan semua konfigurasi sambungan internet anda serta mengganti IP dengan IP terbaru, dan apabila selesai maka pemberitahuan akan muncul seperti ini:

  5. Dan ia berfungsi, anda boleh membuka laman web yang disekat sekarang. Contohnya, di sebelah kiri adalah laman web yang disekat dan kanan setelah berjaya menggunakan Hotspot Shield VPN .

Jadi sekarang anda boleh membuka mana-mana laman web di Android anda, walaupun bagi mereka yang ingin membuka laman web dewasa anda boleh melakukannya dengan penuh tanggungjawab. Selamat melayari dan semoga berjaya.

Aplikasi Networking AnchorFree GmbH DOWNLOAD

Artikel Berkaitan