Filem Superhero Terbaik Sepanjang Masa | Tidak. 1 Bukan Pembalap!

Inilah filem superhero terbaik yang mesti anda tonton, mari lihat lebih banyak lagi!

Adakah anda peminat lelaki superhero?

Seiring dengan trend filem superhero yang semakin meningkat, malah lebih banyak peminat filem superhero. Setiap tahun hanya ada filem bertema superhero yang ditayangkan.

Kami berdua berkenalan dengan dua studio filem terkenal yang menghasilkan banyak pahlawan super, Marvel dan DC. Antara dua studio yang manakah mempunyai filem superhero terbaik?

Seterusnya Jaka menyenaraikan filem bertema superhero terbaik sepanjang masa yang mesti anda tonton. Mari lihat lebih banyak lagi!

Filem Superhero Terbaik Sepanjang Masa, Jalan Tikus versi

1. The Dark Knight

Filem superhero pertama yang terbaik bukan dari filem mewah Marvel atau DC moden, tetapi filem Christopher Nolan yang sangat sempurna, The Dark Knight .

Tidak seperti superhero masa kini yang penuh kekuatan dari masa depan dan dibuat dengan bantuan banyak CGI, filem ini direka dengan kesan komputer minimalis, digantikan dengan kesan asli yang menjadikan pengalaman menonton lebih nyata.

Bercerita mengenai penentangan Batman terhadap Joker psikopat yang selalu mencari masalah, mereka saling bertengkar secara fizikal dan psikologi. Anda mesti menonton filem ini!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) PG-13
Pengarah Christopher Nolan
Pemain Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

2. Panther Hitam

Wakanda Selamanya! Itulah slogan yang paling terkenal dalam filem Black Panther ini, sekurang-kurangnya untuk rakyat Indonesia. Filem dari Marvel ini adalah mengenai wira dari Wakanda yang mempunyai kekuatan super.

Mengisahkan sebuah kota tersembunyi di pedalaman Afrika yang diperkaya oleh batu Meteorit yang disebut Vibranium.

Batu ini mampu memberikan kekuatan super bagi orang yang menggunakannya. Salah satu pengguna Vibranium adalah T-Challa, pemimpin Wakanda.

Namun, adiknya yang telah hilang kemudian berusaha untuk mengambil takhta dan memimpin Wakanda ke arah yang menyimpang.

Filem ini mendapat 3 anugerah Oscar, menjadikannya salah satu filem yang mesti anda tonton!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) 17+
Pengarah Ryan Coogler
Pemain Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o

3. Logan

Nah, jika ini mempunyai kisah sedih dan pertempuran yang tegang. Apa lagi jika bukan Logan , kisah seorang Wolverine lama.

Filem ini adalah filem terakhir dari kisah panjang Wolverine, dan juga filem terakhir Hugh Jackman sebagai Wolverine.

Bercerita mengenai mutan yang mengalami kepupusan, seorang budak mutan melarikan diri dari makmal dan bertemu dengan Logan.

Mereka mempunyai persamaan kekuatan, bersama-sama mereka menyerang dari serangan penjahat saintifik. Sekiranya anda menonton Wolverine atau X-Men, anda mesti menonton filem Logan ini!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) 17+
Pengarah James Mangold
Pemain Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

4. Wonder Woman

Siapa yang tidak terkesan dengan keindahan superhero ini, Wonder Woman adalah pahlawan super yang mempunyai kebolehan istimewa seperti Superman.

Wonder Woman menceritakan kisah Puteri Diana dari pulau Amazon yang mengembara di dunia luar untuk menghentikan perang.

Bersama dengan semua teman yang dia temui di sepanjang jalan, dia masuk ke wilayah musuh untuk mengalahkan musuh utamanya.

Wonder Woman dalam filem ini dilakonkan oleh Gal Gadot, sayang lelaki jika mereka tidak menonton filem ini!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) 13+
Pengarah Patty Jenkins
Pemain Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright

5. Aquaman

Badan yang tegap, tatu kecil, dan boleh menghirup air, siapa lagi jika bukan lelaki Aquaman .

Superhero ini yang mesti anda tonton sebagai peminat filem superhero terbaik. Anda akan kagum dengan aksi menarik pengembaraan Arthur dan Mera yang tidak berkesudahan.

Bercerita tentang karya Atlantis yang berada di saat terburuk, Arthur adalah salah satu keturunan paling turun untuk menduduki takhta kerajaan.

Namun, bukan lelaki yang mudah, ada halangan yang membuat Arthur harus berjuang sehingga dia berada di takhta. Cadangan Jaka untuk anda yang gemar filem dari DC!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) 13+
Pengarah James Wan
Pemain Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe

6. Iron Man 3

Siapa yang tidak kenal dengan superhero perisai ini? Iron Man 3 , menurut Jaka adalah filem terbaik di antara ketiga-tiga filem tersebut. Anda boleh berfikir secara berbeza, kawan-kawan.

Sekarang menceritakan tentang penentangan Tony Stark terhadap musuh barunya, Mandarin. Setelah rumahnya hancur, Tony harus mulai dari awal lagi untuk dapat membina tenteranya dan kembali menyerang Mandarin.

Filem ini mempunyai semua kegembiraan, kesan percintaan, kekalahan, dan lain-lain. Campurkan dalam filem superhero terbaik yang satu ini, jadikan senarai filem yang mesti anda tonton ya kawan-kawan!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) 13+
Pengarah Shane Hitam
Pemain Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow

7. Spider-Man 2

Dari semua filem Spider-Man yang telah ditayangkan di pawagam, filem Spider-Man 2 ini adalah pemenang untuk Jaka.

Masih dihasilkan oleh Sam Raimi dan dibintangi oleh pelakon fenomenal Tobey Meguire, anda akan menemui filem keren dengan kesan klasik di dalamnya.

Menceritakan kisah pertempuran Docter Octopus dengan Spider-Man, filem ini adalah salah satu kisah terbaik untuk filem Spider-Man.

Bahagian paling terkenal dalam filem ini adalah ketika Spider-Man bertungkus lumus menyelamatkan kereta api. Betapa hebatnya!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) PG-13
Pengarah Sam Raimi
Pemain Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina

8. Avenger: Infinity War

Avenger: Infinity War adalah salah satu filem superhero terbaik yang pernah dihasilkan oleh Marvel sehingga kini. Jangan tanya mengapa, anda akan tahu ketika menonton filem itu.

Bercerita mengenai pertarungan pahlawan Avengers menentang Thanos yang ingin memusnahkan sebahagian makhluk hidup di bumi.

Filem superhero terbaik terbahagi kepada 2 bahagian, anda boleh menonton bahagian kedua tahun ini. Mari tunggu kesinambungan cerita!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) 13+
Pengarah Anthony Russo, Joe Russo
Pemain Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo

9. Ant-Manusia

Seterusnya adalah Ant-Man , superhero terkecil di antara pahlawan lain di dunia Marvel. Ya, seperti namanya, pahlawan yang satu ini dapat berubah menjadi sekecil semut.

Namun, kuasa ini bukan hanya dimiliki oleh satu orang. Ada musuh jahat yang mengancam dunia dengan kekuatan super yang tidak hanya dapat mengubah tubuh menjadi kecil, tetapi juga dilengkapi dengan senjata mematikan.

Filem superhero terbaik sangat unik dan mempunyai kisah yang dibungkus komedi. Mari menonton filem!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) PG-13
Pengarah Peyton Reed
Pemain Paul Rudd, Michael Douglas, Corey Stoll

10. Penjaga Galaxy

Akhirnya, Guardian of the Galaxy , bukan satu tetapi lima wira dalam filem superhero terbaik ini. Mereka adalah Peter Quill, Gamora, Drax, Groot, dan Rocket.

Mereka bersama-sama adalah penjahat yang kemudian berubah menjadi pelindung bagi planet-planet di alam semesta ketika mereka mengetahui ada seseorang yang ingin memusnahkan alam semesta.

Adegan aksi dalam filem ini sangat menggembirakan dan komedi antara filem-filem itu akan membuatkan anda berasa seronok menonton!

PerincianMaklumat
Penilaian (MPAA) PG-13
Pengarah James Gunn
Pemain Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper

Itulah filem superhero terbaik sepanjang masa yang mesti anda tonton. Senarai filem ini adalah pendapat Jaka semata-mata, anda boleh mempunyai pendapat yang berbeza.

Apa yang anda fikir adalah lelaki filem superhero terbaik? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

Baca juga artikel mengenai filem superhero atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

Artikel Berkaitan